Cm. Wolski - przygotowania do zimy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 05, 2015 14:16 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

A jak był wypuszczany to kulał?
Opiera się stopą, czy ma podgiętą i w górze?
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Sob gru 05, 2015 17:33 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

To w przypadku Chudelka w gre wchodzi chyba juz tylko siatka spadajaca ze statywow.
Ale potrzebni sa testerzy - metoda jest obiecujaca, ale niedopracowana.

annakk

Od: Pt gru 07, 2012 23:04

Post » Sob gru 05, 2015 20:34 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

mziel52 pisze:A jak był wypuszczany to kulał?
Opiera się stopą, czy ma podgiętą i w górze?

podgiętą, niestety. ja go nie wypuszczałam, ale chyba nie kulał, Ewelina by zauważyła.

annakk pisze:To w przypadku Chudelka w gre wchodzi chyba juz tylko siatka spadajaca ze statywow.
Ale potrzebni sa testerzy - metoda jest obiecujaca, ale niedopracowana.

wcześniej był się złapał na opadówkę. on jest bardzo nieufny, w ogóle nie podchodzi blisko.

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Sob gru 05, 2015 23:12 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Podgięta łapka świadczy o uszkodzeniu stawu, może skądś niefortunnie zeskoczył. Miałam podobnego kota zabranego z podwórka. Taka łapka się nie leczy, w zasadzie do amputacji i to wysokiej, bo przy niższej będzie się opierał kikutem i kaleczył. Jeżeli ma czucie w tej dolnej części łapy, to możliwa jest naprawa przez unieruchomienie z operacją lub bez. Jeśli czucia nie ma, to na zmarzniętym śniegowym podłożu zrobi sobie w końcu rany, tak jak właśnie było z moim Kickiem, którego w końcu musiałam zabrać do siebie i resztę życia kicał po domu w skarpecie.
Miejmy nadzieję, że to może uderzenie, choćby nawet pęknięcie - to może krzywo, ale się zrośnie i wygoi - bo inaczej trzeba by zacząć się rozglądać za domem. Póki nie ma zimy, kot da radę, może jej wcale nie będzie, więc trochę czasu jest na decyzje.

mziel52

Post » Sob gru 05, 2015 23:46 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

mziel52 pisze:Podgięta łapka świadczy o uszkodzeniu stawu, może skądś niefortunnie zeskoczył. Miałam podobnego kota zabranego z podwórka. Taka łapka się nie leczy, w zasadzie do amputacji i to wysokiej, bo przy niższej będzie się opierał kikutem i kaleczył. Jeżeli ma czucie w tej dolnej części łapy, to możliwa jest naprawa przez unieruchomienie z operacją lub bez. Jeśli czucia nie ma, to na zmarzniętym śniegowym podłożu zrobi sobie w końcu rany, tak jak właśnie było z moim Kickiem, którego w końcu musiałam zabrać do siebie i resztę życia kicał po domu w skarpecie.
Miejmy nadzieję, że to może uderzenie, choćby nawet pęknięcie - to może krzywo, ale się zrośnie i wygoi - bo inaczej trzeba by zacząć się rozglądać za domem. Póki nie ma zimy, kot da radę, może jej wcale nie będzie, więc trochę czasu jest na decyzje.

patrzę na zdjęcia z piątku, na niektórych ją opiera na ziemi, ale jak się porusza, to raczej trzyma w górze. tak to mniej więcej wygląda:

Obrazek

Obrazek

tu podparty:
Obrazek

tu trochę też:
Obrazek

wcześniej kulał Marmur (też na focie), ale samo mu przeszło.

inne zdjęcia z piątku:

Obrazek

ze 4 miesiące temu była u weta, było OK, teraz znowu wyje przy jedzeniu:
Obrazek

Ursus pije ciepły rosół:
Obrazek

Piratek w kwiatach:
Obrazek

Marmurek - nie mylić z Amorosią:
Obrazek

czułostki:
Obrazek

Obrazek

Babon, Twój batmanek?
Obrazek

zderzenie czołowe:
Obrazek

Obrazek

Słoneczko
Obrazek

Papuśka
Obrazek

Fleur

Post » Nie gru 06, 2015 0:42 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Fleur pisze:Babon, Twój batmanek?
Obrazek

Nie wiem, czy to ten - ten akurat nic nie je ;) A na serio, to trochę zgłupiałam z tymi zdjęciami. Poniżej zdjęcia: Twoje - moje - Twoje. Wydaje mi się, że na wszystkich trzech jest ten sam kot. Kołtun się jakby zgadza, bo coś kojarzę jakiś kołtun, no i ważne jest usposobienie - odpowiednia, że tak powiem, żarłoczność :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A w ogóle to bardzo lubię oglądać Twoje zdjęcia cmentarniaczków.

Żarłoczny Babon

Od: Śro lut 25, 2015 14:40

Post » Nie gru 06, 2015 1:21 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Wygląda, że ma czucie, bo jak się opiera, to opuszkami, a nie kolanem. Może go tylko boli, a może mu coś się wbiło w łapę od dołu, jakiś kolec z krzaka czy igła z nagrobnych ozdób.

mziel52

Post » Nie gru 06, 2015 10:03 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Babon, laciaty na 2 pierwszych zdjęciach to Syrenka, była teraz w klinice. Na ostatnim z koltunem na zadku to Biały policzek, dużo czarniejsza, bardziej jedząca ;) chociaż może Syrena po operacji na zęby też zacznie dużo jeść.
Cieszę się, że zdjęcia się podobają. Te robiłam sama

mam nadzieję, że Chudelkowi nie dolega nic poważnego. Spróbujemy go mimo wszystko złapać. ..

Fleur

Post » Nie gru 06, 2015 11:46 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Ja bym chwilę poczekała z tym łapaniem, bo jeśli łapa jest lekko uszkodzona a on się będzie szarpał, to coś pozrywa sobie do reszty.

mziel52

Post » Nie gru 06, 2015 21:10 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Szlag, biedny Chudeł
Ale wygląda dobrze.
No i Syrenka się odobraziła :) (bo ja ze swoim czarnowidztwem od razu zaczęłam sobie wyobrażać różne rzeczy :| :strach: )
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Nie gru 06, 2015 21:11 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

...i jak ładnie Amorozia wszystkich mizia :1luvu:
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Nie gru 06, 2015 21:48 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

bagheera pisze:Szlag, biedny Chudeł
Ale wygląda dobrze.
No i Syrenka się odobraziła :) (bo ja ze swoim czarnowidztwem od razu zaczęłam sobie wyobrażać różne rzeczy :| :strach: )

ale Syrenki to nie widziałam po wypuszczeniu, to czarno-białe to Piracia jest.

Amorosia <3

Fleur

Post » Nie gru 06, 2015 22:34 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Jakie cudne i zadbane kotuchy :ok: (serca niezmiennie przysmak numer 1 !)

Za Chudela :ok: :ok:

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Nie gru 06, 2015 22:53 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

No i - odpukać - nie ma zimy!

mziel52

Post » Pon gru 07, 2015 21:40 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Jakoś zrozumiałam, że Syrenka się pojawiła
Obrazek Obrazek

bagheera

[poprzednia][następna]