WRO KOCIE PODZIEMIE cz IV.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 21, 2013 9:39 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

https://www.facebook.com/pages/Wroc%C5% ... 12?fref=ts

taki link znalazłam, ale nie wiem, czy to jest ok. Jessi74 będzie widzieć lepiej
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto maja 21, 2013 10:41 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

kussad pisze:W jaki sposób można Was znaleźć na FB? Gdzie są zamieszczone aktualne informacje jakie są potrzeby - czy tutaj na wątku?

witaj, w większości tutaj na wątku, sporadycznie też na FB
tak, tutaj:
czarno-czarni pisze:https://www.facebook.com/pages/Wroc%C5%82awskie-Koty/193452947348212?fref=ts

taki link znalazłam, ale nie wiem, czy to jest ok. Jessi74 będzie widzieć lepiej

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Wto maja 21, 2013 10:45 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

Dziękuję - zaglądnę tam jeszcze raz w nocy i dokładniej zobaczę gdzie i w jakim zakresie mogłabym się włączyć! Ogólnie - tak "na szybko" z pracy już tam popatrzyłam, albumy widziałam, że prowadzicie :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto maja 21, 2013 10:47 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

dzięki :)

jessi74

Post » Wto maja 21, 2013 10:51 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

jessi74 pisze:poczekamy aż ta pani odpisze
a co zrobić z maluchami ? czterotygodniowe w schronisku sobie nie poradzą, a jak zostaną na ulicy to zdziczeją, porozchodzą się i też kicha.... :?

to ul. Opolska, Księże Małe, mieszka tam Figaro, ale ona urobiona po pachy, jedyne co może pomóc pewnie, to przetrzymać klatki, aby nie trzeba było się z nimi wozić

ta pani chce najpierw wyłapać maluszki i zawieźć do schroniska, wówczas zajmiemy się kocicami, są dwie - totalne dzikuski
to kto mógłby pomóc?
wieczorem chyba założę osobny wątek i będziemy w nim organizować pomoc
ja kilka razy mogłabym przyjechać i zapolować
kto przetrzymałby kocice?

w tym temacie zapraszam tutaj ----- viewtopic.php?f=1&t=153289

jessi74

Post » Wto maja 21, 2013 13:10 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

Jak będziecie maluchy wyłapywać i zawozić, to podrzuć zdjęcia, dam od razu na nasze FB, że są do adopcji.
cholera, szkoda że mamy tylko jeden DT i to zapchany aktualnie :roll: Tyle dobrze że w schronie nie ma dużo maluchów jeszcze, a i Renia już powinna być po urlopie, to je ogarnie porządnie.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto maja 21, 2013 14:21 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

ta pani ma połapać sama, więc jej przekażę żeby porobiła zdjęcia

jessi74

Post » Wto maja 21, 2013 22:37 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

jedna kocica od rozmnażaczki już w naszych rękach, dzięki Agita :1luvu: :1luvu: , dziewczyna podpisała oświadczenie że zgadza się na zabieg sterylizacji kotki i kotkę odebierze po zabiegu, czy jedzie ktoś może w najbliższych dniach na trasie Wrocław - Świdnica?

jessi74

Post » Śro maja 22, 2013 6:47 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

jessi74 pisze:
jessi74 pisze:poczekamy aż ta pani odpisze
a co zrobić z maluchami ? czterotygodniowe w schronisku sobie nie poradzą, a jak zostaną na ulicy to zdziczeją, porozchodzą się i też kicha.... :?

to ul. Opolska, Księże Małe, mieszka tam Figaro, ale ona urobiona po pachy, jedyne co może pomóc pewnie, to przetrzymać klatki, aby nie trzeba było się z nimi wozić

ta pani chce najpierw wyłapać maluszki i zawieźć do schroniska, wówczas zajmiemy się kocicami, są dwie - totalne dzikuski
to kto mógłby pomóc?
wieczorem chyba założę osobny wątek i będziemy w nim organizować pomoc
ja kilka razy mogłabym przyjechać i zapolować
kto przetrzymałby kocice?

w tym temacie zapraszam tutaj ----- viewtopic.php?f=1&t=153289

jessi74

Post » Śro maja 22, 2013 7:25 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

jessi74 pisze:jedna kocica od rozmnażaczki już w naszych rękach, dzięki Agita :1luvu: :1luvu: , dziewczyna podpisała oświadczenie że zgadza się na zabieg sterylizacji kotki i kotkę odebierze po zabiegu, czy jedzie ktoś może w najbliższych dniach na trasie Wrocław - Świdnica?

W najbliższych dniach nie ale jak do tego czasu nic się nie znajdzie transportowo to jadę do Świdnicy 31 maja lub 1 czerwca.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro maja 22, 2013 7:26 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

Gibutkowa pisze:
jessi74 pisze:jedna kocica od rozmnażaczki już w naszych rękach, dzięki Agita :1luvu: :1luvu: , dziewczyna podpisała oświadczenie że zgadza się na zabieg sterylizacji kotki i kotkę odebierze po zabiegu, czy jedzie ktoś może w najbliższych dniach na trasie Wrocław - Świdnica?

W najbliższych dniach nie ale jak do tego czasu nic się nie znajdzie transportowo to jadę do Świdnicy 31 maja lub 1 czerwca.

ok, dzięki :) gdyby nie wyszło nic do tego czasu, to się odezwę

jessi74

Post » Śro maja 22, 2013 7:31 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

viewtopic.php?f=20&t=153299

bazarek od Mileny !
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro maja 22, 2013 8:00 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

Kicia bardzo miła. Chętnie się ociera i głaska. Biało czarna. Ma kiepską sierść, która mocno wychodzi. To chyba wynik słabej karmy, bo ta którą właścicielka przywiozła wygląda na najtańszą karmę marketową. Boję się trochę dawać takie byle co, ale nie chcę też robić kici radykalnych zmian. Może ugotuję jej kurczaka po zabiegu.
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Od: Pon wrz 05, 2005 8:49

Post » Czw maja 23, 2013 11:43 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

Wczoraj kicia ze Świdnicy przeszła zabieg sterylizacji. Weterynarz mówiła, że kotka była już we wczesnej ciąży. Pomimo tego, że była to bardzo wczesna ciąża, to macica była mocno ukrwiona (wiele razu już rodziła), mam polecenie uważać na kotkę. Wczoraj była jeszcze pijana i poddenerwowana. Szczególnie kubraczkiem, którego nagle pozbyła się drapiąc mnie :P bo chciała się załatwić. Dzisiaj trochę skubnęła jedzenie, ale nie ma jeszcze apetytu. Jednak już spaceruje po pokoju i miauczy, żeby wypuścić ją za okno, więc chyba czuje się lepiej.

Dodatkowo moje podejrzenia o świerzbie się potwierdziły. Podczas narkozy wyczyszczono kotce uszy i podano środek na świerzbowca działający 10 dni. To niestety nie załatwia sprawy, bo cykl rozwojowy świerzba trwa 21 dni - konieczne byłoby powtórne podanie za 10 dni, ale wtedy kotka już będzie u właścicielki i nie wiem, czy o to zadbają. Poza tym jest duże prawdopodobieństwo, że druga kotka też go ma.
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Od: Pon wrz 05, 2005 8:49

Post » Czw maja 23, 2013 20:27 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

Agita :aniolek:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

[poprzednia][następna]