EKSMITKI Z WILCZAKA-szukamy DS,cz.II - PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 17, 2010 11:06 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Cudnie, świetnie. Jejku, żeby tylko tak zostało. :dance:
Tak sobie jeszcze myślę: "żeby ten feliway zadziałał...". Trochę czasu musi upłynąć, to wiadomo, ale fajnie byłoby, gdyby Balbina okazała się "wrażliwa" na niego. :wink:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Nie sty 17, 2010 16:20 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

zabers pisze:Stella jest u iwci.
szczegóły zobacz strona , do której odsyła link i następne:
viewtopic.php?f=1&t=101508&start=1410

Słuchajcie, to może lepiej, w tej sytuacji, wykreślić Stellę z listy kotów szukających domu? :(

A Alba szuka domu? i u kogo jest teraz?
nie śledzę wątku na bieżąco, więc nie mam pojęcia, które koty zostały w Poznaniu, a które (tak jak Stella) pojechały dalej do DT.

Może warto na pierwszej stronie dopisać który kot jest u kogo i pokrótce w jakim stanie jest kot? zaglądającym będzie łatwiej się zorientować :)
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Nie sty 17, 2010 17:53 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

mircea pisze:Słuchajcie, to może lepiej, w tej sytuacji, wykreślić Stellę z listy kotów szukających domu? :(

No, w sumie tak... No dobra, przesunę ją do DS.

mircea pisze: A Alba szuka domu? i u kogo jest teraz?
nie śledzę wątku na bieżąco, więc nie mam pojęcia, które koty zostały w Poznaniu, a które (tak jak Stella) pojechały dalej do DT.

Alba jest w Animalii (tam, gdzie działa Duża von Focha) i dziewczyny szukają jej domu. U nich była też Amelka. Niedawno (pod koniec poprzedniej części jest informacja) znalazła dom.
mircea pisze:Może warto na pierwszej stronie dopisać który kot jest u kogo i pokrótce w jakim stanie jest kot? zaglądającym będzie łatwiej się zorientować :)

Jasne, ze tak, tyle, że to mój debiutancki "poważny" wątek (w dodatku dotyczący dużej i długiej akcji)i nie wiem, czy bez pomocy Etki sobie poradzę (ona ma w głowie katalog, którego mi brakuje - zajmowałam się dotąd (poza jeżdżeniem do Przyborówka) głównie "finansami" i płaceniem). Nie znam, czy też dokładniej, nie kojarzę wszystkich nowych Dużych). Co do stanu kotów, to wszystkie "wypuszczone na swoje" są wyremontowane. Wszystkie miały testy, wszystkie "przyborówkowe" miały podaną Convenię (jeszcze w przytulisku)te, które musiały, miały potrzebne zabiegi (np. Fabia - usunięcie listwy mlecznej), część była leczona przed oddaniem.
Spróbuję, najwyżej Etka mnie poprawi.

Help, pomocy, ratunku - nie pamiętam wszystkich DS. :(

edit: popaprałam dzielenie cytatu.
Ostatnio edytowano Nie sty 17, 2010 19:18 przez zabers, łącznie edytowano 1 raz
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Nie sty 17, 2010 19:02 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Pozwól,że się wtrącę niepytana - Alba jest w AgapeAnimali
http://www.agapeanimali.org/daj_dom.html
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Nie sty 17, 2010 19:15 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

O, dzięki Jarka. :P

zabers

Post » Nie sty 17, 2010 19:17 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Jarka pisze:Pozwól,że się wtrącę niepytana - Alba jest w AgapeAnimali
http://www.agapeanimali.org/daj_dom.html

I być może ma szanse na domek już wkrótce, więc trzymanie kciuków mile widziane :D :D Alba jest "wyremontowana", kuwetkowa, mieszka w DT :D Tfu, tfu odpukać, obecnie na szczęście na nic nie choruje :D Gotowa do adopcji :D

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Nie sty 17, 2010 19:23 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

To, kurczę, trzymaaam do białości. :ok:
A Wy trzymajcie za Tośkę (żeby dom znalazła), Ptysia, żeby ładnie doszedł do siebie, i Balbinę, żeby spod kanapy wylazła, dała się "wyremontować" (bo oczko i zęby ją czekają).
W perspektywie czekają jeszcze na domy burasy -Albi i Dixel.

zabers

Post » Nie sty 17, 2010 21:03 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Wszystkie koty u mnie wyglądają na bardziej rozluźnione. Za to ja też muszę pachnieć na kilometr Feliwayem. Koty moich rodziców dzisiaj nie przestawały mnie obwąchiwać. :P
Ptyś coś tam jeszcze ma w drogach oddechowych, bo czasami musi odkaszlnąć. Doktor mówił, że po takim długim katarze, jak u niego, muszą zostać ślady... Mam nadzieję, że to tylko to... Za to bardziej mnie zaniepokoiło, że w jego qupie zauważyłam odrobinę krwi - na zewnątrz, na tym, co wyszło na samym końcu. Jego jelita nie są w najlepszym stanie... Kupolki robią się coraz ładniejsze. Widać, że idzie ku lepszemu, ale to raczej dłuższa droga.
Wolałabym poczekać z badaniami, bo teraz jest na antybiotyku, więc wyniki możemy mieć przekłamane. Ptyś zachowuje się jak mały kociak. Futro zrobiło się całkiem gęste i lśniące. Ma oszałamiający apetyt. Ładnie przybiera na wadze. Nie sądzę więc, żeby jego dolegliwości były poważne. On jest ciągle na etapie rehabilitacji. :ok:
Balbina zadomowiła się i uznała terytorium pod łóżkiem za swoje. Innym kotom wstęp wzbroniony. Pozwala się obsługiwać. Zjada ze smakiem, co dostaje, ale spokojnie. Chrupki podjada po trochu, jak ma ochotę. Widać po niej, że początkowa panika minęła. Będziemy stopniowo się poznawać. Nic na siłę. :ok:

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Nie sty 17, 2010 21:16 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

O to dobre wiadomości O Albie :D
No żeby reszta kotów znalazła dobre domy :ok:
Filo, jestem naprawdę pod dużym wrażeniem ile robisz dla tych kotów.
A czy coś wiadomo jak tam Tosia, jak alergia?

aoi neko

Od: Śro cze 18, 2008 16:44

Post » Nie sty 17, 2010 21:29 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Zapytam jutro o te śladowe ilości krwi. Mój Glusik swego czasu też czasami tak miał - na samym końcu kupiszona cyk, i ciupka krwi. W jego przypadku okazało się, że to nic strasznego. Lekkie podraznienie jelitka i stąd to było. Samo się szybko unormowało (a co się nalatałam do weta, to moje :wink: ). U Ptyśka może to być antybiotyk, który podrażnił mu i tak wrażliwe jelitka (to tylko moje gdybanie). Ale zapytam.

Gdzieś doczytałam, że ten feliway (musi być włączony non stop) zaczyna działać tak po kilku dniach, więc cały czas żyję nadzieją, że Balbina opuści swój "okop". :roll:

aoi neko - o Tośce nic na razie nie wiem. Chyba nic się nie dzieje, bo Paweł Pe odezwałby się. Zamówiłam jej specjalne mokre i suche w Zwierzakowie. Dotrze zaraz.

zabers

Post » Nie sty 17, 2010 22:14 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

zabers pisze:Zapytam jutro o te śladowe ilości krwi. Mój Glusik swego czasu też czasami tak miał - na samym końcu kupiszona cyk, i ciupka krwi. W jego przypadku okazało się, że to nic strasznego. Lekkie podraznienie jelitka i stąd to było. Samo się szybko unormowało (a co się nalatałam do weta, to moje :wink: ). U Ptyśka może to być antybiotyk, który podrażnił mu i tak wrażliwe jelitka (to tylko moje gdybanie). Ale zapytam.

To zapytaj (ile stron liczy ta Twoja lista na jutro :1luvu: ). Ptyś osłonowo dostaje Lakcid. Gdyby były potrzebne jakieś dodatkowe informacje, to dzwoń prosto z gabinetu. Zrobimy telekonferencję 8)

zabers pisze:Gdzieś doczytałam, że ten feliway (musi być włączony non stop) zaczyna działać tak po kilku dniach, więc cały czas żyję nadzieją, że Balbina opuści swój "okop". :roll:

Moim zdaniem opuści. To tylko kwestia czasu. Dzisiaj wyszło pół przedniej łapy :mrgreen: , bo zabrałam na chwilę michę, żeby dołożyć coś pachnącego. :mrgreen: Do wyjścia całej koty przypuszczam, że potrzeba kilku tygodni. :?

filo

Post » Nie sty 17, 2010 22:30 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

filo pisze:...ile stron liczy ta Twoja lista na jutro ...

Jedną ,a bo co? 8) (mam dużą kartkę :mrgreen: )
filo pisze:Moim zdaniem opuści. To tylko kwestia czasu. Dzisiaj wyszło pół przedniej łapy :mrgreen: , bo zabrałam na chwilę michę, żeby dołożyć coś pachnącego. :mrgreen: Do wyjścia całej koty przypuszczam, że potrzeba kilku tygodni. :?

Pół łapy, to już lepiej, niż nic! Aga mówiła, że kiedy ją widziała po raz pierwszy (jeszcze u weta), Balbina była bardziej wycofana od Ptysia. (Ja to mam nadzieję, że nie tylko wyjdzie, ale i z kotami rozejm kiedyś zawrze. ) :roll:

zabers

Post » Pon sty 18, 2010 6:09 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

zabers pisze:Pół łapy, to już lepiej, niż nic! Aga mówiła, że kiedy ją widziała po raz pierwszy (jeszcze u weta), Balbina była bardziej wycofana od Ptysia. (Ja to mam nadzieję, że nie tylko wyjdzie, ale i z kotami rozejm kiedyś zawrze. ) :roll:

Zgadza się Ptysiowi można było zrobić zdjęcie natomiast Balbina wierciła się na wszystkie strony.P.Basia miała problem z jej utrzymaniem ale zanim wyciągnęła ją z transporterka to uprzedziła że tak będzie.
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Pon sty 18, 2010 13:28 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Ja też słyszałam, że Balbina jest bardzo wycofana i płochliwa. Ale Balbinka dzisiaj rano wysunęła się na brzeg w celu powąchania mnie. :dance: Nadal pozostała pod łóżkiem, ale wyraźnie zrobiła to celowo. To nie był przypadek. Ona chciała mnie powąchać. Jak dla mnie, to ona innych kotów nie musi lubić. Ma tylko uznać, że ludź jest ok. Kuwetkę też ma opanowaną. Zawartość w pełni akceptowalna. Jeszcze trochę potrzymam ją na dietetycznym jedzeniu, żeby jej się wszystko ładnie uregulowało.
Ptysiadło oczywiście zdżarło dzisiaj dwa śniadania: swoje i Łasika :twisted: Ciekawa jestem, co będzie w kuwecie (a raczej w brodziku, bo znowu kuweta jest w niełasce), bo Łasik jadł pasztet Bozity... Biedny Łasik schudnie bez diety odchudzającej :mrgreen:

filo

Post » Pon sty 18, 2010 13:47 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

zabers pisze:
mircea pisze:Słuchajcie, to może lepiej, w tej sytuacji, wykreślić Stellę z listy kotów szukających domu? :(

No, w sumie tak... No dobra, przesunę ją do DS.

mircea pisze: A Alba szuka domu? i u kogo jest teraz?

Alba jest w Animalii (tam, gdzie działa Duża von Focha) i dziewczyny szukają jej domu. U nich była też Amelka. Niedawno (pod koniec poprzedniej części jest informacja) znalazła dom.
mircea pisze:Może warto na pierwszej stronie dopisać który kot jest u kogo i pokrótce w jakim stanie jest kot? zaglądającym będzie łatwiej się zorientować :)

Jasne, ze tak, tyle, że to mój debiutancki "poważny" wątek (w dodatku dotyczący dużej i długiej akcji)i nie wiem, czy bez pomocy Etki sobie poradzę (ona ma w głowie katalog, którego mi brakuje - zajmowałam się dotąd (poza jeżdżeniem do Przyborówka) głównie "finansami" i płaceniem). Nie znam, czy też dokładniej, nie kojarzę wszystkich nowych Dużych). Co do stanu kotów, to wszystkie "wypuszczone na swoje" są wyremontowane. Wszystkie miały testy, wszystkie "przyborówkowe" miały podaną Convenię (jeszcze w przytulisku)te, które musiały, miały potrzebne zabiegi (np. Fabia - usunięcie listwy mlecznej), część była leczona przed oddaniem.
Spróbuję, najwyżej Etka mnie poprawi.

Help, pomocy, ratunku - nie pamiętam wszystkich DS. :(

edit: popaprałam dzielenie cytatu.

Ola, ale ja myślałam o DT, a nie o wyadoptowanych kotach :oops: :lol:
Żeby napisać, który kot z tych, które szukają domu, jest u kogo (w jakim mieście) i w jakim jest wieku i w jakim obecnie stanie (czy nadaje się od razu do adopcji, czy wymaga leczenia i jakiego).

Bo jak szukałam czarnej kotki z krawatem, to nie miałam pojęcia, że Stella ma fip i do tego jest w Łodzi...
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

[poprzednia][następna]