[Białystok3]'syjamiątko' s.82 i 'rosyjski' Iwan s.91

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 27, 2009 13:28

Będą pieniążki dla kotkowa z licytacji na opak :)
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Wto sty 27, 2009 13:51

Będą będą, tylko potrzebuję numeru konta :wink:
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Wto sty 27, 2009 20:42

monia3a pisze:Mister Mini pojechał :)

Kolejny emigrant :D Monika, masz dobrą rękę do domów w Warszawie 8)

monia3a pisze:Owczarek znalazł dom dzięki rozsądkowi Asi i zacharego, ta cała sytuacja dała mi sporo do myślenia i pewne wnioski wyciągnęłam. Wiem jedno nie każda propozycja jakiejś organizacji jest najlepsza dla zwierzęcia choć na początku taką się wydaje. Erni ma wspaniały dom w Warszawie u bardzo superaśnych ludzi, mają już suczkę owczarka z adhd ( chodzą z nią na szkolenia ) i niewidomą kotkę. Będzie miał dobrze :)

Poczytałam sobie wątki na temat Erniego - niepotrzebna kupa nerwów, jakieś dziwne sytuacje i oskarżenia. Całe szczęście, że skończyło się szczęśliwie. Przy okazji przypomniał mi się wywiad Pań z fundacji dla Porannego i potem ich zaprzeczenia.
To pewnie marzenie ściętej głowy - ale fajnie byłoby, żeby wszystkie prozwierzęce fundacje w woj. podlaskim współpracowały ze sobą.

Edit Właśnie na kotkowie w dziale do adopcji zobaczyłam zdjęcia Hogaty i Toli ... Serce się kraje, to mój pierwszy powrót z adopcji i mam nadzieję, że ostatni.
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Wto sty 27, 2009 22:48

1969 - ucho do góry. Hogatka i Tola mają tam dobrze. Pani fajna, nieszczęśliwa... Zobaczysz, że ta historia dobrze się skończy.
Niestety bywa gorzej - jak np z Siwą, która "się zgubiła" i znalazła pod pijalnią czekolady na Rku Kościuszki... A jej historia skończyła się ostatecznie najlepiej na świecie :)

Dziś pani Danusia dostała pakiet 4 bąbli, które wyczarował Tomasz. Bąble mają trochę ponad 3 mce, są czterema przystojniakami - wyglądają jak kseróweczki Brustuska-Janosika-Lady Makbet i... nie pamiętam :oops:
(mógł się Tomek bardziej postarać i wynaleźć rude, prawda??? :D )
Siedzą w nowej klatce wystawowej która dotąd sezonowała sie u mnie w piwnicy. Trzęsą się jak galareta- nie są to najodważniejsze kotki na świecie :roll: Przed chwilą dzwoniła że z jednego wylazł interesujący robal 8O -jutro rano zaniosę go do lecznicy, w końcu też zwierzątko 8)

byłam na zastrzyku i kotki z czarnym ogonkiem. Nie widzę zmian. Ale może potrzeba czasu.
Byłam na sesji foto u Hogatki i Toli. i czarnego kocurka, który został znaleziony na TBSach. Pięęękny wielki lśniący czarny kocur. Państwo może by go i zatrzymali,ale nie lubi dzieci (no cóż, nie dziwię mu się - nikt nie lubi mieć obrywanych uszu :roll:)
Najlepsze miny kicia:
Obrazek;Obrazek

Dzwoniła tez do TOZ pani która znalazła kotkę. Też mi nowość :roll:
Ale ona ja znalazła na swoim balkonie na 3 piętrze 8O
Pojutrze pojadę tam na zdjęcia to obadam - ja bym stawiała że to kota sąsiadów z góry. Ale się nie przyznają...
W sumie nie takie rzeczy się zdarzają - dr ze Zwierzaka opowiadał, że ich pacjentem jest żółw znaleziony na .... balkonie 10 piętra wieżowca 8O Wiecie - balkonu ani mieszkań na górze nie ma. a żółwie nie są jakoś przesadnie skoczne :roll: Cud???

Jest tez problem z kotkiem po zmarłym panu. Sytuacja dosyć "bez wyjścia" - kobieta przyjechała na pogrzeb z hajnówki. Została w Białymstoku bo zostały po zmarłym panu 2 koty - kocica 15 lat i kocurek 3-4. Kocica przeniosła się do lepszego świata- ostra niewydolność nerek.
Kocurek został. Mieszka sam w wielkim domu - pani przychodzi raz dziennie nakarmić i posprzątać. Musi wracać, nie chce go zabrać.
Kotka nie można wypuścić bo ma usunięte pazury na przednich łapach :roll:
Kochana smoky chce go poznać w sobotę. Ale jeśli nie wyjdzie to jakoś nie bardzo mam pomysły... Wystawiłam go na kotkowie, za modelkę robi moja NOKIA.
Jakby miała duże wzięcie to kto wie.... :twisted:
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Śro sty 28, 2009 0:12

Szkoda tego koteczka po zmarłym panu... Mam nadzieję, że znajdzie domek.
O, a Smoky bywa tu jeszcze? :) Smoky, mam Twoją książkę o pielęgnacji maluchów kocich - pożyczona gdy Jagusia była u nas... Daj znać kiedy i gdzie będziesz, książki rzecz ważna - trzeba oddać :).

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Śro sty 28, 2009 12:35

Halo! Kotkowo!

Jak może wiecie prowadzę stronę www.zwierzak-w-domu.info

Kontaktowałam się już z kimś od Was, ale nie pamiętam z kim. W każdym razie piszę o Was tu: http://zwierzak-w-domu.info/index.php?o ... &Itemid=42

Chciałabym prosić Was o zgodę na publikację na mojej stronie dwóch Waszych artykułów:
http://kotkowo.pl/index.php?option=com_ ... &Itemid=34 Artykuł jest świetny, opublikowałabym go z małymi zmianami (zamast kontaktu do Was, kontakt na miau, bo macie zasięg lokalny)

Drugi to artykuł z tej strony: http://kotkowo.pl/index.php?option=com_ ... &Itemid=34
Jak zrobić zdjęcie kota (proszę o zgodę na publikację wraz ze zdjęciami). Jest świetny, uśmiałam się serdecznie.

Przy okazji byłaby to promocja dla Was, bo oczywiście pod artykułem będzie link do Waszej strony.
Jeśli z kolei wybierzecie sobie coś z mojej strony, to możecie publikować na tej samej zasadzie (jeśli jest to artykuł oryginalnie nasz, czyli nie kopiowany z innej strony: jeśli jest kopiowany, to to jest zawsze zaznaczone)
Czekam na PW :)
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Śro sty 28, 2009 20:15

Anuk - piszę pw :)
A tak ogólnie to w swoim podpisie masz cud :) Ja też mam, w domu - można dołączyć do listy - Szczoteczka:
Obrazek
Obrazek

Byłam dziś rano na obrządku u Słoiczków - taką ksywkę chyba zyskają zębate poootfory w piwnicy p.Danusi. Ksywka dlatego, że doprowadziły do zgonu dwóch słoików z półki za klatką :)
Zaległy się w nowym M5. Uczyniły tam totalną masakrę (jeśli nie przemyślą swego postępowania to, tak jak kiedyś pisała Szałwia - można je też będzie nazywać "kotkami z syfu" :D)
Wieczorem zadałyśmy im pigułki i były już grzeczne. Nie biją, nie gryzą tylko syczą i trzęsą się jak galareta.
Obrazek;Obrazek;
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Post » Śro sty 28, 2009 21:45

Szukam transportu na piątek do Warszawy dla dorosłego owczarka niemieckiego, bardzo pilne !!! Jedzie może ktoś w tym czasie ???

Aga szukałaś rudych kotków to masz :lol: Twoje słowo dla mnie rozkazem :lol:

Obrazek Obrazek

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Śro sty 28, 2009 21:50

Szałwio, zaglądam tutaj regularnie :) tu i na kotkowo, co by sprawdzić co u Was słychać :)

Z tą Panią od osieroconego kocurka nie udało mi się skontaktować. Nie odbierała tel. Jutro spróbuję znowu...
Obrazek

smoky-eyes

Od: Wto lis 27, 2007 16:30

Post » Śro sty 28, 2009 22:36

Niestety, pani od osieroconego kocurka to taka średnio fajna. Dziś szantażowała Tomasza - "przyjechać i zabrać" BO ona dziś o 19 wraca do Hajnówki i tyle. Strasznie roszczeniowa jest. Jak skończyłam zajęcia po 17 to próbowałam się do babona dodzwonić,ale bez rezultatu...Oby go tylko nie wystawiła na podwórko, on bez pazurków nie ma szans...

Monia- pięęękne rude. Oby miał więcej szczęścia niż "zezowate szczęście"
Obrazek
- wczoraj go zdjęłam z kotkowa bo jutro miał jechać do nowego domu. Ale dziś kić wrócił do domu z niewładnymi tylnymi łapkami :( Była 20.30 - pani zadzwoniła gdzie go można zawieźć, zaproponowałam Bstoczek lub Wesołą.
Pojechali do lecznicy - myśleli że kicia ktoś potrącił. Ale okazało się, że ktoś go ... postrzelił :( Wiecie, brak mi słów...
Z racji na to,że było już późno zrobili RTG, jutro ciąg dalszy. Biedny, biedny kić...

Wysłałam maila "żebraczego" do Was, żeby można było rozesłać do tych, których uznacie za słuszne. Jeśli ktoś nie dostał a chciałby to proszę pw z mailem :)
Obrazek 

aga&2

Post » Śro sty 28, 2009 22:58

monia3a, fajny rudasek :D i ma oczy jeszcze bardziej rude niż futerko :D

A! dziś w zoologicznym na kilińskiego byłam i wiecie co? oprócz śpiącego łysego pieska (grzywacz chyba) biega tam sobie króliczek :D
Pawłowi dał się pogłaskać i doswiadczalnie stwierdzono, ze królik ma futerko "takie fajne jak kot, no zupełnia jak Felek" :lol:

i zauważyłam też na półkach animondę jeśliby kto szukał :wink:
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Śro sty 28, 2009 23:13

Rudy - będzie chyba ochrzczony - Miodzik :wink: w sobotę pójdzie na kastrację i do mnie do DT a narazie posiedzi sobie pod blokiem a pani Bożena będzie miała na niego oko aby nie poleciał nigdzie za panienkami :lol:

monia3a

Post » Czw sty 29, 2009 14:44

Dziś o 13 była audycja w radiu Białystok o kotkowie :roll:
Aga świetnie wypromowała kotkowo :ok: aż tak się rozgadały, że nie było czasu na telefony :wink: ale w sumie to dobrze, bo mógł dzwonic ktoś nieprzychylny i denerwowałby słuchaczy :lol:

monia3a

Post » Czw sty 29, 2009 14:54

wprawdzie mam już dwa potffory, nie chcę się dokumentnie zakocić... ale dawaj Aga tego osieroconego do mnie na tymczasmam nadzieję, że moje Footra Do nie zjedzą i że jest zdrowy i nie chodzi mi o niestrawność sierściuszków ;)
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Czw sty 29, 2009 20:36

monia3a pisze:Dziś o 13 była audycja w radiu Białystok o kotkowie :roll:
Aga świetnie wypromowała kotkowo :ok: aż tak się rozgadały, że nie było czasu na telefony :wink: ale w sumie to dobrze, bo mógł dzwonic ktoś nieprzychylny i denerwowałby słuchaczy :lol:

No nie! Agata, dlaczego nic nie wspomniałaś? Czy ktoś nagrał audycję? A jak nie to proszę o streszczenie :D
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

[poprzednia][następna]