Wątek tymczasów. Iskierka s.7. w DS s.91

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 16, 2010 3:45 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

Cześć Haniu Obrazek

to lepiej weź wygodny fotel, bo to potrwa :lol:

mam mnóstwo historii do uzupełnienia i będą oczywiście ozdabiane fotkami.

To znaczy fotki można byłoby obejrzeć nawet już, w galerii, ale nie dam adresu,
bo zabrałabym sobie przyjemność tworzenia mojej dokumentacji

Przyznać muszę, że fotki są WSPANIAŁE!!! :lol: :lol: :lol:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Sob sty 16, 2010 8:43 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

dellfin612 pisze:mam mnóstwo historii do uzupełnienia i będą oczywiście ozdabiane fotkami.

To brzmi bardzo zachęcająco :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Sob sty 16, 2010 15:43 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

oks, to nie bede wstawiac linku do galerii:)

Gu

Od: Wto mar 24, 2009 14:01

Post » Sob sty 16, 2010 16:26 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

nie, nie, Gu, nie wstawiaj, zabrałabyś mi mi całą przyjemność :lol:
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Sob sty 16, 2010 18:47 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

dellfin612 pisze:nie, nie, Gu, nie wstawiaj, zabrałabyś mi mi całą przyjemność :lol:

No tak... Hmmm... Jakby czekanie na fotki było dla nas jakąkolwiek przyjemnością... Koteczki przestępują z łapki na łapkę i patrzą na mnie pytająco: "Kiedy Cioteczka Basieńka wstawi w końcu te fotki?"

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob sty 16, 2010 20:12 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

Przed chwilą odebrałam taki telefon:

- Ma Pani czarnego kotka?
- Mam
- To ja wezmę. Szukam czarnego, bo takiego mieli rodzice i im zginął
- Acha, był wychodzący?
- Tak. I chcą następnego.

Jeśli ktoś jest zainteresowany, to mam numer tel. do tego palanta :evil:

Już biorę się za fotki.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Sob sty 16, 2010 20:20 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

dellfin612 pisze:Jeśli ktoś jest zainteresowany, to mam numer tel. do tego palanta :evil:

A co, twój czarny mu się nie spodobał? :mrgreen:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro sty 20, 2010 11:49 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

:ryk:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Sob sty 23, 2010 16:59 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

Aby mieć wszystko w jednym zapisuję: Murcia w nowym domku :1luvu: u Kasi_niebieski

16 stycznia pojechał do nowego domku Sasza. Pojechał właściwie w ostatnim momencie, jeszcze tydzień, dwa , a juz bym go nie oddała. Kocham tę kocią cierpliwą łagodną miłą podusię bardzo mocno. Gdy domek zadzwonił, rozmawiałam i czułam straszny opór, niewiele brakowało, a oświadczyłambym, że adopcja nieaktualna. Jednak rozsądek wziął górę.
Jest u wspaniałych osób, młodego małżeństwa. Przez tydzień był sam. Odwiozła go, daleko, na Zacisze (ale domkowym transportem), posiedziałam. Byłam bardzo zmartwiona, ponieważ zareagował zupełnie inaczej niżbym mogła przypuszczać. Sądziła, że od razu pójdzie zwiedzać, szukać towarzystwa ... Biedny popłakiwał przez kilka dni. Serce mi się ściskało, ale postanowiliśmy przez to przejść.
Od dziś ma koleżankę, 3 miesięczną niebieską. Na razie oddzielnie, jeszcze kilka dni i będzie mógł się wreszcie do kociego przytulić.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Sob sty 23, 2010 17:16 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

Koty posmutniały, szczególnie Staś i Malibu.

Po wyjeździe Saszy rolę szczenięcej ofiary wziął na siebie Staś

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Sob sty 23, 2010 17:47 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

Niunia z katowickiego schronu doczekała się operacji. Miała paskudne guzy, największy miał wielkość niedużego orzecha włoskiego.
Dr Czajka usunął jej całą lewą listwę mleczną, część prawej i wysterylizował. Jak zwykle operacja została zrobiona perfekcyjnie. Miała założony wenflon,abym jej przez 2-3 podawała kroplówki, do czasu aż podejmie jedzenie.
A kotka, po wybudzeniu się, jeszcze niepewnie trzymając się na łapkach zażądała michy :lol: Dostała trochę wody, ale w tych jej wielkich wyrazistych oczach było taka prośba i żądanie, że złamałam sę i podałam troszk mięska. Pochłonęła z ogromnym apetytem. Od następnego dnia dostawała już normalne porcje. Bardzo szybko powróciła do zdrowia i pełnej sprawności. Przy czym to jest mądra koteczka, wie, że nie wolno jej skakać, wysilać się, jest ostrożna. W klatce trzymałam ją tylko 3 dni.
Gdy do mnie przyjechała ważyła 1,8 kg. Mała 1 uratowała jej życie karmiąc strzykawką i dała jej nadzieję n lepszą przyszłość. Przed operacją koteczka ważyła już 2,4 kg. :lol:
Odkarmiamy dalej

Tak się zmieniała

Obrazek Obrazek Obrazek [/url] Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Sob sty 23, 2010 18:02 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

Jej synek, Czaruś, jest absolutnie słodkim kocurkiem. Spokojny, grzeczny, przemiły, kocha ludzi. Był nauczony przez swojego opiekuna witania czółko-w-czółko :1luvu: . Strasznie mocno człowieka tym czółkiem barankuje, mówiąc cześć, kcem jeszcze, no głaszcz mnie, zobacz jakie mam już piękne futro, już się nie klei, nooo, zobacz
Całą noc potrafi przespać ze mną wtulony w w rękę. Takie wspólne noce uwielbia pasjami i gdy widzi, że ta nocka jest jego, to zachwyt aż uszami z gwizdem wylatuje. :1luvu:

Tak się zmieniał

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Sob sty 23, 2010 18:19 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

przepiękne przeobrażenia kocistych... cudnie się zmieniają... :1luvu:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Nie sty 24, 2010 1:45 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

Dziękujemy cioci :lol:

Przyszła kolej na Powiślaki

Olivera dopadły dwie przypadłości równocześnie: alergia pokarmowa i prawdopodobnie grzybica włosa.
Objawy są charakterystyczne.
Przekopiowuję z innego wątku

dellfin612 pisze:Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Łyse plamy powiększają, łączą.
Poza tym ogólnie sierść się mocno już przerzedziła.
Nie widzę innego wyjścia, jak po prostu cierpliwie poczekać aż wyłysieje i na nowo zarośnie.

Jest uczulony na suche karmy:
- kite kata
- activ
- karmę dla szczeniaków CALIBRA
i prawdopodobnie na jakiś składnik puriny Pro Plan

Powoli eliminujemy te karmy z diety.
Niestety ja mam te karmy (z wyjątkiem psiej) w mieszance i dopóki tego nie zjedzą, to będzie nadal jadł alergeny.
Na razie odstawiliśmy go tylko od psiej michy.
Nie ma możliwości karmić go osobno od innych kotów.
Około tygodnia jeszcze zajmie kotom zjedzenie mieszanki, i kolejna już będzie pozbawiona tych niekorzystnych składników.

Na mokre karmy nie wykryliśmy alergii, zresztą mokrych dostaje bardzo mało.

Wczoraj znowu byliśmy u weta. Decyzja była jedna: aby skutecznie i szybko wyleczyć grzybicę włosa (jeśli ją ma), najlepiej będzie go ogolić, to spowoduje lepszą penetrację leku.
I tak się stało. Oli został przyśpiony i ogolony, wszystko z wyjątkiem główki
Wygląda prześlicznie, rozczulająco, jest niezwykle delikatny, aksamitny w dotyku.
I zrobił się strasznie malutki, chudziutki, takie chucherko.
Obawiałam się, że będzie miał jakieś kompleksy, ale nie, on zachowuje się normalnie, tylko stado łaziło za nim i sprawdzało to nowe cudo :ryk:

Gdy Oliverek był zdrowy wyglądał tak

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

a to najnowsza jego wersja

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ] Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Śro lut 03, 2010 0:37 przez delfinka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Nie sty 24, 2010 2:11 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

dellfin612 pisze:a to najnowsza jego wersja

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ] Obrazek Obrazek Obrazek

To w ogłoszeniach adopcyjnych możesz napisać, że przemiły sfinks szuka kochającego, odpowiedzialnego domku.

Kotunio i tak, i tak jest prześliczny :1luvu: A będzie jeszcze piękniejszy, kiedy futerko odrośnie :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

[poprzednia][następna]