W-wa Praga, Okrzei - płodne koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 02, 2010 22:08 Re: W-wa Praga, Okrzei - płodne koty

Nie wiem kiedy :evil:
wszystkim się wydaje że nie ma pośpiechu, a w środę przyjmuję kolejnego- 11 kota i nie wiem gdzie go umieszczę
AnielkaG

Post » Nie sty 03, 2010 18:28 Re: W-wa Praga, Okrzei - płodne koty

Bałwanek i Bułeczka jutro jadą do DS. Trochę się denerwuję, jak Bałwanek zniesie kolejną zmianę miejsca, on się bardzo płoszy jak coś się dzieje. Bułeczce dałam jednak antybiotyk przez tydzień, bo niby nie ma kataru ale czasem jak kichnie to ślad na ścianie jest :) . Mam nadzieję że będą szczęśliwe, zwłaszcza Bałwanek, któremu wyraźnie potrzebna jest większa przestrzeń życiowa (tam będzie miał już wkrótce 6000 m2 do biegania). Już wiem czemu Bałwanek w nocy wyje- on woła Bułeczkę , albo nawołuje inne koty :D
AnielkaG

Post » Pon sty 04, 2010 1:15 Re: W-wa Praga, Okrzei - płodne koty

Kciuki za jak najszybszą aklimatyzację uroczej parki w swoim domu :D . A czy Maksio jest już w DS?
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Pon sty 04, 2010 11:26 Re: W-wa Praga, Okrzei - płodne koty

Maksio jdzie w czwartek lub piątek.
AnielkaG

Post » Pon sty 04, 2010 19:39 Re: W-wa Praga, Okrzei - płodne koty

Pojechali :( smutno mi jakoś. Ale wiem ze tam będą miały super. Zwłaszcza dla Bałwanka to idealne miejsce. :P
Bałwanek dostał super mysz- piszczy jak prawdziwa jak kot ją gryzie, moje się wszystkie zbiegły.
Na razie w nowym domu nie wyszedł z kontenerka, Bułeczka obwąchała kąty i tradycyjnie zajęła strategiczne miejsce w pojemniku pod kanapą. Bałwanek pewnie w nocy zrobi lustrację.
Nie wiem czy maks pojedzie, mam duże wątpliwości co to tego domku :? okazuje się że pani bierze kota bez uzgodnienia z mężem 8O
Ostatnio edytowano Pon sty 04, 2010 22:23 przez AnielkaG, łącznie edytowano 1 raz
AnielkaG

Post » Pon sty 04, 2010 19:55 Re: W-wa Praga, Okrzei - płodne koty

Na pewno będą w DS szczęśliwe :D . To w tym tygodniu czeka Cię jeszcze pożegnanie Maksia i przywitanie nowego tymczasa...
Obrazek

wejaga

Post » Wto sty 05, 2010 16:16 Re: W-wa Praga, Okrzei - płodne koty

Bałwanek i Bułeczka harcują w nowym domu. Wleźli oboje (najpierw Bałwanek, ale zaraz zawołał Bułeczkę) na półkę w środku kominka, utytłali się w sadzy, a potem szczegółowo zwiedzili dom (zostawiając oczywiste, czarne ślady działalności), następnie zasikali fotel, skorzystali z kuwety, zdemolowali choinkę, wdrapali się na regał i rano udali się na zasłużony odpoczynek... na półkę nad paleniskiem (pewnie przypomina im to ruiny, w których mieszkali na Okrzei) bo kominek murowany. Kaśka przeszukała cały dom mało nie schodząc na zawał ale w końcu odkryła rozrabiaków. Dobrze że kominek rozpalany tylko w razie gości. :)
AnielkaG

Post » Śro sty 06, 2010 0:05 Re: W-wa Praga, Okrzei - płodne koty

Twoja przyjaciółka od razu odczuła, że ma koty w domu :ryk:
Obrazek

wejaga

Post » Pt sty 08, 2010 0:00 Re: W-wa Praga, Okrzei - płodne koty

Oto Maja, czyli Bułeczka- widać że spała w kominie :)

Obrazek Obrazek

tak, nawiasem mówiąc to według wetki z Koterii- kompletnie dziki kot :D , tak jak cała piątka zabrana z Okrzei

Michałek czyli Bałwanek jeszcze zwiewa z koszyka jak widzi swoją Panią, ale i tak już postęp jest- nie woła Mai zza tapczanu, tylko śpi w koszyku :lol:
AnielkaG

Post » Pt lut 19, 2010 10:36 Re: W-wa Praga, Okrzei - płodne koty

przeczytałam całe losy kotów na Okrzei,
ze szczególną uwagą śledziłam rudego Remi,- ze względu na poznanie jego losów i .....

wcale się nie dziwie że nie jest miziakiem i nioooo... raczej wielkim miziakiem też nie zostanie, swoje przeżył, widział, zapamiętał,....

nic, tylko ten wątek dać dla "przeciwników" kastracji ,...ale żeby sami wzieli/ mieli kilka kotów w domu lub poczytali trochę kocie losy to i zmieniliby zdanie!!!,

i....dziewczyny nie sprzeczajcie się bo to zabiera Wasze siły, a te potrzebujecie do kolejnego ratownictwa kotów,
** macie racje!!! tak dużo tych ciągle nowych i potrzebujących kociaków, 1złapiecie, kastracja a tu już 3nowe.

rudy melon

Od: Pon lut 08, 2010 9:23

Post » Pt lut 19, 2010 11:03 Re: W-wa Praga, Okrzei - płodne koty

Bułeczka i Bałwanek, czyli maja i Michałek są już normalnymi, domowymi kotami, przychodzą na kolana i śpią w łóżku, rozrabiają, nie są już tak łakome; jedyna pozostałość złych czasów to to że boją się mężczyzn
AnielkaG

[poprzednia]