CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ aż 41 kotów czeka na Domy!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 27, 2008 13:20

Aslanek vel Chevi pozdrawia z domku:

Obrazek

A wieści w skrócie są takie: "U kota się nic nie zmieniło, dalej szaleje, spada z parapetu, warczy na ptaki i budzi Tż o 4 rano. hmmm... no jeszcze nauczył się pić wode prosto z kranu np. kiedy Tż sie goli. w związku z tym nauczył się tez spadac z umywalki bo mu się łapy ślizgają i reaguje na "kocie chodź tu!" :)"

San

Od: Czw lut 16, 2006 10:26

Post » Nie kwi 27, 2008 15:02

Adria pisze:Basia...dziękuje :flowerkitty:

Buraski tak nas ostatnio zakrecily, ze zastanawialam sie, ktora jest ktora 8) Wiec tak, na pierwszym zdjęciu jest Honey - ma biały
nosek, na drugim - Kiki ma białe policzki, na trzecim Szarusia - nie ma biełego nosak ani policzków :lol:

Szarusia jest piękna! :love:

A Wałki, powiem Wam, rozpełzły się po całej łazience i, co gorsza, domagają się dostępu do Ciotki Xeny, która i tak tym ryczeniem zza drzwi nie jest zachwycona ;). Dzisiaj zjadły pierwszy stały posiłek :D był gotowany indor (mniam) i rc babycat (umiarkowanie mniam). Największym żarłokiem jest Guzik (pierwszy w ogóle zajarzył o co chodzi z tymi kawałkami czegoś...), który z resztą waży najwięcej z całego rodzestwa (36 dkg) :D. Trzy dziewczynki (Anna Karenina, Laima i Nuka) ważą 33, a Nuka 31/32. Zabójcze różnice, prawda? ;)
I teraz njus tygodnia, a może i miesiąca ;) Anna Karenina POSZłA do kuwetki i ZROBIłA siusiu przy mnie. Nawet wykopała sobie dołek (co z tego, że siusiała w innym miejscu? ;) ) Jestem z niej dumna :D (chociaż pewnie reszta towarzystwa już uczęszcza ;) ale jeszcze nie widziałam). :lol:

Wałki mają katarek ciągle. Kichają co prawda zdecydowanie rzadziej, ale kichają :( Chyba będzie potrzebny antybiotyk...

Xena idzie do weta, już postanowione. Jakoś nie podoba mi się to jej drapanie, znowu :(

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Pon kwi 28, 2008 9:50

Wczoraj dowiedziałam się, że mam sąsiadów Chińczyków. Wszystko wyszło przez przypadek, bo adoptowali psa Amigo z azylu. Mieszkają od ponad miesiąca, a ja nie wiedziałam :? . Byłam w traumie, bo Chińczycy mi się źle kojarzą, ale wieczorem przyszły już zdjęcia z nowego domku :D . Pies po kąpieli, w pościeli i kto by to powiedział :twisted:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pon kwi 28, 2008 10:04

Barbara Horz pisze:Wczoraj dowiedziałam się, że mam sąsiadów Chińczyków. Wszystko wyszło przez przypadek, bo adoptowali psa Amigo z azylu. Mieszkają od ponad miesiąca, a ja nie wiedziałam :? . Byłam w traumie, bo Chińczycy mi się źle kojarzą, ale wieczorem przyszły już zdjęcia z nowego domku :D . Pies po kąpieli, w pościeli i kto by to powiedział :twisted:

Basiu... :ryk: :ryk: :ryk: :twisted:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Pon kwi 28, 2008 19:38

i hop

i niech Szansa znajdzie SWOJ domek :ok: :ok: :ok:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Wto kwi 29, 2008 9:40

Zdjęcia Yerbuni z nowego domu i nowe zdjęcia Erosa wrzuciłam na www.kocieta.blogspot.com

I Yerba... Yerba wygląda naprawdę na szczęśliwą.
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Wto kwi 29, 2008 18:29

Selecta Pictures przedstawia:

"Boła dusiakiel czyli kot nabiustno - naramienny"

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

za jakosc zdjec przepraszam, kamerka to moze nie najlepsze, ale za to bardzo podreczne narzedzie :oops:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Wto kwi 29, 2008 19:00

Myszka.xww pisze:Selecta Pictures przedstawia:

"Boła dusiakiel czyli kot nabiustno - naramienny"

za jakosc zdjec przepraszam, kamerka to moze nie najlepsze, ale za to bardzo podreczne narzedzie :oops:

Dziękuję ślicznie za zdjęcia!
Już coraz mniej dzieli Selectę od zamieszkania z nami :D
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi

nataleczka

Od: Pt gru 30, 2005 11:21

Post » Wto kwi 29, 2008 20:25

Kapitalne zdjęcia:). Selecta jest ewidentnie "sępem miłości".

Pozdrawiamy serdecznie - ja i Bartek i Wala na szafie i Erosik na podłodze rozłożony na długość metra po tym, jak odkryłam, jak bardzo lubi ganiać za myszką na wędce i jak doprowadziłam kota do zadyszki.

Wala była zbulwersowana jego zachowaniem i entuzjazmem. Ona po prostu dobrze wie, że Prawdziwe Koty nie dają się nabrać na jakieś tam myszki z króliczego futra.

Prawdziwe Koty polują tylko na sreberka po czekoladzie.

:>
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Śro kwi 30, 2008 12:18

Dzisiaj przyjelismy na kociarnie kolejna kotke. Jej opiekunka trafila do szpitala a biedną kicia nie mial sie kto zajac.
Jak to jest na tym świecie, ze gdyby do "zaopiekowania" sie zostały pieniadze, dom to zawsze jakś rodzina by się znalazła i chętnie zadałaby sobie "trud" opieki nad tym wszystkim. Kiedy natomiast chodzi o żywe, czujące stworzenie każdy ma to gdzieś :evil:
Ehhh...życie :cry:
Kicia nie jest pierwszej młodości, przerażona strasznie. Podobna do Jamajki. Fotki beda pozniej.
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Śro kwi 30, 2008 14:57

Właśnie się dowiedziałam, że Adria wiezie kolejną bidę znalezioną do weta. Kurde co za urodzaj dzisiaj :evil: , a ja widziałam akcję policyjną z łapaniem psa, który pogryzł drugiego psa. Szkoda gadać.

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Czw maja 01, 2008 20:30

Mam dla Was parę zdjęć :)

Xena podczas toalety
Obrazek

To jest moja poduszeczka

Obrazek

Za to w łazience wyhodowałam sobie pieszczoszka :D (Laima 8)):

Obrazek

A to ośmiokilowa ciekawostka przyrodnicza ;) przylaz taki kiedyś za mną i myślałam, że jest dorosły. Nie był. Po prostu jest duży... ;) (Orzeszek pozdrawia ;) )

Obrazek

Zapraszam na bloga :D www.ogonki.blogspot.com - niedługo filmiki z łazienki ;)

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Pt maja 02, 2008 21:50

Straszny tydzień to był :cry:
Kotke, którą znalazłam musiałam uspić....FIV, żółtaczka, nerki :cry: :cry: :cry: Piękna, ufna kotka :cry: Prosiła o pomoc....i nie udało się :cry:
W tym samy dniu za tęczowy most poszedł Nero, Roki pojechał na ostry dyżur, Jamajka źle się czuje :( Ma podwyższony cukier, anemie, jest osowiała, większość dnia przesypia :( Badania jednak nie są wiarygodne, bo była nakarmiona :evil: Musze zabrać glukometr na kociarnie i mocz też złapać.
Jak mi jeszcze kiedyś ktoś powie, że nie może pomagać zwierzętom, bo jest zbyt wrażliwy itp...to chyba od razu walne w morde :evil:
Tyle wypłakanych łez... :cry:
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Pt maja 02, 2008 21:59

Adria, bardzo współczuję... :cry: Przytulam... Obrazek
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Pt maja 02, 2008 22:08

To ja dorzuce do smutnych wiesci Adri to, ze Mantra znowu cos w uszkach ma :(

aassiiaa