Argento czyli Argi ['] to już rok w kocim niebie...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 09, 2009 22:51 Re: Niki & Argi, dama z pazurkiem i żywe... filmik z Argi s.44

Nie strasz...

A tak na serio, to nikt nie ucierpiał podczas tego psikania. Ani kot, ani człowiek... może ręcznik ;) z jakichś powodów, ona wręcz panicznie boi się takich szmat... typu ręczniki, koce... nie dało rady jej przykryć :( nie wiem jak to zrobimy u weta, bo będzie musiała dostać zastrzyk :( właśnie myślę...

Będzie cud jak wogóle wsadzę ją do transportera :roll: nie wiem jak Piotr przekonał ją do wejścia do środka, ale teraz to niemożliwe 8) sama nie wejdzie 8)

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon lis 09, 2009 23:16 Re: Niki & Argi, dama z pazurkiem i żywe... filmik z Argi s.44

Myśmy ją łapali "na koc" z Beatą, gdy trafiła do izolatki. W izolatce też były z nią problemy, zwłaszcza z podaniem zastrzyków i w ogóle z "obsługą". Ja wsadzałem ją do kontenera w ten sposób, że czekałem aż wejdzie do budy (takiej gąbkowej) i następnie przymykałem budę. Wtedy przystawiałem kontener tak, żeby nie mogła wyjść z budy nigdzie jak tylko do kontenera. Bardzo się przy tym bała, ale jakoś dawało radę. Jak już weszła do kontenera, to od razu uciekała w najdalszy kąt.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pon lis 09, 2009 23:35 Re: Niki & Argi, dama z pazurkiem i żywe... filmik z Argi s.44

Zepsuliście mi kota 8) będę kombinować jak ją łapać za karczycho... przy jakichś zabiegach czy cuś... Kay na początku też nie pozwalał się dotykać w tym magicznym miejscu 8) były cyrki z ręcznikami, ale zawsze się jakoś udawało, z biegiem czasu szło coraz lepiej, a teraz jest wręcz fantastycznie, wszystko z nim można! :)

Argi wpadła przez miłość do bud :rudolf: zamieniłam transporter na budkę i voila! potem "przerzut" do transporterka i kot złapany!

Wogóle się nie broniła kiedy ją psikałam... siedziała skulona w kącie, bez drogi ucieczki, ogromny stres... ale to dla jej dobra :(

Cameo

Post » Pon lis 09, 2009 23:38 Re: Niki & Argi, dama z pazurkiem i żywe... filmik z Argi s.44

Czyli metoda działa?
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pon lis 09, 2009 23:41 Re: Niki & Argi, dama z pazurkiem i żywe... filmik z Argi s.44

Widocznie tak :P co za naiwny kot :P

Cameo

Post » Wto lis 10, 2009 9:48 Re: Niki & Argi, dama z pazurkiem i żywe srebro. Domków szukamy!

Ja swoich nie psikam tylko zakraplam na kark - są już i tak wystarczająco przerażeni a opryskiwacza się boją...
Mruczusia okresowo musiałam owijać ręcznikiem czy kocem żeby go włożyć do transporterka :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto lis 10, 2009 16:56 Re: Niki & Argi, dama z pazurkiem i żywe srebro. Domków szukamy!

Wiem jak ciężko podać dzikiemu kotu kropelki spot-on, psikanie jest chyba trochę wygodniejsze?

myszka007

Od: Sob maja 09, 2009 18:21

Post » Wto lis 10, 2009 18:32 Re: Niki & Argi, dama z pazurkiem i żywe srebro. Domków szukamy!

kussad pisze:Ja swoich nie psikam tylko zakraplam na kark - są już i tak wystarczająco przerażeni a opryskiwacza się boją...
Mruczusia okresowo musiałam owijać ręcznikiem czy kocem żeby go włożyć do transporterka :twisted:

Kamilka ma chyba butelkę :oops: dla całego stadka, wychodzi taniej niż pipetki............... :oops:
Obrazek
Moje kocie serduszko :) :) :) :) :) :)

Ira.

Od: Śro sie 05, 2009 9:34

Post » Wto lis 10, 2009 18:34 Re: Niki & Argi, dama z pazurkiem i żywe... filmik z Argi s.44

Cameo pisze:Widocznie tak :P co za naiwny kot :P

ZA BADANIA :ok: i ZA DOBRE WYNIKI :ok:
Obrazek

Ira.

Post » Wto lis 10, 2009 18:36 Re: Niki & Argi, dama z pazurkiem i żywe srebro. Domków szukamy!

A jak zdróweczko panny NIKI(TY) ???????????????
Obrazek

Ira.

Post » Wto lis 10, 2009 21:21 Re: Niki & Argi, dama z pazurkiem i żywe srebro. Domków szukamy!

Mam małą butelkę, tak na wszelki...

A Niki była dzisiaj u doktora. Już w transporterze wyczuła co "się święci", bo zaczeła przeraźliwie płakać :( w samochodzie było jeszcze gorzej, a w gabinecie dramat. Nie odbyło się bez "tradycyjnej" qpy ze strachu, a potem panna stwierdziła że ma dość, i prysneła ze stołu ;) dostaliśmy coś gorszego od lekarstw... czyli krople do nosa, które mam jej podawać cztery razy dziennie... :strach: już po mnie...

Cameo

Post » Wto lis 10, 2009 21:23 Re: Niki & Argi, dama z pazurkiem i żywe srebro. Domków szukamy!

Cameo pisze:dostaliśmy coś gorszego od lekarstw... czyli krople do nosa, które mam jej podawać cztery razy dziennie... :strach:

no to naprzód, życzę sukcesów :roll:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto lis 10, 2009 21:27 Re: Niki & Argi, dama z pazurkiem i żywe srebro. Domków szukamy!

Georg-inia pisze:No to naprzód, życzę sukcesów :roll:

Spoko 8) obcinałam "dzikiemu" Kayowi pazury 8) to dopiero było wyzwanie! 8)

Zrobię wszystko (nawet za cenę własnego zdrowia) żeby Niki mogła swobodnie oddychać 8)

Inga, czy to jest ironia?

Cameo

Post » Śro lis 11, 2009 10:55 Re: Niki & Argi, dama z pazurkiem i żywe srebro. Domków szukamy!

No to tylko kciuki mogę trzymać nie wiem tylko za kogo... :roll:
Ale trzymam... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Tzn. za Cameo i Niki... :lol:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Śro lis 11, 2009 19:59 Re: Niki & Argi, dama z pazurkiem i żywe srebro. Domków szukamy!

Biedna Niki................ ciągle choruje..... :(
Obrazek

Ira.

[poprzednia][następna]