MiauKot(66+2):Center, Miaukotek i Kacper w domach! :D-98.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 15, 2010 7:12 Re: MiauKot: naCITO-DT na kilka dni dla rudego kocurka-48.

Horacy mu pasuje 8)

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Wto cze 15, 2010 7:37 Re: MiauKot: naCITO-DT na kilka dni dla rudego kocurka-48.

Mnie się każdy rudy kojarzy z Rudolfem, ale sądząc z ekstrawaganckich imion pozostałych kotów tak pospolite imię nie hyci. Ale cudna bestia :1luvu:
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Wto cze 15, 2010 9:18 Re: MiauKot: naCITO-DT na kilka dni dla rudego kocurka-48.

Mnie się podoba i Horacy i Rudolf, ale nie pamiętam, czy już jakiś Rudolf nie był :roll:
Czekam na pozostałe głosy w sprawie rudzielca 8)

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Wto cze 15, 2010 9:53 Re: MiauKot: naCITO-DT na kilka dni dla rudego kocurka-48.

Przychodzi mi do głowy rudy ciąg myślowy : Michał albo Bajor albo Neron. Ale chyba mi się najbardziej podoba Bajor. Fajne imię dla kota , nie ? :D
Obrazek

Hipcia

Post » Wto cze 15, 2010 10:04 Re: MiauKot: naCITO-DT na kilka dni dla rudego kocurka-48.

A gdzie ach gdzie sa fotki Okruszkow Silka i Centerka ????
Majkowiec, please please please ...
:roll:
zo
8)

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Wto cze 15, 2010 10:49 Re: MiauKot: naCITO-DT na kilka dni dla rudego kocurka-48.

Hipcia pisze:Przychodzi mi do głowy rudy ciąg myślowy : Michał albo Bajor albo Neron. Ale chyba mi się najbardziej podoba Bajor. Fajne imię dla kota , nie ? :D

Hipcia, Ty już nie kombinuj, bo nam za chwilę Mokradło wyjdzie, a on domowy kot, nie błotny :twisted:

Barbara Horz

Post » Wto cze 15, 2010 10:51 Re: MiauKot: naCITO-DT na kilka dni dla rudego kocurka-48.

Barbara Horz pisze:
Hipcia pisze:Przychodzi mi do głowy rudy ciąg myślowy : Michał albo Bajor albo Neron. Ale chyba mi się najbardziej podoba Bajor. Fajne imię dla kota , nie ? :D

Hipcia, Ty już nie kombinuj, bo nam za chwilę Mokradło wyjdzie, a on domowy kot, nie błotny :twisted:

a sprawdzałaś, czy ma błony pławne? :twisted:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Wto cze 15, 2010 11:02 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

Zamierzamy kontynuować Akcję Ciach!Bezdomność, prowadzoną od 2006 roku. Dzięki jej akcjonariuszom i operatorom udało się wysterylizować już ponad 500 kotów, w tym pierwszego MiauKota :wink: .

Od środy do dzisiaj wyciachaliśmy 5 kotek i dwa kocury a kolejne czekają w kolejce.
Bardzo potrzebujemy wsparcia finansowego, żeby kontynuować CIACHa.
Lada moment będzie nowy watek
8)

http://azyl.schronisko.net/strona-22-CI ... mnosc.html
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

MiauKot

Od: Nie lut 14, 2010 15:31

Post » Wto cze 15, 2010 11:17 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

<foch> !
Zadawała się z Szuwarkiem i już jej się kojarzy tylko w jednym kierunku a ja sobie tak myślę, że to dobre imię dla rozgadanego kota taki Bajor , ale jak nie to nie ... :P
A swoją drogą czuje niedosyt kocich imion z mojej branży. A przeciez to bogate źródło np. taki Rigoletto to idealne imię dla prawie kazdego kota :twisted:
Po kompozytorach też można się przejechac ...
No może Verdi nie koniecznie, to raczej dla żaby. Chyba ze Ci się trafi kot ufoludek
Obrazek

Hipcia

Post » Wto cze 15, 2010 11:26 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

Twoja branża jest faktycznie skarbnicą imion. Już kiedyś siedziałam z Przewodnikiem Operowym w poszukiwaniu imion :wink: Niemniej Rigoletto to mnie się kojarzy z rzygającym kotem, wolę Żabę :twisted:

A tak w temacie, to wybierasz się może na Nabucco w sobotę ? Ja bym była chętna, ale samej mi się nie chce :roll: Jak będzie lało to mam kalosze :twisted:

Barbara Horz

Post » Wto cze 15, 2010 11:56 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

A ja parasol :oops: :twisted:

Powiem tak : jestem zainteresowana, ale wiążącej odpowiedzi w tej chwili jeszcze nie moge dać.
Co do warunków atmosferycznych to mam juz zaprawe ,wczoraj przezyłam jubileusz naszej Opery w Parku Kościuszki to możesz sobie wyobrazić :evil:

A co do Rigoletta to skojarzenie ze wszech miar słuszne, ale u nas w rodzinie chodzi jeszcze jedno.
Jak wiadomo Rigoletto jest garbaty.
Nasze koty uwielbiają włazic nam na plecy i nie wiadomo jak się takiego uzurpatora pozbyc nie doznajac uszczerbku na zdrowiu i urodzie.
Chodzisz więc człowiecze taki zgarbiony po mieszkaniu w poszukiwaniu pomocy a każdy napotkany domownik na twój widok spiewa : "O bongiorno Rigoletto" 8)
Obrazek

Hipcia

Post » Wto cze 15, 2010 12:34 Re: MiauKot: naCITO-DT na kilka dni dla rudego kocurka-48.

i wersja dla blondynek :mrgreen:

majkowiec pisze:Horacy
Obrazek

Miaukotek
Obrazek
Malwinek
Obrazek
Gucci
Obrazek
Armani
Obrazek

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto cze 15, 2010 12:45 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

Dzięki :D Ja blondynka nawet na to nie wpadłam :twisted:

Barbara Horz

Post » Wto cze 15, 2010 18:07 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

Ja rudego proponuje nazwać Ginger albo, ciągiem skojarzeń, Pierniczek :D (Ginger -> Gingerbread -> Piernik)
W przyszłości nie bedzie trzeba sie trudzic nad wymyslaniem 'paskudów', 'złośliwców' i innych jak coś zbroi :ryk:
Drugi pomysł to Lucek, Lucyferek (tu skojarzenia inne - moje imie i imie Lucyfer maja to samo znaczenie :twisted:, a że lada moment będę ruda, to... no, skojarzyło mi się :mrgreen: )

A co do maluchów i choroby sierocej - im więcej czasu z kotką, tym mniejsze ryzyko ze będą ją mieć. Znaczy chorobę. To tak z doświadczenia swojego z maluchami wiem. Wiec nawet jak nei ssaja, to niech sobie z nią leza, niech je tak niunia i w ogole. One nie wiedza, ze to nei ich matka.

Yorukamiko

Od: Czw maja 13, 2010 0:46

Post » Wto cze 15, 2010 20:09 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

Yorukamiko bardzo mi się podoba ten Piernik, szczególnie, że kot przejawia złośliwości w stosunku do innych kotów :wink: Lucyferek też jest fajny, ale może odstraszyć potencjalne domki :twisted:

Barbara Horz

[poprzednia][następna]