TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG U WETA 4000zł, BŁAGAM POMOCY :(:(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 04, 2012 10:04 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

Przed chwilką miałam tel z sprawie adopcji i pan nie chciał burasa , nie chciał dorosłego , bo sobie kociaka wychowa a ja mu tłumacze ze kociaka się nie da wychować a u dorosłego ma już ustabilizowany charakter ale on nie chciał, proponowałam mu oprócz moich te z działki u mojej koleżanki a są to łaciate koteczki obie po sterylce , obie miziaste a kociaki są u drugiej znajomej ale są bure i buro białe , ech szkoda gadać :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pt maja 04, 2012 10:32 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

Pilnie jest poszukiwana osoba do wyprowadzania psa od 21 do 28 maja 2 razy dziennie odpłatnie na os ''Z'', jego pani musi pilnie wyjechać za granice , ja juz jakiś czas temu wyprowadzałam Fuksa i nie miałam z nim żadnego problemu , czy ktoś mógłby ... bo w przeciwnym razie będzie oddany do hoteliku a Fuks jest bardzo wrażliwym psem :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt maja 04, 2012 14:16 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

dzis juz nie ma takiego upalu, troszke sie ochlodzilo, to i mruczkom zapewne lzej bedzie

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt maja 04, 2012 18:07 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

rozumiem, że ludziska chcą maleńtasy, nie wiedzą, że one tak dają w kość :twisted: , ale jak ja brałam pierwszy raz kota, to też nie dałam się przekonać, każdy ma swoją wizję...

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Pt maja 04, 2012 19:45 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

Jak wróciłam dziś do domu po 17 tej to Szłapek leżał pod wersalką i nawet główki nie podnosił :cry: U weta dostał leki , kręgosłup bardzo bolesny , ma obniżoną temperature i została pobrana krew i na szczęście wyniki są dobre i wieczorem ma dostać kroplówkę , jutro też .

Morfeusz znacznie lepiej , dostał ten sam zastrzyk co tydzień temu , nadal dostaje te krople EFA , niestety ostatnio jak ważyłam Marfiego waga była zepsuta i po dzisiejszym ważeniu jego waga wynosi 8.200 więc schudł o 400 dkg i sie z tego też cieszymy :ok:
No i za tydzień zmów do kontroli .

U weta też byłam z świnką Feri bo ma na ciele jakieś zmiany które są objawem alergii i dostała też leki .

Zanetko te leserki są boskie , koty oszalały :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt maja 04, 2012 19:47 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

mam dobre wiesci :)

bedzie 150 zl na sterylke Lary :)
oczywiscie dzieki Fundacji Przyjaciele Czterech Łap, która w tym pomoze :)

kopiuje z dogomanii z ich watku:

ZGŁOSZENIA I SPOSÓB FINANSOWANIA
1. Do sfinansowania zabiegu sterylizacji przyjmujemy zgłoszenia suczek lub kotek:
a) przebywających w bezpłatnych Domach Tymczasowych
b) zamieszkujących gospodarstwo wiejskie, których opiekunów nie stać na zabieg
c) bezdomnych lub wolno żyjących

2. Pierwszeństwo mają suczki lub kotki w ciąży lub chore, u których zabieg jest pilny.

3. Jeśli nie ma przypadków z punktu 2, obowiązuje kolejność zgłoszeń.

4. Kwoty dofinansowań:
- suczka - 150zł
- kotka - 80zł

5. Płatności dokonujemy po otrzymaniu faktury, najlepiej bezpośrednio na konto zakładu weterynaryjnego.

Dane do faktury:
Fundacja Przyjaciele Czterech Łap
Rokitno 2
74-304 Nowogródek Pomorski
NIP 597-169-91-69

Najlepiej wziąć fakturę przelewową z terminem płatności 14 dni i przesłać ją pocztą.
Robimy przelew dla weta od razu po otrzymaniu faktury.

6. Zgłoszenia przyjmujemy na wątku " Akcja Kastracja ".

7. Zabiegi finansujemy w miarę posiadanych środków finansowych.

Proszę, aby w zgłoszeniach przesyłać zdjęcia zgłaszanych zwierzaków, a także dokładny opis sytuacji (gdzie przebywa, w jakim jest wieku, etc.) lub przynajmniej link do wątku na dogomanii.

Powyższe informacje i zdjęcia będę archiwizować w celu rzetelnego rozliczenia z pozyskanych funduszy.

W zamian za dofinansowanie zabiegu oczekujemy jedynie "reklamy", tzn. zamieszczenia informacji na stronach internetowych, blogach lub wątkach, że sterylizacja została sfinansowana/dofinansowana w ramach Akcji Kastracja prowadzonej przez Fundację Przyjaciele Czterech Łap.

Jakis czas temu zglosilam tam Lare no i przyszla pozytywna odpowiedz :)

Kociara82

Post » Pt maja 04, 2012 19:47 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

izydorka pisze:rozumiem, że ludziska chcą maleńtasy, nie wiedzą, że one tak dają w kość :twisted: , ale jak ja brałam pierwszy raz kota, to też nie dałam się przekonać, każdy ma swoją wizję...

O tak , wiem też coś o tym :mrgreen:

A ja wiele wiele lat temu bym nie pozwoliła nawet na kastracje bo przecież nie wolno kotów kaleczyć :roll: a teraz jestem pierwsza do sterylek i kastracji :mrgreen:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt maja 04, 2012 19:49 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

Kociara82 pisze:mam dobre wiesci :)

1. Do sfinansowania zabiegu sterylizacji przyjmujemy zgłoszenia suczek lub kotek:

2. Pierwszeństwo mają suczki lub kotki w ciąży lub chore, u których zabieg jest pilny.

4. Kwoty dofinansowań:
- suczka - 150zł
- kotka - 80zł

5. Płatności dokonujemy po otrzymaniu faktury, najlepiej bezpośrednio na konto zakładu weterynaryjnego.

Dane do faktury:
Rokitno 2
NIP 597-169-91-69

Najlepiej wziąć fakturę przelewową z terminem płatności 14 dni i przesłać ją pocztą.

Proszę, aby w zgłoszeniach przesyłać zdjęcia zgłaszanych zwierzaków, a także dokładny opis sytuacji (gdzie przebywa, w jakim jest wieku, etc.) lub przynajmniej link do wątku na dogomanii.

Powyższe informacje i zdjęcia będę archiwizować w celu rzetelnego rozliczenia z pozyskanych funduszy.

W zamian za dofinansowanie zabiegu oczekujemy jedynie "reklamy", tzn. zamieszczenia informacji na stronach internetowych, blogach lub wątkach, że sterylizacja została sfinansowana/dofinansowana w ramach Akcji Kastracja prowadzonej przez Fundację Przyjaciele Czterech Łap.

Super robota :ok: :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt maja 04, 2012 19:54 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

Szlapek, co Ci jest, kochanie? Trzymaj sie dzielnie, ziomalu :ok: :ok:

Kociara82

Post » Pt maja 04, 2012 23:37 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

Czyli pomoc z Fundacji jest pewna tak?
Sterylka Lary + kaftanik + szczepienie to koszt 400zł - 150zł z Fundacji czyli zostaje 250zł. To w dalszym ciągu pokaźna kwota.

Będzie ciężko, ponieważ na Dogomanii u Larysy cisza, na fb również :(

Otwieram więc skarbonkę na sterylizację i szczepienie Larysy.
Kto zechce zrezygnować z paczki fajek czy tabliczki czekolady? liczy się każda złotówka!
Plan jest taki:
Chętni wpłacają na moje konto, ja zaś w okolicach 15 każdego miesiąca wpłacam uzbieraną kwotę bezpośrednio na konto lecznicy. Mamy zgodę lecznicy na takie wpłaty w ratach.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Sob maja 05, 2012 9:26 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

phantasmagori pisze:Czyli pomoc z Fundacji jest pewna tak?
Sterylka Lary + kaftanik + szczepienie to koszt 400zł - 150zł z Fundacji czyli zostaje 250zł. To w dalszym ciągu pokaźna kwota.

Będzie ciężko, ponieważ na Dogomanii u Larysy cisza, na fb również :(

Otwieram więc skarbonkę na sterylizację i szczepienie Larysy.
Kto zechce zrezygnować z paczki fajek czy tabliczki czekolady? liczy się każda złotówka!
Plan jest taki:
Chętni wpłacają na moje konto, ja zaś w okolicach 15 każdego miesiąca wpłacam uzbieraną kwotę bezpośrednio na konto lecznicy. Mamy zgodę lecznicy na takie wpłaty w ratach.

Phata jesteś wielka , bardzo bardzo dziękuje :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Mam nadzieje że uda sie uzbierać bo Laryska na to zasługuje , teraz ma cieczkę i bardzo piszczy do moich chłopaków Pedra i Fibiego i bardzo sie ciesze że sa wykastrowane bo co by było jakby nie były :|
Laryska nadal jest bardzo płochliwa, najgorzej jest na spacerach bo nie tylko to ze nie umie chodzić na smyczy nawet rozciąganej 8 m ale tez ludzie puszczają samopas psy :evil: a one prześladują Larysę , a ja nie mogę nawet głośniej odgonić ani udawać że go pogonie bo Larysa sie panicznie boi i nawet siku nie zrobi :|

Szlapek dostał wieczorem i rano kroplówkę i jest lepiej , zjadł troszkę ale nadal jest bardzo powolny , ten kręgosłup mu daje popalić :cry:

Wczoraj tez dałam koleżance dla kotów z magazynów około 4 kg suchej puriny .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob maja 05, 2012 13:25 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

Kociara82 pisze:mam dobre wiesci :)

4. Kwoty dofinansowań:
- suczka - 150zł
- kotka - 80zł

Dane do faktury:
Rokitno 2
NIP 597-169-91-69

Wiesz ja to jeszcze raz przeczytałam ale nie widzę w odpowiedzi że Larysa została zakwalifikowana i czy mogę Cie prosić o te potwierdzenie i podaj proszę link do tego wątku i która jest w kolejce i jak długo sie czeka ?
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob maja 05, 2012 13:46 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

bo wkleilam tylko z pierwszego postu warunki jakie trzeba spelnic by zakwalifikowac pupila do pomocy i zasady tej pomocy.

Zaraz to przekopiuje :)

Kociara82

Post » Sob maja 05, 2012 14:17 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

http://www.dogomania.pl/forum/threads/1 ... h-%C5%81ap na pierwszej stronie napisalam kolorowa czcionka :)

kase na to mamy zaklepana bez wzgledu na termin zabiegu :)

Kociara82

Post » Sob maja 05, 2012 14:57 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

Obrazek
Bazarek dla Vita do 05.06 godz 20

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=162515

Iljova

Od: Śro lip 21, 2010 19:14

[poprzednia][następna]