Espi - znowu u Cameo w dt, ds bardzo potrzeby :-((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 01, 2009 22:49

Espi ma dom? Espi ma dom! Ale fajnie :spin2: :spin2: :spin2:

Luinloth

Od: Śro lis 12, 2008 13:29

Post » Nie mar 01, 2009 22:57

Luinloth pisze:Espi ma dom? Espi ma dom! Ale fajnie :spin2: :spin2: :spin2:

Tak Sabinko, i to jaki DOM :wink:

Dzwoniłam do Olgi, Espi pozwala się głaskać, jest miziasta... ale tylko wtedy kiedy ma na to ochotę :P

I zmieniła nawyki żywieniowe 8O teraz z apetytem zjada saszetki RC...

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie mar 01, 2009 23:35

Oj właśnie doczytałam, cieszę sie ogromnie że Espi już w swoim domku :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie mar 01, 2009 23:37

Cameo pisze:
Luinloth pisze:Espi ma dom? Espi ma dom! Ale fajnie :spin2: :spin2: :spin2:

Tak Sabinko, i to jaki DOM :wink:

Dzwoniłam do Olgi, Espi pozwala się głaskać, jest miziasta... ale tylko wtedy kiedy ma na to ochotę :P

I zmieniła nawyki żywieniowe 8O teraz z apetytem zjada saszetki RC...
8O :D to może i mój tata z czasem się przekona do zdrowej żywności? :smiech3:

Luinloth

Od: Śro lis 12, 2008 13:29

Post » Nie mar 01, 2009 23:45

Tylko że ja... ekhem... rozpieściłam Espi 8) :oops:

U mnie jadła tylko najlepsze puszki, saszetki RC nie, puszki Recovery nie... :? :roll:

Acha, i suchego RC też nie chciała :idea: :roll:

Cameo

Post » Pon mar 02, 2009 7:52

Wieści z domu

Espi to ... mała terrorystka. Okupuje łazienkę i warczy na każdego kto ośmieli się tam wejść, a zwłaszcza na Negrę, którą na dokładkę goni gdzie pieprz rośnie i atakuje, nie pozwalając jej nawet skorzystać z kuwety. Negra to bardzo pokojowo nastawiona kotka, ale nie wiem jak długo będzie cierpliwie znosić takie traktowanie.
Espi jest potwornie żarłoczna :) - wciąga 2 miseczki suchego RC i półtora saszetki / 24h!
Apetyt ma naprawdę niesamowity, zjada TOTALNIE WSZYSTKO i to w ZATRWAŻAJĄCO WIELKICH ILOŚCIACH jak widać!!! Mam nadzieję, że się nie rozchoruje. Nie chcę jej ograniczać, bo jest strasznie chuda.
Na psa nie reaguje wcale. Miziasta - jak to nazwała Cameo - wcale nie jest ale, gdy ma ochotę daje się pogłaskać. Cameo zajęło oswajanie jej dwa miesiące, u nas może potrwa to krócej, dzięki pracy jaką Cameo włożyła w jej oswajanie, więc wierzę że Espi nieco zmięknie i się dostosuje. Piszę szczerze, bez roztkliwiania się, bo taka jest prawda. Damy jej tyle czasu ile będzie potrzebowała, mając jednak nadzieję, że jej ataki agresji miną bezpowrotnie, a Was proszę o trzymanie kciuków by tak było.

Obrazek

Z ostatniej chwili:
Esperanza leży u Oskara w pokoju na łóżku - czyżby wiedziała że czas się zmienić i zadomowić? Oby ... :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Olga-Negra

Od: Pon lut 16, 2009 19:49

Post » Pon mar 02, 2009 20:22

Olga-Negra pisze:Espi to ... mała terrorystka. Okupuje łazienkę i warczy na każdego kto ośmieli się tam wejść, a zwłaszcza na Negrę, którą na dokładkę goni gdzie pieprz rośnie i atakuje, nie pozwalając jej nawet skorzystać z kuwety. Negra to bardzo pokojowo nastawiona kotka, ale nie wiem jak długo będzie cierpliwie znosić takie traktowanie.

Olga, spokojnie... pamiętasz że opowiadałam ci o mojej Kredce, ona też miała problemy z zaakceptowaniem moich futer. Mało tego, dalej goni Filipa, Salci też nie cierpi... tylko Maja jest jej najlepszą przyjaciółką, chociaż i ona czasami obrywa po czarnym łbie :?

Olga-Negra pisze:Espi jest potwornie żarłoczna :) - wciąga 2 miseczki suchego RC i półtora saszetki / 24h!
Apetyt ma naprawdę niesamowity, zjada TOTALNIE WSZYSTKO i to w ZATRWAŻAJĄCO WIELKICH ILOŚCIACH jak widać!!! Mam nadzieję, że się nie rozchoruje. Nie chcę jej ograniczać, bo jest strasznie chuda

No nie, bo zaraz wyjdzie że głodzę koty :twisted:

U mnie jest tak:

- rano, śniadanie (dobrej jakości sucha karma, Espi jadła mieszankę RC Hypoallergenic z Sanabelle) suche jest 24h/d w miskach :)
- popołudniu, obiad (dobrej jakości puszki, moje koty jedzą teraz: Animondę, Bozitę, Evangers'a, Felixa, Gimpeta ShinyCat, Leonarda, oprócz tego saszetki: Gourmet, Miamor, Perfect Fit, Sheba i Shmusy)
- wieczorem, kolacja (surowa/przymrożona wołowina i gotowany kurczak z ryżem i marchewką, czasami serduszka (indycze, wołowe, kurze) wątróbka, filety, piersi z kurczaka, rybka)

Tylko Filip grymasi i jego obiad składa się z dwóch saszetek Miamora dziennie, suchego Sanabelle, miski surowej wołowiny, od czasu do czasu... rybki i serka Bieluch (da się za niego pokroić :twisted: )

Espi jadła wszystko z wyjątkiem puszek Recovery (zresztą... moje też ich nie chcą jeść 8O ) i saszetek RC, po puszkach Gourmeta pojawiały się wymioty, więc przestałam je podawać, tylko po saszetkach i "pasztetach" G. nic się nie działo, więc może to jeść.

Olga-Negra pisze:Na psa nie reaguje wcale. Miziasta - jak to nazwała Cameo - wcale nie jest ale, gdy ma ochotę daje się pogłaskać. Cameo zajęło oswajanie jej dwa miesiące, u nas może potrwa to krócej, dzięki pracy jaką Cameo włożyła w jej oswajanie, więc wierzę że Espi nieco zmięknie i się dostosuje. Piszę szczerze, bez roztkliwiania się, bo taka jest prawda. Damy jej tyle czasu ile będzie potrzebowała, mając jednak nadzieję, że jej ataki agresji miną bezpowrotnie, a Was proszę o trzymanie kciuków by tak było.

Ja osiągnełam tyle, że kotka spała ze mną w łóżku, mruczała, miziała się, pozwalała brać się na ręce.... z resztą musicie popracować :wink: trzymam kciuki :ok:

Olga-Negra pisze:Obrazek

Z ostatniej chwili:
Esperanza leży u Oskara w pokoju na łóżku - czyżby wiedziała że czas się zmienić i zadomowić? Oby ... :)

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Cameo

Post » Pon mar 02, 2009 21:15

Bedzie dobrze trzeba tylko troszke czasu :P
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pon mar 02, 2009 22:05

Justa&Zwierzaki pisze:Bedzie dobrze trzeba tylko troszke czasu :P

Nowi "duzi" Espi są bardzo cierpliwi... i dadzą jej tyle czasu, ile będzie potrzebowała :wink: :ok:

Byłam dzisiaj służbowo w Zabrzu, i jutro też jadę... mogę wpaść? :oops:

Cameo

Post » Pon mar 02, 2009 22:54

JESTEM JUTRO Z DZIEĆMI U LEKARZA I MAMY ZAMIAR W KOŃCU POKAZAĆ SIĘ DZIADKOM :(
MOŻE INNYM RAZEM :)

A PROPOS "CHUDOŚCI" ESPI:
TAKA JEJ URODA, ŻE SMUKŁA Z NIEJ DZIEWCZYNKA ACZKOLWIEK ŻARŁOK Z NIEJ NIESAMOWITY, HIHI :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Olga-Negra

Od: Pon lut 16, 2009 19:49

Post » Pon mar 02, 2009 23:03

Olga-Negra pisze:JESTEM JUTRO Z DZIEĆMI U LEKARZA I MAMY ZAMIAR W KOŃCU POKAZAĆ SIĘ DZIADKOM :(
MOŻE INNYM RAZEM :)

A PROPOS "CHUDOŚCI" ESPI:
TAKA JEJ URODA, ŻE SMUKŁA Z NIEJ DZIEWCZYNKA ACZKOLWIEK ŻARŁOK Z NIEJ NIESAMOWITY, HIHI :)

Nic nie szkodzi :oops: może odwiedzę Killathę :twisted:

Jak dziewczyna dzisiaj?

Cameo

Post » Pon mar 02, 2009 23:04

Wstawiłam fotki i nikt się nie zachwyca, no! :twisted: :evil:

Cameo pisze:Obiecane fotki :wink:

Espi w samochodzie, przed wyjazdem do weta :wink:

Obrazek

Pierwsze kroki w nowym domku.

Obrazek

Marley, uroczy (i miziasty :love: ) piesek.

Obrazek

I Espi u mnie (wiem że te fotki już były, ale...) :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cameo

Post » Wto mar 03, 2009 9:55

Ja się Espi zachwycam odkąd ją pierwszy raz zobaczyłam. Kocham czarne koty :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto mar 03, 2009 10:58

Espi jest przepiękna, oczy ma boskie! :1luvu:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto mar 03, 2009 11:08

i kciuki za zadomowienie
a o której w tm zabrzu będziesz? jeżeli po 17 to zapraszam, napisz pw
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

[poprzednia][następna]