Tens,
to wybierz to co podpowiada serce - na pewno wybor bedzie dobry
koteczki przecudowne, moj typ burasia

(ale ja mam zboczenie na buraski - pierwsza nasza koteczka byla burą szylkretką i tak mi zostala fascynacja na bure)
a czarnulek wyglada bardziej na niebieskiego albo dymnego... ale moze to kwestia zdjecia
co do tego napuchniętego oczka, na pewno powinien je obejrzec wet - koty zawsze bawia sie miedzy sobą w opisywany przez Ciebie sposob, ale rzadko kiedy skutki sa takie, zeby cos sie dzialo z oczami, mam wrazenie, ze koty nie sa tak wrazliwe na swoje pazurki i zeby jak my na ich pazurki i zęby

ten karmniczek, ktory pokazałaś służy temu, zeby kotek zawsze mial pod dostatkiem suchej karmy i zeby ona nie wietrzała, czyli zeby nie tracila wartosci odzywczych - ja akurat nie jestem zwolenniczką suchej karmy, daje kotkom suche po kilka sztuk, małą garstkę, kicie zjadaja to na biezaco
pamietaj, ze jak chcesz dawac suche, to najlepsze jest bez zbóż - Acana, Applaws Grain Free, Taste Of The Wild, Orijen
jesli kicia bedzie dostawala wiecej suchego pokarmu, to zaopatrz sie w fontanne - bardzo fajne sa w zooplusie
http://www.zooplus.pl/shop/koty/automat ... o_fontannatrzeba dbac, zeby kotek duzo pil, zeby jego uklad moczowy dobrze funkcjonowal - niestety koty czesto maja z tym problemy, zwlaszcza jak jedza duzo suchej karmy - najprosciej jest tak zbilansowac diete kotka, zeby dostawal wiecej mokrego pokarmu, czyli jakas specjalna kocia karme + miesko, albo samo miesko z suplementami i troche suchego na deser