ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Śro gru 14, 2011 10:53 Re: ŚLEPACZKI cz.V- potrzebny dt dla czarnuszka z Palucha str.49

Przenajpiękniej dziękuję za umieszczenie Ślepaka w tytule!
Jutro będę w schronisku, więc postaram się zdobyć najświeższe wiadomości, a póki co moze Jamkasica później zajrzy i coś dopisze.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro gru 14, 2011 20:12 Re: ŚLEPACZKI cz.V- potrzebny dt dla czarnuszka z Palucha str.49

zatem lista grudniowa jest pusta, moze gdzieś na forum jest potrzebujący kotek - proszę o informacje,jesli ktoś znajdzie kandydata

O ile wiem to Prakseda ma chyba 2 nowe koty z chorymi oczami, ale ona nie ma netu w domu , a z pracy nie może za bardzo pisać.
I sama też nie poprosi o pomoc.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pt gru 16, 2011 13:17 Re: ŚLEPACZKI cz.V- potrzebny dt dla czarnuszka z Palucha str.49

Przepraszam ze ja z prywatą,ale nie mam wyjścia.
Pilnie potrzebuję adres do alessandra-zakupiła u mnie fanty i nie mam jej jak wysłać,bo nie mam adresu,a czasu coraz mniej.Przesyłka musi dojść przed świętami.
Czy ktoś mógłby pomóc z tym adresem do przesyłki?
Legnica

Post » Pt gru 16, 2011 13:32 Re: ŚLEPACZKI cz.V- potrzebny dt dla czarnuszka z Palucha str.49

Legnica pisze pw.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt gru 16, 2011 13:52 Re: ŚLEPACZKI cz.V- już nie taki słoneczny ale trzymamy się :-)

magaaaa pisze:Na Paluchu jest taki Ślepak:
jamkasica pisze:ŚLEPAK Kolejna czarna, niedowidząca ślicznota... Ech..
Obrazek

Bardzo potrzebuje DT.
To dziecko, ma zaledwie kilka miesięcy.
Coś tam widzi, ale będzie na pewno wymagać leczenia i konsultacji okulistycznej.
Bardzo, bardzo proszę o DT dla Niego!

magaaaa

Post » Nie gru 18, 2011 21:41 Re: ŚLEPACZKI cz.V- potrzebny dt dla czarnuszka z Palucha str.49

zrobilam bazarek w stylu mydlo i powidlo : viewtopic.php?f=20&t=137140
zapraszam :)

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Pon gru 19, 2011 20:06 Re: ŚLEPACZKI cz.V- potrzebny dt dla czarnuszka z Palucha str.49

Mina ( Terminator) jest już w Dt u Halbiny. Dziś miała być konsultacja oka z wetem i zapadną dalsze decyzje co dalej.

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Wto gru 20, 2011 18:13 Re: ŚLEPACZKI cz.V- potrzebny dt dla czarnuszka z Palucha str.49

OlaLola pisze:Mina ( Terminator) jest już w Dt u Halbiny. Dziś miała być konsultacja oka z wetem i zapadną dalsze decyzje co dalej.

z serca dzięki serdeczne Halbinie za przygarniecie tej bidulki na dt- prosimy o informacje na temat diagnozy i myślę,że Minę można umieścić na liście pomocowej w grudniu :ok:

AprilRain serdeczne dzięki, już idę na bazarek i zapraszam wszystkich chętnych obejrzenia owego "mydła i powidła" dla ślepaczków :lol: :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto gru 20, 2011 18:16 Re: ŚLEPACZKI cz.V- już nie taki słoneczny ale trzymamy się :-)

magaaaa pisze:Na Paluchu jest taki Ślepak:
jamkasica pisze:ŚLEPAK Kolejna czarna, niedowidząca ślicznota... Ech..
Obrazek

Bardzo potrzebuje DT.
To dziecko, ma zaledwie kilka miesięcy.
Coś tam widzi, ale będzie na pewno wymagać leczenia i konsultacji okulistycznej.
Bardzo, bardzo proszę o DT dla Niego!

magaaaa

Post » Wto gru 20, 2011 18:33 Re: ŚLEPACZKI cz.V- potrzebny dt dla czarnuszka z Palucha str.49

alessandra pisze:
OlaLola pisze:Mina ( Terminator) jest już w Dt u Halbiny. Dziś miała być konsultacja oka z wetem i zapadną dalsze decyzje co dalej.

z serca dzięki serdeczne Halbinie za przygarniecie tej bidulki na dt- prosimy o informacje na temat diagnozy i myślę,że Minę można umieścić na liście pomocowej w grudniu :ok:

Dzięki wielkie, jak tylko będzie coś wiadomo to albo ja albo Halbina da znać :)

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Czw gru 22, 2011 22:28 Re: ŚLEPACZKI cz.V- potrzebny dt dla czarnuszka z Palucha str.49

a ja mam dobre wieści. Czarnuszek ,który był w okropnym stanie i nie widział, znalazł DS u BOZENYZWISNIEWA i teraz nawet widzi . Wyrósł z niego rozkoszny rozbójnik :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt gru 23, 2011 12:33 przez marta20, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

marta20

Od: Nie paź 10, 2010 20:32

Post » Czw gru 22, 2011 23:15 Re: ŚLEPACZKI cz.V- potrzebny dt dla czarnuszka z Palucha str.49

a ja właśnie o nim myślałam... cieszymy się z dobrych wiadomości !

iwoniad

Od: Pon mar 21, 2011 16:15

Post » Pt gru 23, 2011 0:14 Re: ŚLEPACZKI cz.V- potrzebny dt dla czarnuszka z Palucha str.49

Ale się blyszczący zrobil :D I oczka nareszcie widać :P :ok:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt gru 23, 2011 8:23 Re: ŚLEPACZKI cz.V- potrzebny dt dla czarnuszka z Palucha str.49

Radosnych i spokojnych Świąt

Obrazek

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt gru 23, 2011 10:33 Re: ŚLEPACZKI cz.V- potrzebny dt dla czarnuszka z Palucha str.49

...BozenyWisniewy :lol: :lol: :lol: :ok:
Czarnuszek wygląda ślicznie, bardzo urósł,wczoraj niestety znowu sie zasmarkał z jednej dziurki :( Tak ma okresowo,nie ma goraczki tylko gil mu nachodzi/przechodzi.Dostaje codziennie scanumune pó kapsułki,po swietach jeszcze podjedziemy na badania.Według mojego weta nie ma potrzeby jechania do okulisty juz-wszystko co sie miało naprawic jest ok.Na prawym oczku ma tam w kaciku troszkę białego,ale to juz tak zostanie.Mój wet jest naprawde dobry i mówi,ze bez sensu kotka wieźc teraz w zime i narazac na przeziebienie.Tez tak mysle-widze sama efekty kuracji ustawionej w kierunku poprawy oczu,jest ok.Własciwie po tych sensacjach z Zabrza ok okulisty miał nie widziec, a teraz mam obgryziony nos w nocy i mały jak speed sie porusza w domu
Moje pozostałe slepaczki maja sie całkiem dobrze, Lepus padaczkowy jak to Lepek.Dzisiaj dobrze, zaraz moze byc atak...niestety wyglada na to ,ze padaczka jest pourazowa i tak juz zostanie.Mozna tylko lekami łagodzic objawy...
Pozdrawiamy wszystkie klubowiczki,oraz naszych podopiecznych b.serdecznie.
BOZENAZWISNIEWA

[poprzednia][następna]