70 bezdomnych głodnych kotów..Potrzebne wsparcie na STERYLKI

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lis 08, 2010 17:44 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Cudak1 pisze:
Potrzeby są ogromne... Dziennie idzie ponad 3 kg suchej karmy + korpusy, puszki...

ok 20 kg ryby czeka na was w Szczecinie, zupełnie gratis już od tygodnia ponad
dajcie znać czy człowiek ma trzymać tą rybę - chyba tak wypada co?
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Pon lis 08, 2010 20:28 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Wysłałem Ci PM'a.
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Wto lis 09, 2010 18:31 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Ryby zostały już odebrane. Bardzo dziękujemy :1luvu:
Własność Nelli, Luny, Kłopotka i księcia Rudolfa :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Od: Pon kwi 26, 2010 15:51

Post » Wto lis 09, 2010 18:50 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Super, że rybka już jest na miejscu :ok: Dawaliście już kotom?

Budki jeszcze czekają?

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Wto lis 09, 2010 21:55 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Cudak - Mam nadzieję, że budki jeszcze czekają. Jeśli się uda, sprowadzimy je w kolejnym rzucie. Anduk jest w kontakcie z agiis-s.

Ryb jeszcze nie dawaliśmy. Przywieźliśmy je po 16-tej. Koty nakarmione wcześniej czymś innym. Dodam, że rybki wyglądają bardzo ładnie, a ich zapach wzbudził entuzjazm u kotów domowych, gdy zapełnialiśmy zamrażarki u moich rodziców i u nas :) Od jutra będziemy rozmrażać i dzielić między trzy stada :)
Własność Nelli, Luny, Kłopotka i księcia Rudolfa :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Od: Pon kwi 26, 2010 15:51

Post » Czw lis 11, 2010 22:20 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Pałaszują aż im się uszy trzęsą, wszystkie stadka :kotek:

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Pt lis 12, 2010 17:39 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

anduk pisze:Pałaszują aż im się uszy trzęsą, wszystkie stadka :kotek:

Szkoda, że pogoda nie sprzyja zdjęciom, bo miło byłoby zobaczyć, jak jedzą ;)

Cudak1

Post » Nie lis 14, 2010 18:32 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Co z budkami? Odebraliście już? :)

Cudak1

Post » Nie lis 14, 2010 20:05 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Jeszcze nie, bo nie wiem kiedy dokładnie będę w Szczecinie w tym tygodniu :|

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Pt lis 19, 2010 19:05 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Za zebrane na konto Fundacji Kocia Dolina pieniądze została zamówiona sucha karma Arion :) aż 8 worków, czyli zapas na prawie 1,5 miesiąca :ok:

...tylko na koncie kotów znów zostanie 0 zł :(

Nadal prosimy o wsparcie
i wpłaty na konto:

Fundacja Kocia Dolina
Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000
koniecznie z dopiskiem w tytule przelewu: "na koty z portu w Stepnicy" lub
"na koty ze Stepnicy"

Cudak1

Post » Pon lis 22, 2010 0:20 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

cudak, super!

Najbardziej palące problemy to znalezienie DT małym oraz sterylizacja działkowych i osiedlowych... bo inaczej masakra będzie na wiosnę. Trzeba by je też odrobaczyć, obserwując przygody naszego małego przyjaciela w domu obawiam się, że może to też być problem.

Nie wiesz może czy wszystkie portowe są wysterylizowane? W ogóle może byś się zabrała kiedyś z nami na działkę, zobaczyłabyś kilkadziesiąt kilogramów kociego futra. Ostatnio koty przed zimą tak przybrały, że sąsiad stwierdził: paniee, one wszystkie w ciąży są, ja to wiem, ja się znam na kotach! :mrgreen:

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Wto lis 23, 2010 16:04 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

anduk pisze:Najbardziej palące problemy to znalezienie DT małym oraz sterylizacja działkowych i osiedlowych... bo inaczej masakra będzie na wiosnę.

Sterylki to podstawa. Nie orientujecie się, ile może być kotek na działkach i na osiedlu?

Co do kociaków - jeśli w najbliższym czasie nie znajdzie się dla nich DT/DS, to chyba nie będzie już sensu szukać im domów.. Urodziły się i wychowały na wolności, nie są oswojone i mogłyby mieć problemy z przystosowaniem się do innego życia.

anduk pisze:Trzeba by je też odrobaczyć, obserwując przygody naszego małego przyjaciela w domu obawiam się, że może to też być problem.

Wątki o odrobaczaniu:
viewtopic.php?t=79550&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
viewtopic.php?f=1&t=29017&hilit=fenbenat

Koty w porcie były odrobaczane w kwietniu Fenbenatem (za opakowanie płaciłam wtedy chyba 16 zł albo 16,50 zł). Koty nie wyczuwają go w jedzeniu :)

anduk pisze:Nie wiesz może czy wszystkie portowe są wysterylizowane? W ogóle może byś się zabrała kiedyś z nami na działkę, zobaczyłabyś kilkadziesiąt kilogramów kociego futra. Ostatnio koty przed zimą tak przybrały, że sąsiad stwierdził: paniee, one wszystkie w ciąży są, ja to wiem, ja się znam na kotach! :mrgreen:

W porcie na pewno został jeden stary kocur niewykastrowany, którego kojarzyłam i jeden młody kot, którego płci nie znam, ale mam nadzieję, że to kocur ;) Jest też jakiś podrzucony kociak. Jeśli któreś z nich okaże się kotką (zacznie rosnąć jej brzuch...), to też trzeba będzie złapać i wysterylizować, a nie będzie to łatwe zadanie :|

Działkowe chciałabym zobaczyć, ale bardzo kiepsko u mnie teraz z czasem. Dni są krótkie, pogoda paskudna, jak mam z kim zostawić dziecko, to latam do koni.. Może na wiosnę się uda :)

Cudak1

Post » Wto lis 23, 2010 21:11 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Niedawno wróciliśmy zapakowani pod sam dach, chcieliśmy bardzo podziękować agiis-s i kociemu szczecinowi za budki i puszki, które od was dostaliśmy. Kociaki będą wniebowzięte! :1luvu:

(zzzz8iuy\ <- nasza mała (Kłopotka) też postanowiła zabrać stanowisko w tej sprawie, sądzę, że z racji tego, że też była niedawno działkowa :mrgreen: )

Sterylki to podstawa. Nie orientujecie się, ile może być kotek na działkach i na osiedlu?

Na naszej działce są przynajmniej 4 dorosłe a z tegorocznych mogą być 2-3. Na ogródkach działkowych jest też drugie stadko przy bramie, gdzie minimum też 1-2 są. Na osiedlu trudno mi ocenić, trzeba by opiekuna zapytać. Choć mogę przypuszczać, że raczej na pewno więcej niż jedna :|

Obrazek Obrazek

anduk

[poprzednia][następna]