Misiu FIP ['] Krawatek FIP ['] Snickers FIP ['] ;(((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 26, 2010 20:59 Re: Rodzeństwo - 2 czarnulki i 2 rude. Mają domki :))))

Witam:) Na początku zdradzę, ze to ja wraz z rodziną zostałam szczęśliwą opiekunką dla pięknej rudej koteczki:) Mała zaadoptowała się błyskawicznie - zdążyła poznać już niemalże wszystkie zakamarki i nawiązać pierwsze przyjaźnie w swoim nowym domku. Nie narzeka na nudę, na jej zachęty do zabawy bez większych oporów przystaje nasza starsza kotka Łała jak i psiaki:) Ponieważ starsza koteczka była adoptowana jako maleńki kotek dzikiej kotki, w naszym rudym maleństwie ujmuje nas zaufanie i chęć kontaktu z człowiekiem. Zdaję sobie sprawę, że to zasługa domku tymczasowego i opieki na jaką Mała mogła liczyć i za to Wielkie Dzięki dla obu Pań.
Musze dodać, że od czasu naszego spotkania jestem pod ogromnym wrażeniem jak wiele serca i troski mają Panie dla koteczków. Choć nigdy jeszcze nie udzielałam się na żadnym forum postaram się tu zamieszczać najświeższe informacje o małej rudej istocie, która bez trudu zdobywa miejsce w moim (nie tylko w moim) sercu :D
P.S.
Maleńka narazie nie ma imienia ;)

mazania

Od: Sob cze 26, 2010 20:16

Post » Sob cze 26, 2010 21:03 Re: Rodzeństwo - 2 czarnulki i 2 rude. Mają domki :))))

Ale sie cieszymy!
jeszcze sie tylko 1 zostal , no prawie :D wierzymy ze ty tez ´´madziszkie´´ szybko zostaniesz otwieraczem puszek!

morphi pisze:Widzę, że Panie są bardzo zainteresowane losem kociaczków :) Pani Ania pewnie o tym napisze, ale ja już chciałam się pochwalić iż węgielkowe rodzeństwo znalazło domek :) U mnie ;) Miał być jeden, ale są tak słodkie, że mój narzeczony podjął męską decyzję i zostają oba :)

A wam bardzo dziekujemy za ofiarowanie cieplego domku braciszkom, zycze duzo cieplych chwil z kotami !
A nam prosimy czesto skladac relacje, zdjeciami tez nie pogardzimy :D :D
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Ewschen

Od: Sob mar 08, 2008 19:40

Post » Sob cze 26, 2010 21:22 Re: Rodzeństwo - 2 czarnulki i 2 rude. Mają domki :))))

mazania pisze:Witam:) Na początku zdradzę, ze to ja wraz z rodziną zostałam szczęśliwą opiekunką dla pięknej rudej koteczki:) Mała zaadoptowała się błyskawicznie - zdążyła poznać już niemalże wszystkie zakamarki i nawiązać pierwsze przyjaźnie w swoim nowym domku. Nie narzeka na nudę, na jej zachęty do zabawy bez większych oporów przystaje nasza starsza kotka Łała jak i psiaki:) Ponieważ starsza koteczka była adoptowana jako maleńki kotek dzikiej kotki, w naszym rudym maleństwie ujmuje nas zaufanie i chęć kontaktu z człowiekiem. Zdaję sobie sprawę, że to zasługa domku tymczasowego i opieki na jaką Mała mogła liczyć i za to Wielkie Dzięki dla obu Pań.
Musze dodać, że od czasu naszego spotkania jestem pod ogromnym wrażeniem jak wiele serca i troski mają Panie dla koteczków. Choć nigdy jeszcze nie udzielałam się na żadnym forum postaram się tu zamieszczać najświeższe informacje o małej rudej istocie, która bez trudu zdobywa miejsce w moim (nie tylko w moim) sercu :D
P.S.
Maleńka narazie nie ma imienia ;)

Witamy rowniez na forum! i oczywiscie rowniez serdeczne podziekowania. Fajnie ze sie Pani/Panstwo ujawnili , teraz bedziemy mieli swiezutkie wiadomosci o wszystkich koteczkach
My juz z Tz balujemy ze wszystkie kotki znalazly wspniale domki!
Jak juz wczesniej napisalam z wielka niecierpliwoscia czekamy na wszelkie wiadomosci na temat koteczkow! nawet te najmniejsze :D :D
(czasami nawet kupal w kuwetce) :D :D

Kasia 86 i inne forumowiczki na tym forum na pewno pomoga jezeli by jakies pytania byly.

Ewschen

Post » Sob cze 26, 2010 21:29 Re: Rodzeństwo - 2 czarnulki i 2 rude. Mają domki :))))

no fakt - maleństwa skradły nasze serca :)
krawatek - bo takie imie mu nadano - rozrabiaka mały lecz nadrabia to swoimi pomrukami i chęcią do przytulania się :)
natomiast drugi - a no wlasnie , spi, spi i spi niekiedy je :D ten chyba dostanie na imię łakomczuch :)

przyznaję, że kocięta mają coś w sobie, nie da się ich nie pokochać :)

MarcinLodz

Od: Sob cze 26, 2010 21:25

Post » Sob cze 26, 2010 21:37 Re: Rodzeństwo - 2 czarnulki i 2 rude. Mają domki :))))

Jak ja uwielbiam czytac wspaniale wiesci! :D :D

zycze ´´udanej ´´pierwszej nocki :D

Mimi przestan kuwetki z kupali sprztac tylko cos napisz! :mrgreen:

Ewschen

Post » Sob cze 26, 2010 21:47 Re: Rodzeństwo - 2 czarnulki i 2 rude. Mają domki :))))

Zostawie Was na dwa dni samych i kociaki wydajecie? 8O
Oj, jak sie ciesze!!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Tyle chwil spedzilismy z martwieniem sie o bebisiow i trzymaniem kciukow, ze sie teraz bardzo ciesze z tego. Wszystkiego najnajnajlepszego w nowych kochajacych domkach. Ja tez szczesliwa, ze mam dwa, bo jeden to zdeydowanie za malo. :mrgreen: ...no dwa to tez, bo mi sie marzy o wiecej...

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Sob cze 26, 2010 22:46 Re: Rodzeństwo - 2 czarnulki i 2 rude. Mają domki :))))

Bardzo się cieszę,że kociaki mają już domek:)

Mam nadzieję,że niedługo rudzielec będzie z nami, oby udało się jak najszybciej.
Mamy już dla niego imię i nie możemy się go doczekać :1luvu:

madziszkie

Od: Nie cze 20, 2010 18:36

Post » Nie cze 27, 2010 6:50 Re: Rodzeństwo - 2 czarnulki i 2 rude. Mają domki :))))

Witamy na forum mazania, MarcinLodz, morphi :D :D :D
Mamy nadzieję, że zostaniecie na dłużej. :ok: :ok:
Dziękuję też za adopcje maleńtasków. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

MarcinLodz pisze:natomiast drugi - a no wlasnie , spi, spi i spi niekiedy je :D ten chyba dostanie na imię łakomczuch :)

Jak się ten koteczek czuje?

A jak Krawatek?
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie cze 27, 2010 6:56 Re: Rodzeństwo - 2 czarnulki i 2 rude. Mają domki :))))

madziszkie pisze:Bardzo się cieszę,że kociaki mają już domek:)

Mam nadzieję,że niedługo rudzielec będzie z nami, oby udało się jak najszybciej.
Mamy już dla niego imię i nie możemy się go doczekać :1luvu:

Napisałam do Doroty, (jako czwartej) jeszcze, ale nie odebrała mojego pw, i przyznaję, że nie wiem co dalej. :(
Jak mam sprawdzić domek w takiej sytuacji? :crying:
A koteczek musiał dzisiaj spać na łóżku, bo sam nie chce być.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Nie cze 27, 2010 10:10 Re: Rodzeństwo - 2 czarnulki i 2 rude. Mają domki :))))

:(

Tak mi przykro...biedny kociak;(

A pisałaś do tej Karoliny,o której mówiłam?
Może nakręcimy dla Ciebie film?:)

Nie wiem,jak to przyspieszyć,żeby maluch nie był sam, myślałam,że nie będzie problemu z wizytą:/

madziszkie

Od: Nie cze 20, 2010 18:36

Post » Nie cze 27, 2010 12:21 Re: Rodzeństwo - 2 czarnulki i 2 rude. Mają domki :))))

kasia86 pisze:

A jak Krawatek?

Czują się bardzo dobrze
krawatek rozrabia i szaleje, biega po mieszkaniu szukając co chwilę nowych przedmiotów do zabawy :)
natomiast drugi ... spokojniejsza część rodziny jednak też odzyskał humorek i bawi się z nami w każdej wolnej chwili ... od spania i jedzienia :)
ewidentnie zadomowiły sie :) choć przyznaje że jednak pierwsza noc była nielada wyzwaniem :P zdecydowanie wolały rozrabiać zamiast spac :)

MarcinLodz

Od: Sob cze 26, 2010 21:25

Post » Nie cze 27, 2010 13:39 Re: Rodzeństwo - 2 czarnulki i 2 rude. Mają domki :))))

MarcinLodz pisze:
kasia86 pisze:

A jak Krawatek?

Czują się bardzo dobrze
krawatek rozrabia i szaleje, biega po mieszkaniu szukając co chwilę nowych przedmiotów do zabawy :)
natomiast drugi ... spokojniejsza część rodziny jednak też odzyskał humorek i bawi się z nami w każdej wolnej chwili ... od spania i jedzienia :)
ewidentnie zadomowiły sie :) choć przyznaje że jednak pierwsza noc była nielada wyzwaniem :P zdecydowanie wolały rozrabiać zamiast spac :)

To się cieszę, że wszystko jest oki. :D
Kotek pewnie był zestresowany nową sytuacją, ale przy Waszej miłości do zwierząt szybko pokonają stres związanym z nowymi warunkami ich życia. :1luvu:

Nam troszkę tęskno za tymi przylepkami, ale nic to... :cry: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie cze 27, 2010 14:23 Re: Rodzeństwo - 2 czarnulki i 2 rude. Mają domki :))))

Jako iż mam więcej wolnego czasu streszczę dokładniej nasze czarne bliźnięta :) Krawatek został ochrzczony imieniem Kira, po bohaterze naszego ulubionego filmu, ponieważ jest cholernie inteligentnym, energicznym i zadziornym stworzeniem :) (5444444444 <- wiadomość od niego, bo własnie wlazł na klawiature :) ) Drugi "łasuszek" dostał imię Remi (REM to faza snu, on uwielbia leniuchować - czyli wszystko jasne :) ) Kociaki zaaklimatyzowały się juz na tyle, że każde ma swoje ulubione miejsce do przesiadywania, jedzą dobrze, chociaż Remi zdecydowanie więcej, niewiem czy tak było w poprzednim domku. Bawią sie, same ze soba, ze soba nawzajem i nowymi zabawkami też. Drapak mają piękny, ale wolą spac na łózku, bądz w szafce na reczniku :) W nocy dały nam popalić ostro, ale zmęczone zabawą usneły az na 5 godzin więc nie narzekamy :) Rano tylko zaatakowały naszego gościa w celu wydarcia mu z rak kanapki z jajkiem... Pierwszy raz widziałam człowieka którego dosłownie oblazły koty :) niewiem czemu akurat na jajko tak zareagowały :) Gość jednakowoż sie nie dał i śniadanie sporzył :) W niedługim czasie postaram sie wrzucic ich zdjecia, żeby nie było tak formalnie :)

morphi

Od: Sob cze 26, 2010 18:44

Post » Nie cze 27, 2010 14:53 Re: Rodzeństwo - 2 czarnulki i 2 rude. Mają domki :))))

Jak fajnie sie czyta takie dobre i wesole wiesci!
Fajne imiona wybraliscie! :D

A mulutkie bez imienia jak sie miewa?

Ewschen

Post » Nie cze 27, 2010 15:51 Re: Rodzeństwo - 2 czarnulki i 2 rude. Mają domki :))))

To teraz chociaż nie jest Wam nudno w domu morphi :mrgreen:
O jajkach nic nie wiem, :roll: u mnie nie jadły, bo nie było okazji.
Na wołowinkę to się rzuciły jak wściekle tylko, o czym już Was poinformowałam. :lol:
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]