K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 26, 2010 13:27 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

_namida_ pisze:Czy ktoś się orientuje, jakie tajemnicze czynności należy wykonać, aby pralka wylała wodę i wywirowała?
Nastawiałam wszelkie możliwe kombinacje i nic. Pranie mogę wyciągnąć i wykręcić, ale co z wodą w środku?
Tak w ogóle to chyba jest nie wypłukane, bo pieni się i śmierdzi moczem.

Kończy się wirkon w sprayu, czy jest gdzieś już rozrobiony? A jeśli nie, to gdzie jest proszek i w jakich proporcjach się go rozrabia?

Pytanie nr 3: jak Dymitrowi wyczyścić kuwetę? :twisted:

pralkę trzeba zostawić do przeglądu Robertowi, bo on ją zna najlepiej

virkon jest w szafce, w górnej części, po prawej stronie, takie żółto-czerwone aluminiowe opakowanie, proszek w środku różowy. Nie pamiętam ile ma ta butelka ale powinno się dać płaską łyżeczkę (tę naszą łyżkę to niepełną, bo ona taka nieokreślona) na 0,5 l wody

Dymitr obsługiwać umieją chyba tylko niezniszczalna i Akima. aha i leone chyba dają radę we dwoje. On na szczęście idzie w niedzielę do siebie

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt mar 26, 2010 13:29 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Aisza idzie do domu dzisiaj, niestety, sama

Tweety

Post » Pt mar 26, 2010 13:40 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

kurcze, jaka szkoda.
A Pan Pawel po nia przychodzi?
Bo moze jakby zobaczyl jeszcze Dusie, to moze...
smutno mi bardzo z tego powodu.
One powinny byc razem, one potrzebuja swojego towarzystwa. :(
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Pt mar 26, 2010 14:46 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Hej melduję się po szpitalu.
Niestety jest coraz gorzej -ale nie zamierzam się poddać ..

W GK będę z moją Tequilą - mam nadzieję że będzie współpracować.
Czy będą szelki na gada ?? Smycz pożyczę od psicy . Ewentualnie Teq. wystąpi w czerwonej odblaskowej obroży - zaraz zrobię przymiarkę.

Tweety proszę odpisz na PW - bardzo ważny ......
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pt mar 26, 2010 15:57 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

W niedzielę nie dam rady pomóc w GK, Marcela odbieram. Mama nie da rady z takim przypadkiem więc wezmę go do siebie. Jeśli nie będzie robił postępów zawiozę go do P. Heleny.

Pirat po zabiegu. Robiła go Banaś. Dostał głupiego jasia i przeciwbólowe leki. Dochodzi do siebie. Niestety znowu woda zbiera się w brzuchu. Dzielny chłopak jest, on mnie przeżyje. Bez tych swoich jajek to wreszcie normalnei wygląda :-)
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pt mar 26, 2010 16:47 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Tweety przyjadę do GK. Nie mam zamiaru się rozczulać nad sobą :twisted:

Aha AFN był ze mną również w szpitalu - mam obiecane 2 X 1 % podatku + zbiórke pieniędzy i wpłatę na konto...
Jak to wypali to będzie więcej pieniędzy dla kocich bied.

Następnym razem wezmę ze sobą ulotki..
IT'S OVER

Etiopia

Post » Pt mar 26, 2010 16:49 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Akima pisze:W niedzielę nie dam rady pomóc w GK, Marcela odbieram. Mama nie da rady z takim przypadkiem więc wezmę go do siebie. Jeśli nie będzie robił postępów zawiozę go do P. Heleny.

Pirat po zabiegu. Robiła go Banaś. Dostał głupiego jasia i przeciwbólowe leki. Dochodzi do siebie. Niestety znowu woda zbiera się w brzuchu. Dzielny chłopak jest, on mnie przeżyje. Bez tych swoich jajek to wreszcie normalnei wygląda :-)

no to cały czas potrzebne zastępstwo za mnie na niedzielne popołudnie

Tweety

Post » Pt mar 26, 2010 18:47 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

widziałyście, że w psimraju mają royal sensible i exigent po 179 pln ?
kitten za 185 pln
http://www.psiraj.pl/
No i co?
Nie dał się Pan Paweł namówić na Dusię ?
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Pt mar 26, 2010 18:58 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

anna09 pisze:Czy jest ktoś chętny na wspólne zamówienie w animalii? Potrzebuję kupić trochę różnych karm urinary (mokrych) mojemu wybrednemu Ginowi, aby sprawdzić, co będzie łaskawie jadł. W animalii mają największy wybór, ale nie kupię tyle (bo najpierw muszę sprawdzić, co mu posmakuje, więc pewnie kupię po dwie puszki/saszetki z każdego rodzaju), żeby załapać się na darmową wysyłkę. Może ktoś również chciałby coś u nich kupić?

Nikt nie jest chętny? :(

Sama mam zbierać pieniądze w niedzielę? Proszę o pomoc. Bardzo ładnie proszę :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pt mar 26, 2010 20:02 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Boziu, jakie piękne te brytki. Cudnie umaszczone.

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Pt mar 26, 2010 21:28 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Leone pisze:A my mamy takie pytanie...
Czy Wasze koty też lubią frytki? 8O
Bo jak dzisiaj jedliśmy, to Kafka tak się rzucała, że masakra... Ona w ogóle to jakiś ziemniaczany kot, ostatnio też wszamała przez naszą nieuwagę pół ugotowanego ziemniaka :P
Czy to możliwe, żeby wysterylizowana kotka zachowywała się tak, jakby miała rujkę? Od wczoraj chodzi, kręci się w kółko i miauczy 8O

Nie to nie jest norma.
Jeżeli się to będzie [powtarzać lub nasilać koniecznie USG na dobrym aparacie
IT'S OVER

Etiopia

Post » Pt mar 26, 2010 22:45 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Etiopia pisze:
Leone pisze:Czy to możliwe, żeby wysterylizowana kotka zachowywała się tak, jakby miała rujkę? Od wczoraj chodzi, kręci się w kółko i miauczy 8O

Nie to nie jest norma.
Jeżeli się to będzie [powtarzać lub nasilać koniecznie USG na dobrym aparacie

Nie no, żartujemy sobie ;) Generalnie Kafka od czasu do czasu ma odchyły i cały czas się z niej śmiejemy :)

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Sob mar 27, 2010 8:28 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Obrazek
Jak widać mam nową parę w mieszkaniu
chyba okres miłości nastał
Obrazek
Obrazek
bardzo często bawi się z Fioną razem biegają po
mieszkaniu nowa jej zabawa to skok na kota
ogon rozcapierzony i hop na Fione
Obrazek
niestety człowiek dla niej jest maszynką do podawania pokarmu
daje się pogłaskać wystawi brzusio ale z ograniczeniem o rękach mowy nie ma
chodź przyjdzie i będzie się ocierać

bardzo chętnie towarzyszy w kuchni i przy posiłkach wstyd się przyznać ale uszy ma nie wyczyszczone i pazury
nie obcięte , próbowałem ale mi okulary pokrzywiła jak zaczęła uciekać
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Sob mar 27, 2010 10:09 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Na Kocimskiej była dzisiaj ze mną studentka Magda, będzie teraz chodzić w weekendy i jeszcze jakieś dni (Tweety wie wszystko). Dobrze byłoby, żeby dziś wieczorem też ktoś z nią podszedł, żeby nie zostawić jej tak samej. KTO MOŻE?

Spryskałam wirkonem wszystko, co się dało (kontenerki, paczki, przedmioty w cat-roomie). Magda ma wieczorem dodać wirkon do wody do zmywania podłogi i umyć w obu pomieszczeniach. Pranie ponownie wypłukałam i rozwiesiłam.

Żadnych niespodzianek nie zastałyśmy, wszystkie koty jadły i kuwetkowały. Pożegnaliśmy Armaturki (nie bez żalu za Cincilem) :wink:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob mar 27, 2010 10:27 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

miszelina pisze:Na Kocimskiej była dzisiaj ze mną studentka Magda, będzie teraz chodzić w weekendy i jeszcze jakieś dni (Tweety wie wszystko). Dobrze byłoby, żeby dziś wieczorem też ktoś z nią podszedł, żeby nie zostawić jej tak samej. KTO MOŻE?

Spryskałam wirkonem wszystko, co się dało (kontenerki, paczki, przedmioty w cat-roomie). Magda ma wieczorem dodać wirkon do wody do zmywania podłogi i umyć w obu pomieszczeniach. Pranie ponownie wypłukałam i rozwiesiłam.

Żadnych niespodzianek nie zastałyśmy, wszystkie koty jadły i kuwetkowały. Pożegnaliśmy Armaturki (nie bez żalu za Cincilem) :wink:

Ja nie dam rady, bo stoję wieczorem w Galerii.
Leony mają dyżur.

Nie ukrywam, że będzie mi brakowało tych sykunów i ich złych spojrzeń z rury ;)

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

[poprzednia][następna]