WAW Koty z Fabryki Koneser. No i jest maluch...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 26, 2009 14:49 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Byłam, Lotki nie było, nawet stukałam do domków. BYły diwe czarno-białe i burasek. Zostawiłam 3 paczki unidoksu, miałam receptę na 4, ale u mnie w domu kk się szerzy, więc wzięłam do siebie. Jeśli nie wystarczy, doniosę.
Dałam im 3 tabletki.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Pon gru 28, 2009 13:58 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

jak koty przetrwały święta? U nas zostawiliśmy dozwonik karmy, były same 4 dni, ale jedzenie jeszcze zostało
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Pon gru 28, 2009 14:05 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Nie wiem, czy ktoś był w Wigilię. Ja byłam 26 i 27. Karmę suchą jeszcze miały. Najgorsze jest to, że nie było ani Dziadka, ani Lotki. Martwi mnie to, że zostały tylko trzy. Nie wiem, co tam się stało. Kiedy padały takie straszne śniegi, nie było nawet śladów, że ktoś tam chodził. Zasypane kompletnie, tylko ślady kocich łapek.

gosiar

Post » Pon gru 28, 2009 14:14 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Ja się zaraz wybieram.
Jak byłam w środę przed wyjazdem, było komplet.
Mam nadzieję, że dziś to powtórzę.
A w Wigilię była dorot :)
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Post » Pon gru 28, 2009 14:23 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Ano, zapomniałam, że koleżanka Pomorzanka zjechała do stolicy. Czekam na wieści. Te koty, które zostały, wyglądają kwitnąco. Nie wiem, może tam jakieś zombie krążą na przykład. Mam już podjerzenia, że chodzi tu o jakąś straszną kocią tajemnicę.
Sib, Unidox jest w szafce.

gosiar

Post » Wto gru 29, 2009 0:34 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Gosiar, czytaj może wszystkie wpisy, to nie będziesz miała wątpliwości czy ktoś tam chodzi czy nie. A koty to nie były pozostawione same sobie nawet wtedy kiedy chorowałam, bo prosiłam p. Ewę o pomoc i znalazła czas by koty nakarmić.
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Wto gru 29, 2009 0:44 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Byłam ok 15, było 5 kotów, bez Lotki i Bazyla.
Dziadek wielki i imponujący.
Zjadły ładnie, wyszły z budek.

Ja o śladach zrozumiałam, że ochrona ich nie nachodzi, w sensie, że pozytywnie.
Dziś też było nasypane i nawet kocich łapek nie było, bo spały ;)

sibia

Post » Wto gru 29, 2009 8:13 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Migota pisze:Gosiar, czytaj może wszystkie wpisy, to nie będziesz miała wątpliwości czy ktoś tam chodzi czy nie. A koty to nie były pozostawione same sobie nawet wtedy kiedy chorowałam, bo prosiłam p. Ewę o pomoc i znalazła czas by koty nakarmić.

Migota, może bez takich uszczypliwości proszę.
Czytam wpisy. Wszystkie. Robię, co mogę, dla tych kotów.

gosiar

Post » Pt sty 01, 2010 14:06 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

gosiar pisze:
Migota pisze:Gosiar, czytaj może wszystkie wpisy, to nie będziesz miała wątpliwości czy ktoś tam chodzi czy nie. A koty to nie były pozostawione same sobie nawet wtedy kiedy chorowałam, bo prosiłam p. Ewę o pomoc i znalazła czas by koty nakarmić.

Migota, może bez takich uszczypliwości proszę.
Czytam wpisy. Wszystkie. Robię, co mogę, dla tych kotów.

Oburzać się jest łatwo, a że wczoraj był czwartek to zapomniałaś.
Obrazek

Migota

Post » Pt sty 01, 2010 17:12 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

To prawda, cholera :oops: W ferworze wizyty przedadopcyjnej i nowego tymczasa wyleciało mi...
W ogóle coś mi się wydaje, że przestawię się na tryb awaryjny. Czwartek to jedyny dzień, kiedy mogę coś załatwić po południu. Naprawdę coraz trudniej mi zadeklarować dzień, w którym mogę być zawsze.
Mimo wszystko, Migota, nie musisz na mnie naskakiwać na forum.
Mamy 189 zł z bazarków. Uważam, że to sporo i możemy się podzielić z kimś, kto ma większe stado niż my w tej chwili. Migota zaproponowała Praksedę. Jeszcze jakieś propozycje?
Migota, przesyłam ci całą kwotę.

gosiar

Post » Pon sty 04, 2010 12:13 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Jak koty dają radę w taki mróz?
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Pon sty 04, 2010 12:44 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

To nie ich pierwsza zima. Jakoś dają. Są lepiej ofutrzone i otłuszczone. Poza tym mają budki, które im Migota wyremontowała. W budkach ejst polar. Nie jest źle.

gosiar

Post » Pon sty 04, 2010 13:26 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Dziś karmię ja, melduję się po powrocie :)
Będę u kotów po pracy, a najpewniej wieczorem, bo muszę zakupy jeszcze jakieś zrobić, w lodówce mam światło.

sibia

Post » Pon sty 04, 2010 20:24 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

gosiar pisze:Mamy 189 zł z bazarków. Uważam, że to sporo i możemy się podzielić z kimś, kto ma większe stado niż my w tej chwili. Migota zaproponowała Praksedę. Jeszcze jakieś propozycje?
Migota, przesyłam ci całą kwotę.

Pieniążki dotarły. Przesłałam Praksedzie 80 zł, czyli zostało nam 109. Niedługo będę zamawiać kolejne puszki.
Obrazek

Migota

Post » Pon sty 04, 2010 20:54 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Brrr, zimno. Koty były 4, Kajtek, dwie krowy i Lotka. Podałam antybiotyk, puchy, suche, nalałam bardzo ciepłej wody z olejem, piły chętnie. Jutro będę w Lidlu, kupię jakiś tani olej, bo ten się kończy.
Ochrona nawet dziś nie otworzyła okienka, tylko podniosła szlaban, może i na imprezy będą mnie tak wpuszczać ;).
Koty zmarznięte, ale grubiutkie.

sibia

[poprzednia][następna]