S.K.NIEKOCHANE X-ten wekend akcja w Silesii CC

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 12, 2009 9:58

Zula bedzie jej :wink: zawiozę ja osobiscie :wink:

...a w schronisku....

znów nowe koty :crying:

pewien karmiciel musi u siebie zrobic ,,porzadek, z kotami.wszyscy go oczywiscie meczą ,ze ma sie ich pozbyc.
Druga kotka od niego trafiła ze slepym miotem, dzis maluszki zostały uspione[i] To juz druga kotka od niego, ta o ktorej pisałam przedwczoraj była pierwsza.
tyle dobrze, ze zgodził sie je przyjac tam spowrotem. Za jakies trzy dni pojada na ciacha, potem beda tam wypuszczone. I pan bedzie dostaraczal kolejne do kliniki brynowskiej na ciacha.

W schronisku sa od niego nowe 4 maluszki, 6 tygoniowe, ciut dzikawe, ale to takie maluchy, ze w sekundzie sie oswoja. Niestety, nie dość ,ze za małe na szczepienie, to jeszcze maja zaropiałe ciut oczka, sa na antybiotyku.dwa (dla odmiany) czarne i dwa biało-czarne.

Małe dwa burasiatka nadal w schronisku, miałam o nie dwa telefony, wysłałam tam, ale nie wiem czy ktos przyjedzie :(
ewaa6-pewnie,ze mozesz brac, tylko co jak dwa bedą-jeden sam zostanie w klatce? buuuuu

No i nadal w klatce rozrabiaja dwa czarnuszki z 8 kociaków, rodzenstwo Boryska i czwórki tymczasów od miki :(
zrowe, cudne ,zaszczepione-domków nie ma :(

Na kociarni sa juz wypuszczone-Eryk i Łoli.
Łoli juz jest tam trzy dni i nadal z szafki nie wychodzi :(

No i ze wzgladu na brak klatek na wolnosc została wypuszczona Fatka :( , razem z pudłem jej styropianowym, przeniosłam ja do budy na zewnatrz.
moze to pudło jest jej takie juz znane po długim czasie, że tam zostanie na dokarmianiu.
Bardzo bym chciała, martwie sie o nią, gdzie poleci jak sie spłoszy :(

znów klatki pełne, echhh

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto maja 12, 2009 13:17

Wczoraj obchodziliśmy urodzinki (ROCZEK!) naszego małego Balbiocha :) Wielkie to dla nas święto bo baliśmy się że nie uda nam się odchować tego niemowlęcia jakie do nas trafiło 16.05. ub.r. .. świętowanie porządne było uzasadnione!

poniżej wklejam link z fotkami z urodzin i fotkę niemowlaka :)

http://picasaweb.google.pl/balbina.i.ro ... 8161029026

http://picasaweb.google.pl/balbina.i.ro ... nyBalbiny# :lol:

madienka

Od: Sob sie 09, 2008 19:00

Post » Wto maja 12, 2009 13:51

Madienka z takiej małej glizdy wyrósł taki piękny kocurek? :D Gratulacje.
Najbardziej podoba mi się kot w lodówce :lol: Tylko go tam nie zamknij przez przypadek :lol:
Proszę złożyć dostojnemu jubilatowi najlepsze życzenia od PomponówObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Wto maja 12, 2009 13:56

Mała1 pisze: Niestety, nie dość ,ze za małe na szczepienie, to jeszcze maja zaropiałe ciut oczka, sa na antybiotyku.dwa (dla odmiany) czarne i dwa biało-czarne.

Mala, daj im kulki i choc troche kropcie tym roztworem, o ktorym Ci mowilam. JAk tylko troche ropieja to powinno pomoc.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto maja 12, 2009 14:46

Madienka,
gratuluję:)))

My będziemy świętować jutro, tak na oko znamy datę Nusiowych urodzin, więc czemu nie jutro:))) I też rok:-D

M_o

Od: Pon lut 25, 2008 20:43

Post » Wto maja 12, 2009 14:48

Madienka,
gratuluję:)))

My będziemy świętować jutro, tak na oko znamy datę Nusiowych urodzin, więc czemu nie jutro:))) I też rok:-D

M_o

Od: Pon lut 25, 2008 20:43

Post » Wto maja 12, 2009 16:00

Lidka-no, bedziemy walczyc.

madienka-gratulacje-nie wierzyłam ,ze małej sie uda przezyc :king:

tak samo brawo dla M_o-za malenka córcie Kacperkowej :wink:

zgłaszam,ze w łasnie z Bielska jedzie domek po dwa burasiatka :wink:
jestem z domkiem w kontakcie, domek bardzo fajny, zaopatrzony w transporterek, przeszkolony.
Jedyny minus, ze kotki kiedys bedą wychodzace, ale to dom w górach, wiec mam nadzieje,ze bedzie dobrze.
Będa poszczepione, caichniete, dobrze karmione i na razie na bank nie wypuszczane.
burasie....cieszę sie,ze opuszcza schronisko
Obrazek

a nowej czwóreczki fotke mam tylko taką
Obrazek

Mała1

Post » Wto maja 12, 2009 17:46

Dziękujemy wszystkim za życzenia :) ! M_o my też tak "na oko" określiliśmy datę urodzin - do nas trafiła 16.maja, była ślepa i miała jeszcze zasuszoną pępowinkę. Ale bierzemy poprawkę na pomyłkę z datami - urodziny przedłużamy na dziś i ew. jutro ;)

"madienka-gratulacje-nie wierzyłam ,ze małej sie uda przezyc" :king: --> ehh ;) Mała, szczerze mówiąc ja też nie wierzyłam :( ale m.in. podzieliłam się z Wami tymi wiadomościami po to, żeby zawsze ta wiara była, że można, że się udaje, wyrasta z takiego małego wrzaskota piękny zdrowy kot !! Są rzeczy na tym świecie o których się fizjonomom nie śniło, jak mówił Ferdek Kiepski :))

M_o przyjmij najserdeczniejsze życzonka od naszej rodzinki dla Twojego Maleństwa :) Dużo myszy i grzecznych Dużych ;O

madienka

Od: Sob sie 09, 2008 19:00

Post » Wto maja 12, 2009 19:52

Melduję, że mała Jura poszla juz do domku. Teraz jest w domu tylko Jurand.
Jak tam wyglada sprawa z malymi kociakami? jakby cos, to TZ chetnie jutro wezmie jakiegos malucha

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Wto maja 12, 2009 20:48

moony pisze:a i owszem! :) :) :)
robię akcję zakrojoną na szeroką skalę - mam nadzieję, że uzbiera się trochę rzeczy ;)

Ja miałbym kilka rzeczy na aukcje może, ale nie wiem co się nadaje. ;p

Czytaliście o tej sprawie w Dąbrowie Górniczej? :|
http://wiadomosci.onet.pl/2699,1969188, ... kalne.html

rozczochrany

Od: Czw mar 05, 2009 16:37

Post » Wto maja 12, 2009 20:57

biedne:( najbardziej zal tych bezdomnych pieskow ktorym nie pomoze zaden weterynarz bo jak...slow brak.

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Śro maja 13, 2009 8:53

powiem jedno: tego, kto faszeruje te kości, trzeba by leczyć psychiatrycznie :?

moony

Od: Sob mar 29, 2008 13:54

Post » Śro maja 13, 2009 9:21

.....a w schronisku.....

dwa czarnuszki z ósemki w domkach , domki przyjechały bezpośrednio do schroniska-nie znam ich.

Mała czwóreczka jakby ciut lepiej, ale nadal zaropiałe ciut oczka.Dostały mleczko(kocie), ładnie piły

Ignacy i Yoko-dostały po zylexisie drugim-i u nich jest juz duzo lepiej
Biedna Yoko-ma mocno poranioną szyjke po tej obróżce.

jeden pan jest zainteresowany Tosią-ona na antybiotyku, jutro bedzie sie pytał

no i Lukrecja wyladowała u moony :1luvu:
bo chyba jej kolega bedzie jej domkiem stałym po wyleczeniu.
Na razie leczenie, potem ciach

LUKRECJA -119 / 09 od 27 04 w schronisku
szczepiona 28 04
od 13 05 na tymczasie u moony
Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Śro maja 13, 2009 11:17 przez Mała1, łącznie edytowano 1 raz

Mała1

Post » Śro maja 13, 2009 9:54

Lukrecja - dziewczynka żywotna i ciekawska - nie lubi samotności i woła pod drzwiami, żeby ją wypuścić. Moje futrzaste też ciekawskie, któż to się tak użala.

moony

Od: Sob mar 29, 2008 13:54

Post » Śro maja 13, 2009 10:50

oo Moony jak fajnie ze wzielas Lukrecje. Tak mi jej zal bylo jak przyjechalam po maluszki :(

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

[poprzednia][następna]