~~~FadoFIV+~~~pojechał do domu !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 27, 2010 23:18 Re: ~~~FadoFIV+~~~pojechał do domu !!!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Podczas zabawy z mega kulką. Dżinsy jeszcze dziś były bez futra ;)
jej, kotki

Jerz

Od: Pon wrz 20, 2010 22:36

Post » Pt paź 29, 2010 8:47 Re: ~~~FadoFIV+~~~pojechał do domu !!!

On w ogóle to tak się krzywi o lampę błyskową (bo bez lampy to zdjęcia wychodzą jak to pierwsze..). A w ciągu dnia to Jerz nie ma czasu robić zdjęć, dopiero jak ja przyszłam na wieczorne jedzenie to cyknęłam :>

W ogóle Fa(ł)dek to jedyny mi znany kot, który bawi się w chowanego. On autentycznie chowa się w jakimś miejscu i wołanie go nie przynosi efektu. Ostatnio czmychnął nam do pokoju, który zazwyczaj ma drzwi zamknięte (bo go remontujemy), ale sprytny Fadek pchnął je mocniej łapką i wlazł. Nie zauważyłam tego od razu i biegałam po wszystkich piętrach, wołając jego imię. Dopiero jak weszłam do tego pokoju i usłyszałam charakterystyczną ciszę kota, którego-absolutnie-w-ogóle-nie-ma rozejrzałam się dokładniej (cały czas wołając i nic!) i dopiero jak Fadek nabrał pewności, że patrzę na niego i powtórzyłam jego imię, to zamiauczał (coś a la "no dobra, przegrałem, znalazłaś mnie") i wylazł.

I to nie pierwszy raz jest tak, że wołany nie wychodzi, ale jak widzi, że się na niego patrzy i go woła - to czuje się przyparty do muru i wyłazi ;)
Co z drugiej strony jest o tyle cenne, że jeszcze ani razu nie trzeba było go wyciągać np. spod łóżka czy z szafy - bo wystarczy zawołać patrząc na niego.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob paź 30, 2010 11:29 Re: ~~~FadoFIV+~~~pojechał do domu !!!

Dziś Fado polatał po pokojach ścigając swoje krople (bo tak fajnie się toczyły...).

Katar w ogóle wyleczony, krtań niemal też, teraz mi się oczka nie podobają, więc zapuszczamy krople. Mam wyrzuty sumienia, może gdyby Gutek mniej do niego piszczał i poszczekiwał, to Fadek by się mniej stresował i szybciej wylazł z tych chorób?
Chociaż wczoraj było niemal sielankowo. My na łóżku, na mnie śpiący Fadek, na Jerzu laptop, a każde jedną ręką głaszcza stwora - bo obok łóżka Gutek. I nikt na nikogo nie piszczał, warczał czy syczał.

Szalony Kot

Post » Sob paź 30, 2010 11:59 Re: ~~~FadoFIV+~~~pojechał do domu !!!

Super mądry i przystojny KOT - Fa(ł)dek :D A le Ci się domek trakił szczęściarzu - w chowanego się bawią z :kotek: - full wypas kwatera
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto lis 02, 2010 18:49 Re: ~~~FadoFIV+~~~pojechał do domu !!!

Kocham go :oops:

Tak przy oglądaniu filmu się na mnie kładzie, że filmu w ogóle nie widzę, ale wiem, że kotu jest dobrze, rozłożony na mnie i przy mnie, uspokajająco trzyma łapy na moim policzku. I śpi...

Szalony Kot

Post » Wto lis 02, 2010 19:12 Re: ~~~FadoFIV+~~~pojechał do domu !!!

a Porzeczka jeszcze nie u Was??? - myślałam, że skoro z nami nie jechała (albo jechał, bo nadal nie wiem, kto zacz :wink: :mrgreen: ), to mieliście wcześniejszy transport...

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto lis 02, 2010 19:18 Re: ~~~FadoFIV+~~~pojechał do domu !!!

Porzeczka przyjeżdża w niedzielę, koło północy :) Niestety nie udało się załatwić jej transportu do Słupska, więc teraz jedzie bezpośrednio :)
Czekamy w gotowości, licząc, że Fadek znajdzie kogoś do męczenia poza nami - bo ilość krzyków, jakie czasem do nas trafiają, dla mnie są sygnałem, że już mu się znudziliśmy i w ogóle to on chce więcej rozrywek. Nowe zabawki to za mało ;) Porzeczka jest bardzo ciekawska i prozwierzęca, Gutek też królika już zna... i liczymy, że królik zbliży towarzystwo :D

Szalony Kot

Post » Wto lis 02, 2010 19:23 Re: ~~~FadoFIV+~~~pojechał do domu !!!

Kochany Fado :1luvu:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto lis 02, 2010 20:19 Re: ~~~FadoFIV+~~~pojechał do domu !!!

Wiem ^^ Tylko czasem jest tak miło, fajnie, sennie, ja sobie leżę, kot na mnie już śpi, nie mruczy... i nagle jak się nie zerwie, pazury dla lepszego rozpędu wbije i dalej drapaka gdzieś daleko - najlepiej prosto na psa, który tylko czeka na taką okazję.
Więc mam wszystko podrapane, bo ratowałam Fadka przed akcją samobójczą :)

Szalony Kot

Post » Wto lis 02, 2010 22:18 Re: ~~~FadoFIV+~~~pojechał do domu !!!

Fadek jest u Was w swoim żywiole... Mały wariat :roll:

Numer z zabawą w chowanego jest niesamowity - żeby Fadeusz nie wychodził od razu jak tylko w pobliżu pojawia się człowiek?? 8O Jest mu zdecydowanie za dobrze... :wink:
Obrazek Obrazek

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Śro lis 03, 2010 11:11 Re: ~~~FadoFIV+~~~pojechał do domu !!!

Ja wiem, że go rozpieszczam :oops:

Pojawiła się pewna nadzieja na poprawę stosunków międzyrasowych. Zaniepokojona apatycznym zachowaniem Gutka wymogłam wizytę u weterynarza tym razem z psem i ostatecznie pani namawia nas na kastrację (chociaż to pies już w swoich latach). Pomoże mu to na pewno zdrowotnie, a według mnie - uspokoi też psa przy kocie.
Ja jestem na tak, Jerz złapał tradycyjnego męskiego bulwersa związanego z pozbawianiem przyrodzenia mężczyznę, więc macie misję - przekonajcie mi Jerza, co? :>

Szalony Kot

Post » Śro lis 03, 2010 11:52 Re: ~~~FadoFIV+~~~pojechał do domu !!!

Fadek jest pozbawiony jajek i bynajmniej nie stracił na męskości. Za to miłość go przepełnia. Aż mu się uszami wylewa :)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Śro lis 03, 2010 13:31 Re: ~~~FadoFIV+~~~pojechał do domu !!!

Szalony Kot pisze:Ja jestem na tak, Jerz złapał tradycyjnego męskiego bulwersa związanego z pozbawianiem przyrodzenia mężczyznę, więc macie misję - przekonajcie mi Jerza, co? :>

ale przecież to chyba nie Jerz będzie...... :wink: :mrgreen: - rozumiem, żeby Gutek się bulwersował....... :roll:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pon lis 08, 2010 19:24 Re: ~~~FadoFIV+~~~pojechał do domu !!!

0-fgggggggggggggggggggggggggggggggg]

===========================================================================
=======O(fccccccccccccccccccc

';0------------.\l]9,k=

Post Fadka, bardzo prosił nas o możliwość wypowiedzenia się, więc umożliwiamy mu głos na forum w jego sprawie.

Szalony Kot

Post » Pon lis 08, 2010 19:32 Re: ~~~FadoFIV+~~~pojechał do domu !!!

A w ogóle to nie wiemy, czy to dobrze czy źle, ale Fadek bardzo lubi bawarkę. Nie pilnowany dosysa się do niej i potrafi naraz wydudlić niemal taką samą ilość, co wody której starcza mu na dwa dni...

I przyjechała Porzeczka! Jest przekochana, Gutek już niemal przestał na nią zwracać uwagę, za to Fadek obserwuje ją z zainteresowaniem podszytym strachem - jak raz podszedł poniuchać klatkę Porzeczki, to króliczka zaszła go od tyłu i zaczęła wąchać - i nagle Fadek znalazł się jednym susem na drugim końcu pokoju :D

Ale jak mu podetknęłam Porzeczkę pod nos, to oblizał jej ucho, brzuszek i łapkę. Ale puszczona luzem znowu była tylko obiektem do obserwacji ;)
Fajnie, że ona przychodzi do nas, żeby ją głaskać. I że wyraźnie jest zainteresowana Fadeuszem.

Szalony Kot

[poprzednia][następna]