Kotka probl. neurolog. ma nowy dom w u Ines w Chorzowie :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 16, 2010 10:39 Re: KOSZALIN-kotka problemy neurolog./potrącona przez samochód!

Idę dzisiaj, wczoraj nie dałam rady.
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Wto lut 16, 2010 17:30 Re: KOSZALIN-kotka problemy neurolog./potrącona przez samochód!

Up.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Wto lut 16, 2010 18:51 Re: KOSZALIN-kotka problemy neurolog./potrącona przez samochód!

Kotka musi jak najszybciej znaleźć nowy dom. Niestety robią się jej odleżyny, pomimo wysuszania, zasypywania, mycia. Problemem jest czas. Gdyby zmieniać jej pieluchę częściej pewnie byłoby lepiej. Bez pieluchy chodzić nie może, bo ciągle jej coś tam wylatuje. Otwór odbytniczy jest zamknięty, ale na tyle luźny, że rzez cały dzień wydostaje się kał. Na szczęście nie ma żadnych infekcji. Opiekunka osusza odleżyny na ile czas jej pozwala.
Kotka poddaje się chętnie zabiegom, pozwala się myć, robić przy sobie wszystko. Toleruje inne koty, ale one ją ignorują, jest dla nich inna no i czasami brzydko pachnąca, co tu dużo ukrywać. potrafi leżeć na rękach nawet dwie godziny. Jest bardzo proludzka.
Opiekunka musi oprócz niej wyadoptować jeszcze dwa zdrowe koty.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Karena

Post » Wto lut 16, 2010 19:24 Re: KOSZALIN-kotka problemy neurolog./potrącona przez samochód!

Karena

Post » Wto lut 16, 2010 20:59 Re: KOSZALIN-kotka problemy neurolog./potrącona przez samochód!

Karena pisze:Kotka musi jak najszybciej znaleźć nowy dom. Niestety robią się jej odleżyny, pomimo wysuszania, zasypywania, mycia. Problemem jest czas. Gdyby zmieniać jej pieluchę częściej pewnie byłoby lepiej. Bez pieluchy chodzić nie może, bo ciągle jej coś tam wylatuje. Otwór odbytniczy jest zamknięty, ale na tyle luźny, że rzez cały dzień wydostaje się kał. Na szczęście nie ma żadnych infekcji. Opiekunka osusza odleżyny na ile czas jej pozwala.
Kotka poddaje się chętnie zabiegom, pozwala się myć, robić przy sobie wszystko. Toleruje inne koty, ale one ją ignorują, jest dla nich inna no i czasami brzydko pachnąca, co tu dużo ukrywać. potrafi leżeć na rękach nawet dwie godziny. Jest bardzo proludzka.

Po pierwsze, szkoda że kicia jest tak daleko, po drugie poważnie się zastanawiam, czy nie dać jej póki co chociażby DT. Jest jednak wiele poważnych trudności:
1. odległość - ta naprawdę kawał drogi ode mnie;
2. mam w domu 5 swoich kotów i dwa tymczasy, których nie potrafię wyadoptować. Limit domowy to 5 futer, więc prosty rachunek - 2 za dużo :roll: (musiałabym najpierw "wydać" tymczasy, żeby zrobiło się miejsce);
3. koszty utrzymania - sytuacja finansowa mojej familii nie jest zbyt ciekawa (mąż przez rok i 2 m-ce nie miał pracy, więc teraz pracujemy na długi). Futrom niczego nie brakuje, ale odbywa się to kosztem naprawdę wielu wyrzeczeń. Trudno będzie nam utrzymać kolejne futerko, szczególnie że wymaga specjalnej opieki.

Kurcze, biję się z myślami, ciągle myślę o tej kici, bardzo chciałabym jej pomóc... Mogłabym z nią pojeździć na rehabilitację... Wiem jednak, że jeśli zdecyduję się ją przygarnąć, to - jakkolwiek to zabrzmi - zostanę z tym wszystkim sama. Nie sztuka jest dać zwierzęciu dom, sztuką jest dać mu PRAWDZIWY DOM :)

Dla zainteresowanych tu jest wątek naszej Sprintusi :) viewtopic.php?f=1&t=88746&start=285
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Od: Nie sty 20, 2008 12:35

Post » Wto lut 16, 2010 21:10 Re: KOSZALIN-kotka problemy neurolog./potrącona przez samochód!

Nie ukrywam, że byłoby wspaniale, gdybyś się zdecydowała, ale rozumiem Twoje obawy doskonale. Może los się uśmiechnie i uda Ci się znaleźć domy dla tych dwóch kotków :wink:
Ze swojej strony mogę obiecać co jakiś czas bazarki z kosmetykami Avonu. Nie będę ściemniać, że pomogę finansowo, bo nie dam rady.

Karena

Post » Wto lut 16, 2010 22:27 Re: KOSZALIN-kotka problemy neurolog./potrącona przez samochód!

Transport to wiesz, zawsze się może jakiś znajdzie, że ktoś będzie jechał po drodze :D
Szkoda, że nie możesz wziąć kici :( Ale sytuacja na prawdę ciężka i nie ma co sobie na głowę zwalać kolejnego kiciaka.
Dawaj linki do tymczasów. Zaraz będziemy coś myśleć :D
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro lut 17, 2010 9:49 Re: KOSZALIN-kotka problemy neurolog./potrącona przez samochód!

kinia098 pisze:Transport to wiesz, zawsze się może jakiś znajdzie, że ktoś będzie jechał po drodze :D
Szkoda, że nie możesz wziąć kici :( Ale sytuacja na prawdę ciężka i nie ma co sobie na głowę zwalać kolejnego kiciaka.
Dawaj linki do tymczasów. Zaraz będziemy coś myśleć :D

Problem jest w tym, że ja bardzo bym chciała ją przygarnąć :(

Moje tymczasy są trudne do wyadoptowania.
Tu jest wątek Filutki:
viewtopic.php?f=13&t=96881

Ma sporo ogłoszeń, ale odzew żaden :(

Drugi to wcielenie szatana, kot po prostu nieznośny, nikt go nie chce, bo trudno z nim wytrzymać. Nie mam już do niego cierpliwości :(

Liczę jednak na cud :)
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Post » Śro lut 17, 2010 21:46 Re: KOSZALIN-kotka problemy neurolog./potrącona przez samochód!

Trzymam kciuki za cud!

Karena

Post » Czw lut 18, 2010 18:09 Re: KOSZALIN-kotka problemy neurolog./potrącona przez samochód!

Ja również kciuki trzymam :ok:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw lut 18, 2010 18:38 Re: KOSZALIN-kotka problemy neurolog./potrącona przez samochód!

Wyobraźcie sobie, że jadę na turnus rehabilitacyjny do miejscowości Dąbki 8O Ponieważ to rzut beretem od Koszalina, to na pewno będę chciała spotkać się z opiekunką kici :) Przyznam, że trochę mnie to bawi, jak mówię lub piszę, że będzie to turnus rehabilitacyjny, bo to brzmi, jakbym była leciwą staruszką :D a mam "zaledwie" 28 lat :twisted: Fakt jest taki, że jadę z mamą i ciotką na spontaniczne wczasy lecznicze - nieprzypadkowo do tej akurat miejscowości :) Dzięki tej kici w końcu pierwszy raz w życiu zaliczę prawdziwe wczasy :twisted: Połączę przyjemne z pożytecznym, a o kasę będę się martwić później :D Mam przecież całe życie na odrabianie strat :) Już nie mogę się doczekać spotkania z kicią :) no i MORZAAAAA :)
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Post » Czw lut 18, 2010 18:42 Re: KOSZALIN-kotka problemy neurolog./potrącona przez samochód!

Koteczka dostała jedzonko i kartkę na sterylizację. Część kosztów leczenia pokryje nasz oddział TOZ.

Dyktatura

Post » Czw lut 18, 2010 21:35 Re: KOSZALIN-kotka problemy neurolog./potrącona przez samochód!

Ines, a kiedy będziesz? Zapraszam na kawę :D

Karena

Post » Pt lut 19, 2010 5:35 Re: KOSZALIN-kotka problemy neurolog./potrącona przez samochód!

A może wszystkie razem spotkamy się gdzieś na kawie. Może być u mnie albo w jakiejś kawiarni, chyba że macie jakieś inne propozycje :)

Dyktatura

Post » Pt lut 19, 2010 11:24 Re: KOSZALIN-kotka problemy neurolog./potrącona przez samochód!

Dyktatura pisze:A może wszystkie razem spotkamy się gdzieś na kawie. Może być u mnie albo w jakiejś kawiarni, chyba że macie jakieś inne propozycje :)

Turnus mam od 06.03. do 20.03. Bardzo chętnie się z Wami spotkam :) Jeśli chodzi o miejsce spotkania, to jak Wam pasuje, ja się dostosuję. Jadę z mojś niepełnosprawnś kicią, więc jeśli chcecie ją poznać, to trzeba wybrać takie miejsce, gdzie mogę z nią przyjechać :) :kotek:

Dzień spotkania jest mi obojętny, bo w końcu będę miała wczasy :) Co do godziny, to się dostosuję, zobaczę tylko, w jakich godzinach będę miała różne zabiegi :)

Przyznam, że chcę się jak najszybciej spotkać z opiekunką kotki, bo im szybciej pokażę jej jak się nią opiekować tym lepiej dla kotki. Dlatego myślę o niedzieli 07.03. Może któraś z Was mogłaby mi towarzyszyć w tej wizycie? Spróbujcie mnie umówić z tą panią.

A teraz OT: Możecie mi polecić, co można zobaczyć/zwiedzić zimą w okolicach Dąbek? Internet internetem, ale nie ma to jak opinia mieszkańców :) Nawet nie wiecie, jak Wam zazdroszczę, że mieszkacie nad morzem :oops: :)
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

[poprzednia][następna]