4 kocięta (w tym niewidomy) szukają DS-3miasto

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon cze 28, 2010 7:39 Re: 3MIASTO - 2mies.kotki --> DT pilnie poszukiwane !!!

Kurcze :( niedobrze. Nic takiego nie zauważyłam, ale widziałam kotki tylko raz.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pon cze 28, 2010 23:03 Re: 3MIASTO - 2mies.kotki --> DT pilnie poszukiwane !!!

No niestety, kot sie zachowuje jak małpka, nagram moze film i wstawie. 2 dt sie wycofaly, koty beda musialy zostac na budowie, po pracy caly czas tam sprzatalam do tej pory, jestem padnięta jak koń po westernie!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto cze 29, 2010 22:33 Re: 3MIASTO - 2mies.kotki --> DT pilnie poszukiwane !!!

Kto chetny na kotka? :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Śro cze 30, 2010 13:22 Re: 3MIASTO - 2mies.kotki --> DT pilnie poszukiwane !!!

Jutro jade na wizyte do Pikla, koszt 160 zł :(
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Śro cze 30, 2010 20:51 Re: 3MIASTO - 2mies.kotki --> DT pilnie poszukiwane !!!

Marlon pisze:Jutro jade na wizyte do Pikla, koszt 160 zł :(

:(
Obrazek

maria_z

Post » Śro cze 30, 2010 21:04 Re: 3MIASTO - 2mies.kotki --> DT pilnie poszukiwane !!!

Marlenko, czy jedziesz do tego samego Pikiela który przyjmuje w Brzeźnie? powiedz że jesteś z Fundacji Viva, on zawsze mniej kasuje niż normalnie wtedy, po kosztach....czemu aż tak drogo ta wizyta?
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro cze 30, 2010 21:07 Re: 3MIASTO - 2mies.kotki --> DT pilnie poszukiwane !!!

W zeszłym roku byłam u dr Pikiela na konsultacji z Emi, nie wziął ani złotówki, Marlena myślę ze jak powiesz o sytuacji tych kociaków to dr nie policzy zbyt drogo, tylko umów się u niego w brzeźnie a nie na kieleckiej w Gdyni.
Ale osobiscie sądzę, że kociak nie jest niewidomy, niewidomość chyba się tak nie objawia, widziałam kilka niewidomych kotów i kociąt, i moja mam ma niewidomą Emi z Sopotu, po niewidomym kocie prawie nie widac że jest niewidomy.
To co opisujesz to raczej jakieś zaburzenia neurologiczne.
U Agn jest Selka, która od małego ma takie coś po wrodzonej (nabytej w zyciu płodowym od matki) pp, kotka żyje już kilka lat ale nie porusza się normalnie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro cze 30, 2010 23:26 Re: 3MIASTO - 2mies.kotki --> DT pilnie poszukiwane !!!

Jeny żeby on nie miał PP, gryzie inne kotki, je z tych samych misek, zalatwia sie do tej samej kuwety, a 3 kocieta to jego rodzenstwo!
Gadalam z Piklem (Pikielem-?) nie wezmie 160 ale ponad sto, oddaje ostatnia kase a mialam sobie w koncu buty kupic :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Czw lip 01, 2010 7:33 Re: 3MIASTO - 2mies.kotki --> DT pilnie poszukiwane !!!

Marlenko, pp o której wspomniała Monika to choroba już przebyta w okresie płodowym, zakończona, jej pozostałościa jest własnie uraz neurologiczny i niezborność ruchowa....nie wymyślaj już choróbsk :)
PP aktywna objawia się wymiotami biegunka, brakiem apetytu, ogólną osowiałością....a tego u Ciebie nie ma...

Marlenko, kurcze i tak strasznie drogo..za samą konsultację? czy co on chce kociakowi robić? Jedź lepiej do Brzeźna do jego prywatnego gabinetu, za paliwo wyjdzie Cię wiecej 20 zł ?! mogę podjechać z tobą, ja u niego jestem b często i on mnie grosze kasuje (koszta leków) bądź nic za same konsultacje ze względu na moją działalnośc na rzecz kotów, masę sterylek które u niego robiłam itp itd
Obrazek

Marea

Post » Czw lip 01, 2010 9:22 Re: 3MIASTO - 2mies.kotki --> DT pilnie poszukiwane !!!

Marlenko - strasznie mi przykro :( Ulitowałaś się nad kociakami i teraz takie masz z nimi problemy. Mam jednak nadzieję, że dr potraktuje Cię ulgowo i koszty nie będą aż takie duże. Niemniej jednak będę rozmawiała z tą panią, od której wzięłaś kotki, po jej powrocie i sądzę, że pokryje przynajmniej część kosztów leczenia.
Obrazek

maria_z

Post » Czw lip 01, 2010 9:30 Re: 3MIASTO - 2mies.kotki --> DT pilnie poszukiwane !!!

Przyczyn jakichś zaburzeń neurologicznych może być wiele, niekoniecznie pp w życiu płodowym.
Jak chcesz te oczka sprawdzić, to tak jak Marzena mówi pojedź do brzeźna, bo na Kileckiej on przyjmuje gościnnie w cudzym gabinecie na pewno ma tam inny układ i nie może zniżać cen.

Oby to kazało się przejściowe, szkoda kociaczka.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw lip 01, 2010 21:16 Re: 3MIASTO - 2mies.kotki --> DT pilnie poszukiwane !!!

bylam na brzeznie, kot nie widzi, ma slepote osrodkowa (czyli cos w mozgu nie tak), siatkowka reaguje na swiatlo, dno oka czyste, proba ze spadajacym lekkim przedmiotem niepomyslna, z czerwonym punktem rowniez..

Dostalam 2 wyjscia z sytuacji: eutanazja lub bezpieczny dom, o eutanazji nie chcialam w ogole rozmawiać i dr z tego powodu ze mam dobre serce :) nie skasowal mnie za wizyte, kupilam tabletki za 70 zl na głowkę bo zmiany mogą być odwracalne, tabletki starcza na 120 dni wiec na razie wydatkow nie bedzie :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Pt lip 02, 2010 23:35 Re: 3MIASTO - 2mies.kotki --> DT pilnie poszukiwane !!!

Wiecie ile osób odzywa sie w sprawie adopcji tych kociąt? - tyle co pisze na tym wątku! :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Sob lip 03, 2010 6:41 Re: 3MIASTO - 2mies.kotki --> DT pilnie poszukiwane !!!

Daj linka do ogłoszeń?
Fakt faktem, że mało telefonów jest ehh ... ja trochę miałam o kociaki znalezione na ulicy i o Jumi, Suzi bo bardzo ładne i nietypowe....Jumi chora więc za nią poszła inna koteczka, koteczki z ulicy znalazły domy, bo Pani pracuje w sklepie i poszły do domków ludzi którzy bywali w sklepie..mam wrażenie że w necie jest już przesilenie....
Obrazek

Marea

Post » Sob lip 03, 2010 10:25 Re: 3MIASTO - 2mies.kotki --> DT pilnie poszukiwane !!!

ObrazekObrazekObrazek

Marlon

[poprzednia][następna]