Potrzebna karma bezdomnym zwierzętom !!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 23, 2015 19:50 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

Dagmara wielkie dzięki mam wór karmy :1luvu: :1luvu:
Koty się ucieszą :kotek:
Dostałam też wsparcie od Doroty z Anglii to już kupiłam 30 winstonow w Rossmanie jutro kupię też w Biedronce pół kilogramowe tacki wątróbki i co tam jeszcze w promocji będzie
Trzeci dzień nie możemy złapać oskalpowanego kota:-(
A nowy mlodziak oswaja się w moim ogrodzie
Dorota dziękuję również za pomoc !Te jedzenie idzie hurtowo
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pon lip 27, 2015 14:45 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

Pan Śmietanka czuje się dobrze, uszka jeszcze nie za bardzo, smaruję ciągle tym antybiotykiem, jak będzie jak, to trzeba będzie jechać do weta, no i z oczu wydzielina taka krwawa, pozostałość po przewlekłym KK i strup koło nosa, czy ktoś może ma maść do oczu Oxycort i mógłby podarować Śmietance?? Jest na receptę i kosztuje około 30 zł, a na chwilę obecną nie ma możliwości kupienia takiej maści.
Kotek oskalpowany pomimo kilkudniowego czuwania przy klatce nie pokazuje się ani tym bardziej daje się złapać, jeszcze we wtorek rano wynurzył się z domku wlokąc za sobą połeć skóry a porem jak zastawiliśmy pułapkę i ograniczyłam jedzenie, żeby zgłodniał to całkiem zniknął, i weź tu bądź mądry, człowiek się martwi, ludzie w pracy też go widzieli, widok dramatyczny, ale co zrobić??? :oops: :oops: na razie stosuję taktykę, jak z panem Śmietanką, kocur też był dziki dzik, ale metodą przez żołądek do serca, stawiania mu specjalnie jedzenia w jego domku itd umizgi kot zaufał mi na tyle że dał się złapać bez łapki.
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro sie 12, 2015 14:29 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

kotek oskalpowany przychodzi codziennie i je skóra mu częściowo odpadła jednak je i przychodzi to sukces że żyje, ochroniarze go widują i mówią że oskalpowany bok porasta sierścią:)
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro sie 19, 2015 22:23 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

chciałabym podziękować ANONIMOWYM DARCZYŃCOM ZA 20 KG KARMY FARMINA Z ŁOSOSIEM, :kotek: :kotek: :kotek: bardzo dziękuję,
także dziękuję Dorocie z Anglii która nas stale wspiera, :1luvu: :1luvu: dziś wykupiłam Białaskowi oxycort do oczu jutro kupię crotamiton do czyszczenia uszu ze świerzbu,
ogólnie Białasek, czyli Pan Śmietanka ma się o niebo lepiej, zamówiłam też 12 puszek Animonda Carny ulubionej karmy naszych bezdomniaczków, a tak kupuję mięsko i noszę gotowane, najbardziej jest lubiane, tylko nie zawsze człowiek ma czas, i tak tyle zwierzaków do ogarnięcia :201461
Kotek oskalpowany przychodzi ale się ukrywa, dziki i wystraszony, karma znika i woda też, specjalnie postawiłam w wielkim domku za świerkami, żeby sobie podjadał bez stresu, tak robiłam z Białaskiem, zanim się oswoił :P
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto wrz 15, 2015 14:11 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

Dawno nie pisałam, więc nadrabiam zaległości: koty wszystkie zdrowe jak na razie, Białaska uszy tylko pojadą do wet na kontrolny przegląd. Kotek a właściwe kotka z oskalpowanym całym bokiem pojawia się i nawet pomiaukuje chcą nawiązać kontakt :roll: :roll: a już myśleliśmy że może stało się najgorsze, oto ona:
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto wrz 15, 2015 14:18 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

no już się jakiś czas zastanawiałam, gdzie zniknęłaś!
Koty zdrowe i w porządku, mam nadzieję, że Ty też :)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto wrz 15, 2015 14:23 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

tutaj z kolega panem Śmietanką, Placowym albo Białaskiem, lub kto jak woli, a więc kolega Białasek owinął sobie wokół palca wszystkich ochroniarzy, śpi na potrierni, wszyscy mu z domów przynoszą smakołyki, nawet kilku pracowników 8O 8O 8O pierwszy raz od tylu lat, a oto on:
Obrazek

tu nowy kocur który też się oswaja i widać przemeblowanie domków:
Obrazek

tu znowu Białasek:
Obrazek

tu nasze dwie Senioreczki: Czarna i Burasia:
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto wrz 15, 2015 14:47 przez Kocia Lady, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto wrz 15, 2015 14:33 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

Obrazek
Obrazek

tu zawartość saszetki do opatrywania Białaska:
Obrazek

plażing
Obrazek

Obrazek

Tu Lilly tymczaska, która okazuje się być rezydentką 8O
Obrazek
Tu Nikuś pies bezdomny spod mojej pracy w swoim domu przeszczęśliwy:
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto wrz 15, 2015 14:43 przez Kocia Lady, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto wrz 15, 2015 14:35 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

pozmniejszaj zdjęcia :)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto wrz 15, 2015 14:35 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

no i Lilly z Tofikiem
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto wrz 15, 2015 14:57 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

czarno-czarni pisze:pozmniejszaj zdjęcia :)

pozmniejszałam, no przepadłam bo codziennie tyle pracy, że jak wracam już do kompa nie dam rady usiąść, koty zdrowe, ja trochę mniej, coś mi "motor" szwankuje, więc siedzę od dziś na zwolnieniu, to i mam trochę czasu :D Dagmara Twoje chrupki dawno zjedzone, Farmina od Anonimowego Darczyńcy większa połowa, mam jeszcze Sanabell Bosch od Marty z Warszawy, także jak widać na apetyt nie narzekają, dokupuję puszki, ale często mięsko i podroby bo to schodzi w sekundę :D
Poza tym była dyrekcja z Warszawy która obejrzała nasze kocie miasteczko i ...wyraziła zgodę (hi hi po 9 latach) na jego dalsze funkcjonowanie, w ten weekend robimy gruntowne przemeblowanie i jeszcze mają obsadzić nam budki żywopłotem żeby miały zacich od wiatru :ryk: no, no nieźle
U mnie w ogródku już nawet nie wiem ile i kto przychodzi stawiam codziennie jedzenie i znika, stoją 4 domki z sianem, także nie jest źle :kotek:
Przychodzi też Czarnisia i Ryżalczyk i znów pan Jurek je codziennie karmi, u dziadkowych też byłam, ścinałam paznkokcie i czyściłam uszy, mają się wyśmienicie na apetyt nie narzekają ,wesołe stadko Seniorów ze swoją Panią na czele :) myślę tylko co się stało z tamtymi czterema kotami od Dziadka, ale może jakiś cud się zdarzył i znalazły dobrych ludzi, którzy je dokarmiają, brr na samo wspomnienie mi się płakać chce :placz:
Poza tym Moje 3 Lilka, Tofik i Pysia też na chodzie, ostatnio tępiłam tylko pchły, a tak muszę rozdzielać bo walka nieustanna o pozycję w stadzie :mrgreen: gdzie wiadomo że główną rolę zajmuję ja :201461
pozdrawiam wszystkich podczytywaczy serdecznie i życzę ciepełka i samych dobrych rzeczy :piwa:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon wrz 21, 2015 20:35 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

Aga, które koty dziadkowe zostały jeszcze ?

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Wto wrz 22, 2015 19:55 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

Grubcio Senior Zuzia i Mikrusek te co są
A okazuje się że kotek ze zdjęcia czyli ten który wcześniej miał zwartą sierść ma zapalenie górnych dróg oddechowych rzęzi mu w piersiach i okropnie skrzeczy zamiast miauczeć spróbujemy mu podać antybiotyk
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto wrz 22, 2015 21:16 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

ojejku. na dworze trudno będzie go leczyć.

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Wto wrz 22, 2015 21:48 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

viewtopic.php?f=20&t=169035

zapraszam na bazarek, mam śliczne , firmowe ciuszki, w super cenach ;) Pieniązki są na potrzebujące kotki, forumowe. :201461

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

[poprzednia][następna]