Koty ze Szkocji - nowe zdjęcia z DOMU :):):):):):):):):):):)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 23, 2010 23:47 Re: DOM NA CITO dla 5-letnich kotów ze Szkocji obecnie w Polsce

zabers pisze::ok: (żeby rano było na górze)

Żeby :ok: :ok:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw cze 24, 2010 6:29 Re: DOM NA CITO dla 5-letnich kotów ze Szkocji obecnie w Polsce

Olu-moje dziewczyny na NK zadeklarowały pomoc finansową,może gdyby jakiś DT się wahał z powodów kasy,to teraz się zdecyduje?
I gdzie ewentualnie trzeba by przesłac kasę?
A może wiadomo jaki jest koszt tego wwozu do ZEA?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw cze 24, 2010 8:25 Re: DOM NA CITO dla 5-letnich kotów ze Szkocji obecnie w Polsce

kropkaXL pisze:Olu-moje dziewczyny na NK zadeklarowały pomoc finansową,może gdyby jakiś DT się wahał z powodów kasy,to teraz się zdecyduje?

Kasiu, obawiam się, że koszty są gigantyczne, skoro właściciele podjęli tak trudną decyzję o oddaniu kotów :(
Ze swej strony też jestem w stanie zorganizować niewielką pomoc finansową, więc może ktoś sie zdecyduje na przyjęcie ich pod swój dach? Kciuki za to są nieustające :ok:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Czw cze 24, 2010 16:15 Re: DOM NA CITO dla 5-letnich kotów ze Szkocji obecnie w Polsce

Basiu :1luvu: - dzięki :oops:
Nie dopatrzyłam się, choć wiedziałam, że mamy mało czasu..

Z tego co Ola mi mówiła, to koszty przewozu kotków to 4.000 zł (matko, chyba w złotówkach podawała??).. Dużo w każdym razie.. :(

A czy mają Allegro?

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw cze 24, 2010 20:31 Re: DOM NA CITO dla 5-letnich kotów ze Szkocji obecnie w Polsce

Podniesiemy wieczorową porą - może ktoś wypatrzy dwoje Szkotów :ok:
A propos: to kotka i kocur?

Betaka

Post » Czw cze 24, 2010 22:25 Re: DOM NA CITO dla 5-letnich kotów ze Szkocji obecnie w Polsce

Betaka pisze:Podniesiemy wieczorową porą - może ktoś wypatrzy dwoje Szkotów :ok:
A propos: to kotka i kocur?

Tak - Luka i Laya :)
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Pt cze 25, 2010 7:23 Re: DOM NA CITO dla 5-letnich kotów ze Szkocji obecnie w Polsce

Ogonki, hop po domki :!: :!: :!:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

siasia1981

Od: Śro lut 25, 2009 8:45

Post » Pt cze 25, 2010 9:51 Re: DOM NA CITO dla 5-letnich kotów ze Szkocji obecnie w Polsce

Do góry! Futrzaste rodzeństwo szuka domu :ok:

Betaka

Post » Pt cze 25, 2010 20:51 Re: DOM NA CITO dla 5-letnich kotów ze Szkocji obecnie w Polsce

Czy w ogóle ktokolwiek był zainteresowany tymi cudnymi kotami?
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt cze 25, 2010 21:08 Re: DOM NA CITO dla 5-letnich kotów ze Szkocji obecnie w Polsce

Podobno tak - to efekt ogłoszeń, które porobili właściciele kociaków. Nietety bez ostatecznego efektu :(

Aleksandra59

Post » Sob cze 26, 2010 16:16 Re: DOM NA CITO dla 5-letnich kotów ze Szkocji obecnie w Polsce

kropkaXL pisze:Olu-moje dziewczyny na NK zadeklarowały pomoc finansową,może gdyby jakiś DT się wahał z powodów kasy,to teraz się zdecyduje?

Kasiu - przepraszam wcześniej nie zauważyłam. Koszty są tak duże, że właścicieli na to nie stać - podobno 4 tys. funtów :?

Za pomoc wsparcia ewentualnego DT - bardzo dziękuję, tym bardziej że sytuacja robi się mocno dramatyczna. Zaraz napiszę

Aleksandra59

Post » Sob cze 26, 2010 16:24 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

Właściciele kotów wyjeżdzają z Polski już za tydzień ...........

Niestety nie zgłosił się NIKT kto zabrałby koty .................

Koty nie mają nikogo w Polsce kto by się nimi zaopiekował - NIKOGO :cry:

Pozostaje schronisko - właściciele kotów jednak nie biorą tego pod uwagę, wiedzą jakie są warunki w polskich schroniskach.....................

Jeżeli nie znajdzie się NIKT, kto zaopiekuje się kotami rozważają eutanazję .................

Właścicielka absolutnie nie chce tego robić - ale jak nie będzie innego wyjścia .............

Bardzo proszę o pomoc........

Może znajdzie się chciaż TDT/DT - obiecuję wsparcie finansowe, przypuszczam, że właściciele też pomogą

Aleksandra59

Post » Sob cze 26, 2010 17:04 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

zastanawia mnie koszt przewozu do ZEA, tak sobie głośno myślę

Koszt biletu lotniczego od 1500 do 1900 złotych (szukałam biletu na jutro, czyli drożej bo bez wcześniejszej rezerwacji) więc nawet gdyby zakupić osobny bilet na miejscówkę dla tych kotów, nie daje to kwoty 4 tysiące funtów tylko dwa tysiące złotych. Kot może podróżować w transporterze na kolanach (niejako dodatkowy bagaż podręczny) lub w luku bagażowym, każdy przewoźnik ma specjalne przepisy. Z tego co pamiętam transport kota jest tańszy niż koszt biletu dla człowieka, mogę się mylić, sprawdzałam dawno temu.

Nie podważam informacji jaką posiadają właściciele, ale zastanawiam się, czy sprawdzili wszystkie opcje. Może nie poruszają się biegle w PL rzeczywistości i trzeba im pomóc znaleźć transport dla zwierząt w niższej cenie. Na pewno są firmy świadczące kompleksowe usługi przeprowadzek międzynarodowych, w tym transport zwierząt, ale ceny będą niższe bezpośrednio u przewoźnika.

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Sob cze 26, 2010 17:43 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

Dite - to chyba nie są tylko koszty transportu. Przypuszczam, że to są koszty obejmujące koszty dotyczące generalnie mówiąc wymogów sanitarnych jakie muszą spełnić właściciele wwożąc koty na stałe do ZEA :?

Nie chcę jednak na ten temat dyskutować - nie mam podstaw, aby nie ufać informacjom przekazanym przez właścicieli kotów.

Dla mnie teraz najważniejsze jest znalezienie dla tych kotów DOMU - tymczasowego czy też tymczasowo-tymczasowego

Przekazanie kotów do schroniska na Paluchu nie wchodzi w grę - właściciele wiedzą jakie tam warunki panują ......... Stąd - bardzo dla nich trudna - decyzja o ewentualnej eutanazji ........ Przekazanie kotów do schroniska na Paluchu - dla tych domowych kotów to powolna śmierć ......

SZUKAMY TDT lub DT lub DS dla dwóch kocich Szkotów :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Aleksandra59

Post » Sob cze 26, 2010 18:22 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

Nikt nawet nie zajrzy :? :cry:

Aleksandra59

[poprzednia][następna]