Yyyy... lekutko prztępiona jestem po weekendzie spędzonym pośród url-ów przecudnej urody, ale... Przegapiłam coś?

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Z całej siły ja tez trzymam. Aż mi głupio, że ostatnio tak mało mnie tu..... PrzepraszamEdyszka pisze:Kciuki za Gabona![]()
![]()
pH: 5![]()
barwa: jasnożółty
przejrzystość: prawidłowa
gęstość: 1,035
Białko: ślad
Hemoglobina: neg
Urobilinogen: norma
Glukoza: neg
Komórki nabłonka dróg moczowych: pojedyncze płaskie
Bakterie: liczne
Kryształki: pojedyncze bezpostaciowe
żółty, mętny;
c.w: 1,036;
pH: 7;
pro: 0,3;
Glu, ket, bil - nieobecne;
ubg:17 umol/L.
Osad: liczne nabłonki płaskie przejściowe;
-leukocyty: 40-50 wpw
-erytrocyty: 30-40 wpw
-liczne kryształy fos-amon-magnezowe
-liczne fosforany bezpostaciowe
pH: 6
Białko:brak
Hemoglobina: neg
Urobilinogen: norma
Glukoza: neg
-Badanie osadu
Komórki nabłonka dróg moczowych: liczne komórki z warstw powierzchniowych i głębokich dróg wyprowadzających mocz, komórki ogoniaste i okrągłe
Bakterie: do kilkunastu na wpw
Kryształki: pole widzenia pokryte struwitami
Inne: leukocyty 5-10 wpw, erytrocyty do 5 wpw
luelka pisze:Aha. Małe zostało znalezione dziś. Przez Stachurkę, która ma kwarantannę. Stachurka jak zwykle znajdzie takie miejsce, gdzie akurat są kociaki. Mama Mamba została dzisiaj wysterylizowana, więcej napiszę na wątku Ciachowym.
Biedny Gabon. Mam nadzieję, że po operacji będzie się czuł stanowczo lepiej...Postaram się coś podesłać chorótkowi....Co by Wam się najbardziej przydało, co lubi?Barbara Horz pisze:Byłyśmy dziś z Gabonem u weta. Miał robione prześwietlenie i się okazało, że to jednak staw biodrowy. Ma dysplazję, martwicę gałki udowejJak stwierdził wet jest to choroba raczej genetyczna. Na wtorek jesteśmy umówieni na operację usunięcia tej gałki
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Evilus, Google [Bot], imatotachi, puszatek i 392 gości