WRO! Zaginęły 2 koty po wypadku auta! Mamy łapkę :) Kciuki!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 31, 2009 19:13 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Mocno trzymam kciuki! :ok:
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Czw gru 31, 2009 19:56 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Jesteście wielcy.
Odprawiam aktualnie rytual porzadkowania mieszkania...oczyszczam przestrzeń wokół nas i przygotowuje się mentalnie na powrót moich kocich dzieci. Dzieki wam mysle o nich z wieksza doza spokoju...Justyna

dellfin612

mała porada techniczna od praktyka terenowego (jestem biologiem - ekologiem roślin) - jeżeli chodzi o mapy/zdjęcia lotnicze to zazwyczaj dla terenów wiejskich najlepszy jest geoportal - www.geoportal.gov.pl ; załadka mapy - http://maps.geoportal.gov.pl/webclient/ , gdzie w okienku szukaj wpisujesz nazwę miejscowości i zazwyczaj dostajesz kilka wyników z różnych gmin - musisz wybrać ten właściwy, następnie pokazuje się mapa z ową miejscowością w centrum ekranu; na lewym panelu wybierasz sposób prezentacji - tu dla Twoich celów przydatne będą dwa ostatnie pola wyboru - ortofotomapa (czarnobiałe zdjęcia lotnicze z 2 połowy obecnej dekady) i skany map topograficznych. Dla zdjęć lotniczych skalę możesz zwiększać nawet do 1:1000, dla map topograficznych max to około 1:2500. Nie zniechęcaj się brakiem koloru na zdjęciach - z ich interpretacją nie powinnaś mieć większych kłopotów :wink: .

pozdrawiam
Marek
ObrazekObrazek
kotki kotki do domu!!!

justyna j-k

Od: Pon gru 28, 2009 19:40

Post » Czw gru 31, 2009 20:32 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

dellfin612 pisze:
justyna j-k pisze:W miejscu które zaznaczyłaś nie byliśmy - miejsce wygląda raczej na ew. zabudowani - budy, baraki przystawowe (coś w rodzaju rybaczówki0. Najprawdopodobniej nie ma tam żadnych ogrodzeń. Optymistyczne jest to że w okolicy zostawialiśmy informację.

Czy masz(macie) jakieś sugestie odnośnie pory poszukiwań?

pozdrawiam Marek (mąż)

nie pyatałam, która pora może być najlepsza, nie wiem czy potrafię uzyskac informację.

Jednak to co piszą dziewczyny wydaje się być bardzo rozsądne - za dnia. Nie sądzę, aby to miejsce było jakośc szczególnie zaludnione, o jakiejkolwiek porze.
Poszukiwanie za dnia ma jeszcze jeden, poza wspomnianymi, plus.
Magiczna Kobieta też woli dzień - gdy będzie znała porę rozpoczęcia poszukiwań co najmniej 2-3 godziny wcześniej,
spróbuje "podprowadzić koty do miejsca poszukiwań.

Elipsą zaznaczyłam przypuszczalny obszar pobytu kotów, lecz wydaje się, że one są jakby na prawym skraju tej elipsy :?
Problem polega na tym, że ani na mapsach ani na zumi, nie można bardziej przybliżyć widoku, więc nie możemy uzyskać bardziej szczegółowej mapy. Im większa skala tym mniejsza dokładność wskazań.

Boszsz, mam nadzieję, że wieczorem TŻ potwierdzi rejon. Z adopcji wracamy ok. 22.30 i znowu siadamy do stołów ...

Basiu, jak wejdziesz na
http://maps.google.co.uk/maps?oi=eu_map&q=London&hl=pl
i wpiszesz
Czeszów, Poland
to mozesz uzyskać trochę większe przybliżenie mapy i w ogóle rozejrzeć sie po okolicy. Wkleiłabym, ale mam popsuty komp i zdjęcia ode mnie nie wchodzą na hosting :(

EDIT I jeszcze jedno. Spadł świeży śnieg. warto szukać śladów kocich.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw gru 31, 2009 23:22 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

25% procent kotów jest niewrażliwych na zapach waleriany i jest to uwarunkowane genetycznie! Moi obecni rezydenci mają ją w 'glębokim poważaniu'; nieżyjący rezydent-senior bardzo lubil dla odmiany. Jednym slowem, waleriana jest dobra tylko, jeśli macie pewność, że Wasze dzieci ją lubią. Inaczej zbiegnie się Wam pewnie pól wsi kotów, ale niekoniecznie Wasze :D

Niech się Wam szybko znajdą!!!

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw gru 31, 2009 23:41 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

felin pisze:25% procent kotów jest niewrażliwych na zapach waleriany i jest to uwarunkowane genetycznie! Moi obecni rezydenci mają ją w 'glębokim poważaniu'; nieżyjący rezydent-senior bardzo lubil dla odmiany. Jednym slowem, waleriana jest dobra tylko, jeśli macie pewność, że Wasze dzieci ją lubią. Inaczej zbiegnie się Wam pewnie pól wsi kotów, ale niekoniecznie Wasze :D

na szczęście Saskia i Kru należą do większości :D . Jutro ruszamy o 10 by być na miejscu około 11-11.30.

Niech Wam Kochani i Całej Kociej Rodzinie darzy się w roku 2010!

Justyna i Marek
ObrazekObrazek
kotki kotki do domu!!!

justyna j-k

Post » Pt sty 01, 2010 1:24 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

A Wam życzę, żeby się Wasze kocie dzieci znalazły jak najszybciej. I za to trzymam tysiące kciuków :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pt sty 01, 2010 1:42 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

trzymam kciuki w Nowym Roku i życzę by Wasza Rodzina była już razem!

Ze swych poszukiwań moge tylko doradzic,że wazne jest stałe nawoływanie na jednym tonie dokładnie jak robicie w domu. Trzeba wolno chodzic ,nasłuchiwać i wracać do tych samych miejsc. Nie jest ważne,że juz byliście tam. Ważne by koty słyszały was ciagle i wreszcie odezwały sie. A z regułu to jest cichy jek. Jak go wreszcie usłyszycie nie lećcie z rumorem tylko stale nawołujcie i nasłuchujcie. Zaczna i one wołc głośniej.Zlokalizujecie wtedy skąd głos nadchodzi. Może byc tak,że jeden nieostrozny ruch wypłoszy je i nie wyjda lub uciekna z powrotem. Teraz głód i zimno to wasi sprzymierzeńcy. Ulubiona karma i głos domowników swoje zrobia.
Trzymam kciuki za dzisiejszy dzień.Mocne i nieustajace!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt sty 01, 2010 1:53 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Bardzo wielkie dzieki ASK@ ! Nowy Rok jawi nam sie w jasnych barwach dzieki waszym zyczeniom...Wszystkiego dobrego!
ObrazekObrazek
kotki kotki do domu!!!

justyna j-k

Post » Pt sty 01, 2010 1:58 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Jeszcze raz najgoretsze zyczenia dla wszystkich kotow i najserdeczniejsze podziekowania dla wszystkich wspanialych przyjaciol kotow z naszego forum :1luvu: !
ObrazekObrazek
kotki kotki do domu!!!

justyna j-k

Post » Pt sty 01, 2010 2:02 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

justyna j-k pisze:
felin pisze:25% procent kotów jest niewrażliwych na zapach waleriany i jest to uwarunkowane genetycznie! Moi obecni rezydenci mają ją w 'glębokim poważaniu'; nieżyjący rezydent-senior bardzo lubil dla odmiany. Jednym slowem, waleriana jest dobra tylko, jeśli macie pewność, że Wasze dzieci ją lubią. Inaczej zbiegnie się Wam pewnie pól wsi kotów, ale niekoniecznie Wasze :D

na szczęście Saskia i Kru należą do większości :D . Jutro ruszamy o 10 by być na miejscu około 11-11.30.

Niech Wam Kochani i Całej Kociej Rodzinie darzy się w roku 2010!

Justyna i Marek

Niech się koty znajdą - nie ma innych życzeń :wink:
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pt sty 01, 2010 3:06 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pt sty 01, 2010 3:57 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

eh, tego się obawiałam,
niestety mamy drugie, alternatywne miejsce

Znajduje się 400-500 m od miejsca wypadku w okolicy napisu KUBRYK
Koty są w lesie, jedzą, mają dach nad głową i tak jak podawała Magiczna Kobieta mogą być w towarzystwie innych zwierząt, to się potwierdza i u nas.
Jednak to miejsce to chyba nie jest jakieś typowe gospodarstwo z zabudowaniami :?
Bardzo trudno to stwierdzić.

Obrazek

Ponawiam prośbę o zawiadomienie Magicznej Kobiety o godzinie rozpoczęcia poszukiwań. Potrzebuje 2-3 godzin na przygotowania.
Teraz już smacznie śpi, ja też zaraz idę, rozminiemy się;
nie mam jak zapytać o zgodę na podanie nr telefonu.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pt sty 01, 2010 7:25 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Oj ty to Delfin umiesz trzymać w napięciu :mrgreen:

Może sa jakieś inne zaginione koty w tej okolicy, lub takie które przedtrwały od letniego uwolnienie przez "dobrego człowieka" :twisted:

Kochani musi się udać-tylko dajcie Delfin dostatecznie wczesnie znać o wyjeździe!!!
Delfin wierzę w ciebie!!!

Nie zapomnijcie latarek.Niby srodek dnia ale w zakamarkach może byc ciemno.Kot potrafi tak wcisnąć sie w dziurzysko,że nie zobaczycie go. A poza tym odblask swiatła w oczyskach też może pokazaćmiejsce kota.

Mam tylko nadzieje,że innej kociej bidy tam nie spotkacie :cry:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt sty 01, 2010 9:14 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Dobrze będzie też zabrać ze soba sporą ilość ogłoszeń, najlepiej w większym formacie by były wyraźnie widoczne, zwracały uwagę. Ze zdjęciami kotów i obietnicą nagrody. Jesli koty dzisiaj się nie znajdą to te ogłoszenia jeszcze porzadnie porozwieszać w obu wskazywanych miejscach.

Jeśli jak pisze Dellfin koty mają dach nad głową i dostęp do jedzenia to może jednak to są pomieszczenia gospodarcze, w sensie znaczy że żyją tam zwierzęta gospodarcze? U jakiegoś rolnika?
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Pt sty 01, 2010 9:39 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Powodzenia w poszukiwaniach
Amareoth się odnalazł, a zaginał na obcej ziemi, to i wasze koty tez
wierze w to i trzymam kciuki :)
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

[poprzednia][następna]