CHOMICZÓWKA, JUŻ TYLKO 1 MALUCH NA BAZARKU POTRZEBNY DT!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 30, 2009 10:27 Re: WWA BIELANY-POTRZEBNA POMOC W ZŁAPANIU KOTKI DO STERYLKI

dziewczynki na razie połączone nie są.Krówka siedzi sama w łazience.

ulinek0

Od: Śro lut 11, 2009 17:24

Post » Pt paź 30, 2009 10:37 Re: WWA BIELANY-POTRZEBNA POMOC W ZŁAPANIU KOTKI DO STERYLKI

Goyka pisze:Efcia jak myslisz czarnego malucha też będzie ciężko złapać?

Obawiam się, że tak. Nawet na chwilę nie oddala się od matki a ona jest baaardzo ostrożna :? Na najbliższe dni przewidziana jest głodówka kotów (ucierpią na tym te już wysterylizowane ale to konieczność). Może głód sprawi, że staną się mniej ostrożne...
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Pt paź 30, 2009 10:42 Re: WWA BIELANY-POTRZEBNA POMOC W ZŁAPANIU KOTKI DO STERYLKI

Mam nadzieję :( super by było,żeby maluszek się złapał zanim nadejdą mrozy i się pochoruje
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt paź 30, 2009 16:51 Re: CHOMICZÓWKA-OD ŁAPANKI DO ŁAPANKI-KRÓWKA ZŁAPANA,AKCJA TRWA

i jak króweczek u pana doktora?
Obrazek

Goyka

Post » Pt paź 30, 2009 19:39 Re: CHOMICZÓWKA-OD ŁAPANKI DO ŁAPANKI-KRÓWKA ZŁAPANA,AKCJA TRWA

Z najświeższych informacji: czarny maluszek złapany przez panie z bazarku :D
mimbla od godziny czatuje na bazarku i próbuje złapać "na maluszka" matkę, trzymajcie kciuki
A ja zmykam z netu na najbliższe dwa tygodnie 8)
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Pt paź 30, 2009 21:51 Re: CHOMICZÓWKA-OD ŁAPANKI DO ŁAPANKI-KRÓWKA ZŁAPANA,AKCJA TRWA

Ale cudowne wieści!!!!!!!!! Oby tylko maluszek się nie wymknął!!!! Cuuuudnie :1luvu: Mimbla i Efcia jesteście cudowne!!
Obrazek

Goyka

Post » Pt paź 30, 2009 22:12 Re: CHOMICZÓWKA-OD ŁAPANKI DO ŁAPANKI-KRÓWKA ZŁAPANA,AKCJA TRWA

Cieszę się,że czarny maluszek bezpieczny.
Nafta już zdrowa.
Krówka zwana roboczo Krasulą nie zdrowa.Byliśmy dziś u weta.Dowiedzieliśmy się,że jeszcze 3 dni i kot by zmarł na ulicy...Efcia,dzięki wielkie,że uratowałaś małą.
Kotka jest oceniana na około 4 miesiące.Jest dużo mniejsza i drobniejsza od Nafty,aż trudno uwierzyć,że to ten sam miot.Waży niecałe 1,5 kg.
Ma koci katar.Jest bardzo osłabiona.Wetka nawet się jej dziś nie odważyła odpchlić.Dostaliśmy tym razem 2 rodzaje kropli do oczu.W sumie 5 razy dziennie mamy zakraplać.Ze wzgędu na stan zdrowia antybiotyk dostała w zastrzyku-jutro tez na zastrzyk,a potem będę robić sama w domu.Dostała też witaminki w zastrzyku,parafinę(prawdziwe odrobaczanie dopiero jak się trochę wzmocni),kroplówkę nawadniającą.
Była bardzo dzielna.
Miała gorączkę-prawdopodobnie dlatego nie jadła(teraz ciut lepiej z tym jest),bo nadżerek nie ma.
Wetce baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo nie podobał się jej brzuch,który musi kotkę bardzo boleć.
Są 2 opcje:albo taaaaaaaaaakie robale(wtedy z tego wyjdzie),albo początki PP lub koronawirus(wtedy przy jej obecnej formie nie ma szans).Kciuki potrzebne.

ulinek0

Post » Sob paź 31, 2009 8:40 Re: CHOMICZÓWKA-OD ŁAPANKI DO ŁAPANKI-KRÓWKA ZŁAPANA,AKCJA TRWA

Maluszka dostarczyłam Maryli, ale kotka się nie złapała. Maluszek płakał, więc kotka weszła do klatki. Tylko jej ogon wystawał, ale wycofała sie. Po półtorej godziny, maluszek przestał płakać, a kotka przestała się kręcić wokół klatki. Było bardzo zimno, szkoda mi było maluszka i siebie, więc się zwinęłam. Maluszek jest dziewczynką, chyba zdrowiutką i dzikutką.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Sob paź 31, 2009 10:35 Re: CHOMICZÓWKA-OD ŁAPANKI DO ŁAPANKI-KRÓWKA ZŁAPANA,AKCJA TRWA

:cry: :cry: tak mi przykro z powodu krówki ,nie sądziłam, że jej stan jest taki poważny :cry: będę mocno trzymać kciuki za jej powrót do zdrowia :( Ulciu kiedy będzie coś więcej wiadomo o przyczynach jej stanu?
Obrazek

Goyka

Post » Sob paź 31, 2009 12:35 Re: CHOMICZÓWKA-kociaki złapane.Krówka bardzo chora :( kciuki !!

Jak króweczka się dziś czuje? :(
Obrazek

Goyka

Post » Sob paź 31, 2009 17:11 Re: CHOMICZÓWKA-kociaki złapane.Krówka bardzo chora :( kciuki !!

Krówka,roboczo zwana Krasulą,odżyła po antybiotyku.Wczoraj i dziś zastrzyk,jutro będę podawać sama,w poniedziałek kolejna wizyta(może wtedy będzie odrobaczanie,teraz mogła by tego nie przeżyć).Dziś miała USG brzucha.Czuje sie dużo lepiej,zaczęła pochłaniać jedzenie,więc jesteśmy dobrej myśli.Oczy powoli idą ku lepszemu.Siusia do kuwety 8) .Czekamy na kupę,mimo 2 dawek parafiny nic nie ruszyło:(.Będziemy lać ten olej do pyska aż zmądrzeje....i się wykupka.Nadal gorączkuje,ale mniej.Ma ewidentnie więcej siły(tzn nie na tyle,żeby się bawić,ale na tyle,by się sama umyć).U wetki była baaaaaaaaardzo grzeczniutka.Dziś zaczęła u mnie na kolanach mruczeć-wygląda na to,że wcześniej po prostu nie miała na to siły.......Niestety jej leczenie zjadło już stówkę,no ale trudno się mówi,płaci się dalej.
Nafta została wczoraj zaczszepiona.

ulinek0

Post » Sob paź 31, 2009 18:23 Re: CHOMICZÓWKA-kociaki złapane.Krówka bardzo chora :( kciuki !!

Ula wielkie kciuki za krowke :ok: :ok:

moja mala czarna jest dziewczynka i ma na imie Tamara
siedzi sama w lazience bo jej rodzenstwo wlasnie juz jest w nowym domu
zadekowala sie pod wanna a ja probuje ja wywabic na jedzenie
zobaczymy

wczoraj przy obsludze zmasakrowala mi prawa reke :roll:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Nie lis 01, 2009 12:11 Re: CHOMICZÓWKA-kociaki złapane.Krówka bardzo chora :( kciuki !!

Ula wystawiłaś te kolczyki? Kurcze może uzbierałaby się z nich jakaś kwotka która zrekompensowałaby chociaż w częsci koszty weta :( a na usg brzucha coś wyszło?
Obrazek

Goyka

Post » Nie lis 01, 2009 19:50 Re: CHOMICZÓWKA-kociaki złapane.Krówka bardzo chora :( kciuki !!

Jak tylk znajde chwilkę,wystawię kolczyki:)
na usg wyszło że nie ma płyny w jamie brzusznej(super!!!)i że jelita są powiększone(ale mogły być od robali i nie wykupkaniego jedzenia),ale pracują normalnie:)!!!!! :ok:

ulinek0

Post » Nie lis 01, 2009 20:49 Re: CHOMICZÓWKA-kociaki złapane.Krówka bardzo chora :( kciuki !!

To wspaniale, że jelita pracują normalnie :) czekamy na fotki krówki i trzymamy kciuki za szybkie wyzdrowienie :ok:
Obrazek

Goyka

[poprzednia][następna]