Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie sie 22, 2010 10:32 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Spoko, jak beda zdjecia, to - oczywiscie - wrzuce na forum. :-)

Kocham takie poranki, gdy kazdy robi niespiesznie to, co lubi najbardziej.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie sie 22, 2010 11:26 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Agneska pisze:Spoko, jak beda zdjecia, to - oczywiscie - wrzuce na forum. :-)

Kocham takie poranki, gdy kazdy robi niespiesznie to, co lubi najbardziej.

Na przykład wywala wszystko z szafek, jak Bercik dziś rano :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Nie sie 22, 2010 16:24 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Mulesia pisze:
MagdalenaKa pisze:na to wygląda :lol:

cały czas zajęty :cat3:

to sobie chociaż popatrzę :ok:

porobię jutro zdjęcia to Ci prześlę :D

Czekaj.

Zdjęcia wrzuć na forum.

Ja też jestem ciekawa. :D

Wrzucę jak się naumiem wrzucać :P :roll: :evil: :? 8O
Wiedzieć, że choć jedno życie oddychało lżej, dlatego żeś ty żył. Oto miara sukcesu.

Obrazek

MagdalenaKa

Od: Wto sie 17, 2010 10:53

Post » Nie sie 22, 2010 17:28 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Sushi vel Pekatka
Ostatnio edytowano Nie sie 22, 2010 18:11 przez MagdalenaKa, łącznie edytowano 1 raz
Wiedzieć, że choć jedno życie oddychało lżej, dlatego żeś ty żył. Oto miara sukcesu.

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Nie sie 22, 2010 17:49 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Obrazek

Sushi z Lusią na "moim" Fatboyu :ok:
Ostatnio edytowano Nie sie 22, 2010 18:11 przez MagdalenaKa, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Nie sie 22, 2010 17:51 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Obrazek

Makuś vel Shogun vel Jaguar :1luvu:
Ostatnio edytowano Nie sie 22, 2010 18:12 przez MagdalenaKa, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Nie sie 22, 2010 17:57 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Obrazek

Lusia myje Makusia :D

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Nie sie 22, 2010 18:46 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Zakladam fan-club Twojej Lusi. Cudna kicie sobie wykarmilas. :-)
Obrazek

Agneska

Post » Nie sie 22, 2010 19:28 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Dziękuję, rzeczywiście jest niesamowita, ale najbardziej ją podziwiam za charakter. Odważna, mądra i opiekuńcza. Nie miała mamy a ma w sobie dużo cierpliwości i czułości dla maluchów. Ma dopiero rok i jest ich wielkości, maleńka Moja :love: Księżniczka :kotek:

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Nie sie 22, 2010 20:10 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

:1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Pon sie 23, 2010 7:16 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Nie wiem co to jest przy uszach Makusia... Miał takie strupki przy jednym i przy drugim uchu, dostałam na to Pimafucort, smaruję od kilku dni a to zamiast znikać, powiększa się mam wrażenie, wchodzi my na głowę w postaci takich czarnych strupków, nie bolesnych, tyle że maluch łysieje...

może mi ktoś powiedzieć czy to normalne, czy mam jechać z nim do lecznicy?

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Pon sie 23, 2010 8:51 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Ale piekne koty! A Lusia :1luvu: Genialną ma te plame na nosie :lol: Co do strupków, to jak sie powiekszają zamiast znikac to ja bym chyba sie jednak przeszla do weta... Jak to jakis grzyb, na ktory akurat ta masc nie działa, to trzeba szybko zacząć działać nim sie rozprzestrzeni albo przejdzie na inne koty :?

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Pon sie 23, 2010 9:04 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

tak zrobię, zabiorę go do kliniki póki to małe jest :)

Dziękuję za pochwały dla Lusi, rzeczywiście jest cudakiem. Wrzucę jej zdjęcie "en face", ma niesamowitego marmurka na buzi :kotek:
wrażenie jest takie, że ma mimikę jak człowiek :1luvu:

wstyd mi, że nie zamieściłam jeszcze żadnego zdjęcia Mariana, poprawię się :)

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Pon sie 23, 2010 9:18 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Jak małe będą gotowe do adopcji to zrobię im oddzielny wątek :) w tej chwili to taki bardziej codzienny blog, w którym proszę o Waszą pomoc i dzielę się spostrzeżeniami o :kotek:

@Agneska - tymczasy są wyjątkowe, bardzo różne, ale każdy ma niesamowity charakter. Ich domki stałe są szczęściarzami, choć jeszcze o tym nie wiedzą :))))

A Sushi przejmuje wszystkie zachowania Lusi - kocha wodę z kranu, bawią się nią całą czwórką, polują razem na "kaki" tzn. wszystko co lata - Lusia tak to nazywa, tzn. dzwięki, które z siebie wydaje jak zobaczy np. muchę tak właśnie brzmią "kaka". Kiedy powie się to słowo na głos, leci - wydaje z siebie dzwiek, co jakby "gdzie?" i po wskazaniu palcem łapie zdobycz.

A Makuś to sama słodycz, mruczy jak widzi , że ktoś się zbliża i przy każdej czynności, która się przy nim wykonuje :) taka przytulanka. Będzie pieknym, dużym kotem z sercem na łapie. Zero agresji, ogromna miłość do całego świata :ok:
Lubi zasypiać trzymany za łapkę jak mała dzidzia :wink:

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Pon sie 23, 2010 13:43 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Ja też podejrzewam grzybka u malucha. Jest osłabiony, to mogło się paskudztwo ujawnić.
Ale bez weta i na odległość nic nie wymyślimy, to czekamy na wynik diagnozy.
I za szybkie pozbycie się kłopotu. :ok:
Obrazek

Agneska

[poprzednia][następna]