Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
smoczyca3g pisze:Siostro Prezes, gdzie mogę poczytać o Joli.goc?
[/quote]olamichalska pisze:nigdy nie zgłaszałam nikogo, a czytałam i nieśmiało zgłaszam:
Fundacja Biafry pod Krakowem potrzebuje pomocy:
viewtopic.php?f=1&t=94084&p=5985644#p5985644
villemo5 pisze:OFICJALNIE ZGŁASZAM KANDYDATURĘ JOLI.GOC DO POMOCY CZAROWNIC W MAJU
viewtopic.php?f=1&t=86323&start=1530 - wątek kotów zdrojowych.
I fragmenty:jola.goc pisze:Co u nas... Cóż, ciągle wszyscy żyjemy, więc jest to już jakiś sukces... Nie wiem tylko, jak długo jeszcze![]()
Skończyła nam się sucha karma; dokupowałam opakowania Whiskasa po 30 dkg, bo tylko takie można u nas dostać (a dla samych bezdomnych schodzi dziennie pół kg suchego), ale teraz nie mam już za co.
Puszki wychodzą w zastraszającym tempie, zwłaszcza że skończył się też makaron i nie mam już jak zwiększać ich objętości. Do tego dostałam jeszcze rachunki za gaz i prąd - ten ostatni na ponad 500 zł, bo za okres zimowy. Nie spodziewałam się teraz rachunku w takiej wysokości - specjalnie nie podałam odczytu licznika, licząc znowu na szacowany. Ale widocznie sami zrobili. Już to wystarczy, żeby chcieć strzelić sobie w łeb...
Innych powodów też nie brakuje - zasikane mieszkanie (tak koty reagują na nowego lokatora; wczoraj musiałam zdjąć i wyrzucić część wykładziny z przedpokoju), wrzeszcząca i wiecznie głodna Pisanka z ciągle chorymi oczami, niedomagająca Burunia akurat teraz, gdy już mogłabym ją wypuścić, różne problemy z bezdomniakami, etc...
A mój organizm odpowiada na to nasileniem choroby i zwiększonym zapotrzebowaniem na sen.
Sen, z którego ciężko jest się wybudzić, wiedząc co człeka czeka...[/color]
Jola chyba naprawdę ma dość:jola.goc pisze:myshka pisze:Gdyby ktoś miał możliwość przelania jakiejkolwiek kwoty na puszki proszę o PW .
Dołączam się do prośby. U nas jest naprawdę bardzo źle.
Prawdopodobnie nie unikniemy katastrofy, bo ja od pewnego czasu nie mam już żadnej, nawet dorywczej pracy.
Chciałabym jednak, żeby choć koty miały jak nadłużej coś do jedzenia.
A w tej chwili mam do wykarmienia 9 w mieszkaniu i 13 w Zdroju.[/color]
Skoro sama prosi o pomoc, to znaczy, że stoi nad przepaścią.
Powstał wątek pomocowy, gdyż Jola ma bardzo poważne problemy z komputerem.
viewtopic.php?f=1&t=110821
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 850 gości