Legnica ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 08, 2010 7:49 Re: Legnica-tydzień wetowski

cieszę się, że przesyłka doszła w porę, niech idzie kotulom na zdrowie :ok:
Wiesiu ja tak myślę , że brzucho to on może mieć zagazowane przy zmianie karmy to się zdarza, jelita napchane bo je chłopak, póki je wydala i poddaje się leczeniu trzeba być dobrej myśli :ok:
zobaczysz co jutro wet powie, nieustające :ok: :ok: :ok: za Saszkę

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Wto cze 08, 2010 9:18 Re: Legnica-tydzień wetowski

Wczoraj w nocy Bojkot bardzo mnie przestraszył.Spał jak zwykle,w koszyku i nagle,w pewnym momencie cicho pisną i zaczął biegać po całym mieszkaniu i podskakiwać,wyglądał jakby stąpał po gorącej podłodze,trwało to zaledwie parę sekund,a Boju zdążył przemierzyć kilka razy mieszkanie wzdłuż i wszerz.Bojkot nie ma w zwyczaju,poruszać się w pośpiechu,więc przestraszył mnie "ten jego atak" i to bardzo.Dopiero po chwili znalazłam przyczynę.Zwymiotował wielgachny "kołek" z sierści i sam się tym faktem przestraszył.
Może to była przyczyna jego złego samopoczucia?Chciałabym żeby to było tylko zakłaczenie.
Legnica

Post » Wto cze 08, 2010 11:28 Re: Legnica-tydzień wetowski

Majeczka już po kontroli.Ładnie się zagoiło miejsce szycia.Oczka w dużo lepszym stanie.Jeszcze mogłaby nabrać nieco ciała no i ta jej sierść pomału coś odrasta.
Bojkotowi dzisiaj wizyta u weta się fuksła,dzięki wczorajszemu "odkłaczeniu",od dzisiaj będzie zakanszał RC Fibre Response(?)i zapijał drinkiem Eukanuby "Viyo"(?)Te wynalazki mają go odżywić,poprawić apetyt i złagodzić dolegliwości jelitowo/żołądkowe jeśli takowe odczuwa.A ja zachodzę w głowę jak mu bezstresowo ten drink podać jeśli nie zechce pić.Bo Boju jest szalenie wrażliwym meżczyzną,baaardzo nie lubi przymusu.
Sasza wciaż śpi.Albo odpoczywa,albo upał go meczy.Lekarz obejrzał fotki,które wczoraj wysłałam,jutro kiedy obejrzy kocurka ponownie,sie wypowie.
W czwartek Bezik bedzie miał czyszczone zabki.
Legnica

Post » Wto cze 08, 2010 13:42 Re: Legnica-tydzień wetowski

Czy ktoś wie,którego dnia kończy się rok szkolny w podstawówkach?
Legnica

Post » Wto cze 08, 2010 13:50 Re: Legnica-tydzień wetowski

25 go
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Wto cze 08, 2010 13:54 Re: Legnica-tydzień wetowski

dzięki :wink:
Legnica

Post » Wto cze 08, 2010 17:56 Re: Legnica-tydzień wetowski

Od wielu,wielu,bardzo wielu miesięcy Forest nie ma objawów alergii.Ani na roztocza,ani na ukąszenie pcheł,ani alergii pokarmowej(dla przypomnienia-alergia pokarmowa ustała wraz z odstawieniem RC 8) ).
Od dzisiaj Forest będzie testował kolejną karmę,chciałabym znaleźć dla niego odpowiednią-nie uczulającą,ale "na poziomie".Próbujemy Purinę Pro Plan 8)
Dziękuję cioci agiag za sponsoring :1luvu:
Legnica

Post » Wto cze 08, 2010 19:46 Re: Legnica-tydzień wetowski

To ja dziękuję, że się Forest sponsorować pozwala :oops:
No i nadal podziwiam jego inteligencję nieprzeciętną, wszak akurat do Ciebie zawędrować postanowił, gdy swój dom stracił :)

agiag

Od: Pon paź 20, 2008 16:38

Post » Wto cze 08, 2010 19:47 Re: Legnica-tydzień wetowski

Forest z apetytem zjadł miche swojej karmy,przyglądam sie czy bedzie sie drapał(puk,puk,puk).
A Bojkot swojej nie chce,drinka też nie chce.Po prostu super! :|
Legnica

Post » Śro cze 09, 2010 8:46 Re: Legnica-tydzień wetowski

Miłego dnia
może jest za gorąco i dlatego nie czuje się głodny
Idziecie w niedzielę na spływ samoróbek na Kaczawie?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro cze 09, 2010 17:17 Re: Legnica-tydzień wetowski

Bardzo bym chciała,ale Pawełkowi zalega cos na prawym oskrzelu,do tego gorączka.Musze przede wszystkim dbać o to,zeby nie zajeło płuc,bo wtedy to już tylko szpital,intubacja(tfu,tfu,tfu).
Patmol masz może jakiś niepotrzebny kawał linoleum?Chciałabym Saszy położyć na spodzie klatki(nowej :wink: )łatwiej sprzatnąć,zdezynfekować i kocurek nie musi chodzić po prętach.Taki kawałek 1,10mx80cm.
?
Może popytasz ktoś ma?
Ostatnio edytowano Śro cze 09, 2010 17:48 przez Legnica, łącznie edytowano 1 raz
Legnica

Post » Śro cze 09, 2010 17:20 Re: Legnica-tydzień wetowski

Forest sie nie drapie 8) mamy pierwszy dzień na nowej karmię 8)
Bojkot raczył zjeść wieczorem małą garstkę swojej,drinkiem nie zapił,niestety musiałam użyć strzykawy,trochę sie poboczył,ale dzis juz jest ok.Tylko ze dzis znów mu podam 30ml 8)

Z Sasza nie jest najlepiej,wet podejrzewa FIP.Narzady wew. w normie,ale jest woda w brzuchu.Smutno.
Legnica

Post » Śro cze 09, 2010 19:34 Re: Legnica-tydzień wetowski

"jak wyjde,to mi koszyk zajmą,jak nie wyjde,to będe głodny-wyjśc albo nie wyjsć?-oto jest pytanie"

Obrazek Obrazek
Legnica

Post » Śro cze 09, 2010 19:38 Re: Legnica-tydzień wetowski

Upał,skwar,duchota.Koty starają sie jakoś przetrwac.A wieczorem zycie towarzyskie się zaczyna.

Obrazek Obrazek Obrazek
Legnica

Post » Śro cze 09, 2010 19:39 Re: Legnica-tydzień wetowski

Zmęczony Sasza

Obrazek
Legnica

[poprzednia][następna]