^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 14, 2011 12:54 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

annskr pisze:A nie da rady zmobilizować brata tego pana? Mieszka w Szczecinie, chyba gdzieś niedaleko? Może chociaż transportwo?
Wieczorkiem pod pretekstem dokładnego wypytania zadzwonię do tego pana z Bełchatowa, coś "przypadkiem" zasugeruję może?
6 kotów w jednym miejscu, prawie ioswojone, teoretycznie jeden weekend i połapane, gdyby mieć tzw siły i środki, kilka weekedów i dałoby radę. Teroretycznie.

Brat tego pana (ten mieszkający w Szczecinie) nie jest w stanie zajmować się kotami - niestety...
Bardzo swoja drogą żałujemy, że ten pan z Bełchatowa nie mieszka w Szczecinie - złoty człowiek :wink:
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Pt sty 14, 2011 13:00 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Piłuję, bom wredna.
W weekendy nie ma sterylek, ale jeśli macie nocleg dla kotów, możecie przetrzymać do poniedziałku?
W tajemnicy przed karmicielami już łapalam, 3-5 rano :twisted:

Pomęczę pana z Bełchatowa, by pomęczył brata ze Szczecina, no bo np lapiecie weekendowym świtem kilka kotów, może mogłby je przewieźć?

Na tym na dziś kończę dobre rady w tym wątku :oops:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt sty 14, 2011 13:12 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Annskr, nie ma sprawy, dobre rady są zawsze mile widziane.
Przerabiamy to wszystko już od dawna. Ukrywanie się przed karmicielkami i wstawanie o 4.00 rano na łapanki też.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pt sty 14, 2011 13:24 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

annskr e-dita z Istną i Dominiką to najlepszy zespół łapaczy w Szczecinie 8) jak je znam to nie popuszczą aż ostatni kot będzie miał nacięte ucho
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Pt sty 14, 2011 13:26 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

dzięki za dobre słowo :D
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pt sty 14, 2011 13:27 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

agiis-s pisze:annskr e-dita z Istną i Dominiką to najlepszy zespół łapaczy w Szczecinie 8) jak je znam to nie popuszczą aż ostatni kot będzie miał nacięte ucho

Małe sprostowanie : najlepszym zespołem łapankowym jest team Edyta i Dominika. Ja tylko służę dowozem :wink:
Strata Dominiki jest po prostu nieodżałowana..... :|
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Pt sty 14, 2011 14:58 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

agiis-s pisze:annskr e-dita z Istną i Dominiką to najlepszy zespół łapaczy w Szczecinie 8) jak je znam to nie popuszczą aż ostatni kot będzie miał nacięte ucho

Chylę czoła i trzymam kciuki :piwa: :1luvu: :1luvu:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Pt sty 14, 2011 15:12 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Istna pisze:Wydaje mi się, że jedyną osobą w naszym TOZie zaangażowaną w pomaganie zwierzętom jest Rudolf. Wielkie dzięki przy tej okazji Rudolfie Tobie za załatwianie miliona naszych problemów różnorakiej maści - bez Ciebie ciężko by było... :wink:

:oops: Ja dziś trochę w biegu, dlatego dopiero teraz się melduje. Nie ma za co, cieszę się, że choć trochę mogłem pomóc. Największe podziękowania należą się ekipie, która z takim poświęceniem działała na miejscu oraz Pixi za pomoc w znalezieniu domów tymczasowych. Szkoda, że brat tego pana jednak nie może się nią zająć, zawsze to byłby jeden DT więcej.

Najnowsze wieści z lecznicy są takie, że rana jest dosyć powierzchowna i dotyczy fragmentu palców, poza oczyszczeniem i opatrzeniem nie wymagała szczególnej plastyki. Kocia jest też już po sterylce.

A co do TOZ i ekip łapiących: też mi się to marzy. Ale póki co, pozostaje to w sferze marzeń. TOZ zatrudnia tylko pracowników lecznicy i biura. Cała reszta - inspektorzy i wolontariusze, to osoby pracujący społecznie, na tyle, na ile są w stanie. Zdecydowana większość z nich też pracuje zawodowo lub się uczy. I tak chyba jest faktycznie w większości organizacji w kraju.
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Od: Śro sie 23, 2006 22:00

Post » Pt sty 14, 2011 16:42 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

rudolfrudy pisze:
Istna pisze: TOZ zatrudnia tylko pracowników lecznicy i biura.

A u nas nawet tego nie ma... I kasę na leczenie sami musimy zdobywać w ciężkim trudzie..

kalewala

Post » Pt sty 14, 2011 18:08 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

A ja zajrzałam do czarnej po zabiegu, niezłe ciacho z niej. :mrgreen:
Braki na łapce są już od dłuższego czasu, wszystko zostało oczyszczone, co najważniejsze nie wdała się żadna infekcja.
Najprawdopodobniej przygarnę tę niewiastę w poniedziałek, mam tylko nadzieję że nie będzie biła mojego synusia.
Stanowczo sprzeciwiam się wypadom Edyty i Justyny w miasto na łapanki, zawsze coś przyniosą. :ryk:

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Pt sty 14, 2011 18:22 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Pixia, one na pewno bardzo ładnie do siebie pasują. Koteczka ma ranę ma łapce od 18.grudnia.
W weekend jedziemy po kocurka, fajnie by było złapać matkę czarnuszków od razu na sterylkę.
Kotek ma trafić w poniedziałek do dt, a przedtem na kastrację.
Jest malutki problem logistyczny.
Ja w poniedziałek o 7.30 muszę już być w pracy (wychodzę z domu o 6.30), Istna też w poniedziałek nie jest dyspozycyjna.
Kociaka możemy złapać już w niedzielę, ale nie mamy jak go dowieźć do TOZu w poniedziałek rano.
Czy ktoś z Was ma pomysł jak to rozwiązać? Najlepiej gdyby go KTOŚ przenocował u siebie i rano zawiózł do TOZu, to wszystko. Kotek jest przymilny i bardzo kontaktowy.

Pixia, zacznij jeździć z nami, przypilnujesz nas :mrgreen:
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pt sty 14, 2011 18:37 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

8) KTOŚ zawiezie

agiis-s

Post » Pt sty 14, 2011 18:38 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

e-dita pisze:Pixia, zacznij jeździć z nami, przypilnujesz nas :mrgreen:

będziesz grać na bębnie :ryk:

agiis-s

Post » Pt sty 14, 2011 18:40 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

e-dita pisze:Pixia, zacznij jeździć z nami, przypilnujesz nas :mrgreen:

Nie mogę bo ja chyba bym większość zgarniała co daje się głaskać. A na pewno czarnuchom bym nie popuściła. :oops:
Dla mnie czarne to inna odmiana "słodkich brzuszków".
No to trójca Was pozdrawia:

Obrazek

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Pt sty 14, 2011 18:41 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

8O 8O Pixia ty też jesteś wielbicielką słodkich brzuszków 8O 8O

agiis-s

[poprzednia][następna]