Bogusz, po raz pierwszy od połowy lutego umył się porządnie. Teraz też doczyszcza wreszcie futerko sklejone resztkami żelu po USG.
Mam kolejnego FIV-ka alergika.

Twilight ma wylizany bok i lekką biegunkę. Nie podam mu sterydu.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
villemo5 pisze:Chciałam się przywitać
Cameo pisze:Twilight ma alergię? a na co...?
villemo5 pisze:Doleciałam.
Od dziś pełnię role housewife i dostaje pierdolca z nudów.
mirka_t pisze:Mnie bardziej przeraża myśl o kotach, u których wyjdzie pozytywny test na FeLV.
Agn pisze:Taka mnie refleksja naszła...
W piątek przyjeżdża do mnie z Katowic kotka z FIV. Problemem jest to, że tam jest stado, jakoś ze sobą spokrewnione, któremu testy mogą wyjść też dodatnie. Na 'Kociarni' jest wątek Tiramisu FIV(+), któremu grozi uśpienie, mimo że czuje się już lepiej. Na GG dostałam od Mirki linka do ogłoszenia ślicznej tri, która musi opuścić swój dom, bo jest seropozytywna.
Ja, kristinbb, Zofia&Sasza - wzięłyśmy nasze FIV-ki świadomie. Wiele osób postawionych przed faktem pozytywnego testu jakoś sobie radzi, organizuje swój koci świat od nowa, doucza się, doczytuje.
Pojawiają się tęskne głosy, by istniało jakieś miejsce dla FIV-ków. Ale sama wiem, jak kosztowne i wymagające pracy jest prowadzenie takiego miejsca, a nie ma środków, by dobrze prowadzić 'zwykłe' schroniska.
Wzrasta świadomość zdrowotna kociarzy, ale efektem tego jest coraz większa ilość zgłoszeń - 'dom dla kota z FIV'. Mam nadzieję, że wraz z dalszym wzrostem owej świadomości, kociarze nauczą się, że FIV to nie wyrok dla kota. Ani 'wskazanie do eutanazji', ani też paniczne oddawanie gdzie indziej, do wyizolowanych ośrodków odosobnienia.
Z przerażeniem oczekuję dnia, kiedy polskim schroniskom polepszy się na tyle, by robiły testy 'na wejściu', wtedy bowiem, będzie jak w GB - każdy kot seropozytywny będzie usypiany.
Nie mam pomysłu na globalne rozwiązanie problemu - tak tylko chciałam pokazać drugą stronę płytki testowej. Bo to nie nasz, ludzi świat, staje wówczas na głowie, ale świat tego konkretnego kota.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], puszatek i 701 gości