M/E:2 buraski 3,5mca+2 ślepaczki 3mce PILNIE DS,dt wyjeżdza!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 13, 2010 10:42 Re: Dzielna, ślepaczki - pilnie dt i sponsor dla kotki nerkowej!

OKI pisze:
Never pisze:Anielka pożyczy klatki-łapki, ale potrzebuję pomocy do łapania - przede wszystkim transportu żeby zabrać od Anielki rzeczy oraz zawieżc ewentaulne złapane kociaki. Mam talon na leczenie - jesli będzie klatka mogę wrzucic kotki do lecznicy.

W transporcie mogę pomóc, byle nie dziś :roll: Jutro mogę zabrać po pracy rzeczy od Anielki i ew. pomóc wieczorem w wożeniu kociaków.
Na samym łapaniu znam się średnio, tzn. w zasadzie wcale :roll:

Ale by było super! A mozesz w sb lub w niedzielę rano? bo ja jutro po pracy mam zajęcia, potem jadę odwiedzic jednooczkę ze schronu, ktora teraz jest w lecznicy, będe w domu dopiero w nocy. A sb lub nd rano - jeśli nie bedzie padać - jest szansa na sukces. JA mam przynętę i walerianę, poradzę sobie, tylko Anielka musiałaby Cię pionstruować jak nastawiać klatkę - bo ja tego nie wiem.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw maja 13, 2010 10:48 Re: Dzielna, ślepaczki - pilnie dt i sponsor dla kotki nerkowej!

Never pisze:
OKI pisze:
Never pisze:Anielka pożyczy klatki-łapki, ale potrzebuję pomocy do łapania - przede wszystkim transportu żeby zabrać od Anielki rzeczy oraz zawieżc ewentaulne złapane kociaki. Mam talon na leczenie - jesli będzie klatka mogę wrzucic kotki do lecznicy.

W transporcie mogę pomóc, byle nie dziś :roll: Jutro mogę zabrać po pracy rzeczy od Anielki i ew. pomóc wieczorem w wożeniu kociaków.
Na samym łapaniu znam się średnio, tzn. w zasadzie wcale :roll:

Ale by było super! A mozesz w sb lub w niedzielę rano? bo ja jutro po pracy mam zajęcia, potem jadę odwiedzic jednooczkę ze schronu, ktora teraz jest w lecznicy, będe w domu dopiero w nocy. A sb lub nd rano - jeśli nie bedzie padać - jest szansa na sukces. JA mam przynętę i walerianę, poradzę sobie, tylko Anielka musiałaby Cię pionstruować jak nastawiać klatkę - bo ja tego nie wiem.

Bardzo rano? :strach: :roll:
No mogę, jeśli trzeba :lol:
Puszczę pw za parę chwil.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw maja 13, 2010 17:06 Re: Dzielna, ślepaczki - pilnie dt i sponsor dla kotki nerkowej!

Widziałam buro-białego, zrobiłam zdjęcie, ale mój nowy aparat jest do d... nigdy więcej Samsunga. On chyba w ogóle nie widzi, bo na mnie nie reagował. Chyba ta pora jest najlesza do lapania, one wtedy wychodzą.... Marmurek tez był... Czarnego widzialam rano, więc cała trójka zyje!

Never

Post » Czw maja 13, 2010 20:46 Re: Dzielna, ślepaczki - pilnie dt i sponsor dla kotki nerkowej!

jeśli nie widzą to będzie bardzo trudno je złapać
AnielkaG

Post » Czw maja 13, 2010 21:05 Re: Dzielna, ślepaczki - pilnie dt i sponsor dla kotki nerkowej!

Fotki od Never
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Pt maja 14, 2010 9:56 Re: Dzielna, ślepaczki - pilnie dt i sponsor dla kotki nerkowej!

Dziękuję gaoto!
widziałam przed chwilą biało-bure - siedziała (to chyba koteczka, najdrobniejsza z nich wszystkich) w oknie, ale w głębi. Jesli w weekend będzie padać, to d.... :? nie wyjdą z piwnicy :(
A wokół biega mnóstwo kotów - dorosłych :?

Never

Post » Pon maja 17, 2010 10:43 Re: Dzielna, ślepaczki - pilnie dt i sponsor dla kotki nerkowej!

kotki rano nie wyszły, a w nocy wyszły, owszem, nawet biegały sobie po sporym terenie, ale kaltkę omijały. Nie wiem już jak jest z ich wzrokiem - na pewno są płochliwe, a ja podchodziłam do nich wczesniej na odległość 4 metrów i nie widziały mnie. Ale po terenie biegają 8O Moze dlatego, ze go znają? a moze jednak widzą? nie wiem :(
Jest duży problem z oklicznymi karmicielkami-rozmnazaczkami, wezwałam policję, bo babsko wydarło się ze to jej teren, ze tylko ona ma prawo łapać tam koty, i ze były 2 kotne kotki, ktore mialy urodzić - co z nimi zrobiłam, pewnie sama wysterylizowałam.. itp. Chciała rozwalic nastawione klatki :roll:
Wokół mnóstwo kotów, większość buro-białych, nie wysterylizowanych. jeden pan złapał podobo parę i wysterylizował, ale postarał się, zeby nie nacięto im uszu :? ręce opadają. Na Karmelickiej 10 jest kotka, moze już w ciązy, sa tez maluchy....
Karmicielki są conajmniej 4, z czego 2 to zwykłe rozmnażaczki, nie ma szanas na współpracę z nimi. Chyba się cieszą, kiedy te kotki rodzą :? nawet, jak ślepaczkom zabiorę jedzenie, to polecą do smietnika albo na teren przedszkola. gdzie są wystawione miski... nie wiem jak je złapać. Klatki są, jest OKI, ktora je moze pomóc nastawic i potem odebrać koty i zawieżć do lecznicy, ale trzeba kogoś, kto by tam stał. I w miarę ładnej pogody -w deszczu nie ma sensu, nie wyjdą. A w nd lało, dziś też. Ja nie wiem czy dam radę w tym tygodniu - w sb w nocy zachorowała mi kotka, w nd byłam u weta, dziś też, jutro też - nie je, chudnie, wymitouje, mam ją obserwować, jutro będę wyniki badania krwi. Po prostu nie wiem co będzie się działo u mnie w domu....
Kotki i tak trzeba wyłapać - jesli się okaże ze będa dzikie, po sterylce trzeba je będzie wypuścić - dobrze sobie radzą, mają dużo jedzenia, nie jest to najgorsze miejsce. Ja do tej pory byłam przekonana, ze one nie ruszaja sie z piwnicy, ale w nocy biegają na całego... Biegał tez z nimi pers z wygolonym tułowiem :roll:

Never

Post » Czw maja 20, 2010 13:05 Re: Dzielna, ślepaczki - pilnie dt i sponsor dla kotki nerkowej!

Widziałam dziś marmurka i biało-burego. jesli bedzie pogoda, moze uda mi sie spróbować w ten weekend...

Never

Post » Pt maja 21, 2010 9:20 Re: Dzielna, ślepaczki - pilnie dt i sponsor dla kotki nerkowej!

Biała kotka jest dzika, nie daję rady zrobić jej kroplówki, bo nie moge jej utrzymać, dziś mi uciekła i miałam zabawę z podbierakiem na godzinę. :( Bardzo dużo pije i sika w dalszym ciągu, myślę że nie ma dobrego rokowania. Zrobię jej kontrolne badania w przyszłym tygodniu, jesli będą bez zmian, to niestety...
AnielkaG

Post » Pon maja 24, 2010 10:49 Re: Dzielna, ślepaczki - pilnie dt i sponsor dla kotki nerkowej!

moze tę kotkę wezmie do siebie tamtejsza karmicielka? zapytam....
Maluchy weszły do klatki, zżarły to co przed zapadką, wyszły.... nie chciały wejsć do konca, mimo, ze było tam mnóstwo jedzenia... ale to i tak postęp, bo wczesniej do klatki nawet nie zajrzały... :?

Never

Post » Pon maja 24, 2010 14:42 Re: Dzielna, ślepaczki - pilnie dt i sponsor dla kotki nerkowej!

kotka od wczoraj nie je, jutro idę z nią do weta, ale źle to wygląda, chyba pobyt w domu ja bardzo stresuje
:(
obawiam się że żadna karmicielka nie weźmie dzikiej kotki, która wymaga specjalistycznej karmy, wizyt u weta i kroplówek
AnielkaG

Post » Pon maja 24, 2010 15:34 Re: Dzielna, ślepaczki - pilnie dt i sponsor dla kotki nerkowej!

wysłałam smsa do dziewczyny, ktora zna karmicielkę.
Anielka, jesli badania pokażą, ze jest szansa, nie usypiaj jej - będę szukać!

Never

Post » Pon maja 24, 2010 15:43 Re: Dzielna, ślepaczki-nerkówka-niezakocony dt vs eutanazja

a moze ktos zaoferuje kotce dt? i miejsce, gdzie będzie sama w pokoku - moze da się o nią powalczyć?

Never

Post » Pon maja 24, 2010 16:13 Re: Dzielna, ślepaczki-nerkówka-niezakocony dt vs eutanazja

Dzwonili do mnie z lecznicy ze mam odebrać kotke. ja sie zapytałam, czy w koncy zjedeli jej kaftanik (w sobote mialam tel zeby ją zabrac z lecznicy, ale za 2 dni zdjąć kaftanik, więc powiedziałam lekarzowi,zeby sam ja potem lapal i zdejmował :evil: okazało sie dizs, ze zaszlo nieporozumienie, bo kotka nie ma kaftanika od paru dni :? jade dzis ja wypuścić!

PILNIE POTRZEBNY DT ZEBY POWALCZYC O NERKOWĄ KOTKĘ, OBECNIE JEST W DOMU Z KILKUNASOTMA KOTAMI, BOI SIĘ BARDZO. ALTERNATYWĄ JEST EUTANAZJA :(

Never

[poprzednia][następna]