Gdańsk:potrzebny dom tymczasowy dla kilku kotek po sterylce

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 05, 2008 8:35

Waldemar pisze:Przez kogo dzisiaj Pinki była doglądana w lecznicy ?

Pinka została w domu ;) Wczoraj była kolej Izis :) Przyznam się, że też przed wyjściem zaczęłam się zastanawiać, która to ma jechać na ten antybiotyk :P

Tego lekarza jeszcze nie widziałam w lecznicy, więc obstawiam, że był to Ulewicz.
Obrazek

Magomi

Od: Wto maja 06, 2008 11:48

Post » Nie paź 05, 2008 8:57

moje kicie dziś grzeczne, obudziły mnie tylko na chwilę ok 6 ale pozostałam nieczuła na hałasy i spałam dalej. o dziwo łazienka czysta. panny zdjęły jednak jakoś obudowę od wanny 8O
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Nie paź 05, 2008 11:25

Śliczne te kotki na zdjęciach.Burasia chyba podobna do Meli,prawda?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie paź 05, 2008 11:47

tak, obie buraski są podobne :)

a teraz ze spraw zupełnie innych- Magomi, czy decydujesz się tymczasować Meli, Izis i Pince dopóki nie znajdą domku? biorąc kicie do siebie na dojście po sterylce zaznaczyłam że biorę je do zdjęcia szwów. to wypada w okolicach piątku. czarna ma dom, burasia mam nadzieję że znajdzie, bo jeden z moich znajomych się zastanawia nad adopcją, a pozatym jest bardzo proludzka. ale druga burasia jest wielce nieszczęśliwa u mnie w łazience. w związku z tym wydaje mi się że najlepiej by było gdyby wróciła do Kuźnicy.
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Nie paź 05, 2008 14:45

My poczekamy jeszcze... nie wiem jak długo (na pewno te 10 dni), ale poczekamy...
Obrazek

Magomi

Post » Nie paź 05, 2008 15:05

10 dni to rozumiem że z Izis. a co z Melą i Pinką?
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Nie paź 05, 2008 21:51

Wychodzimy z założenia, że skoro i tak jedna u nas będzie jeszcze przez jakiś czas, to pozostałe też mogą przez ten czas zostać ;) Zwłaszcza, że ciężko byłoby rozdzielić tak bardzo zżyte ze sobą kotki :roll:
Obrazek

Magomi

Post » Nie paź 05, 2008 23:05

Magomi pisze:My poczekamy jeszcze... nie wiem jak długo (na pewno te 10 dni), ale poczekamy...

Dziękuję Magomi.
Myślę, że p. Sylwia z Pruszcza nie oferuje dobrego domku dla Izis. Jeśli natomiast masz życzenie, możesz nawiązać z nią kontakt telefoniczny. Podaję Ci numer telefonu do niej na pw.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Od: Śro lip 12, 2006 22:34

Post » Pon paź 06, 2008 8:03

Waldemar, nie ma sensu kontaktować się z kobietą skoro jej nie zależy. Już o tym rozmawialiśmy.

jak idzie robienie ogłoszeń? ja wczoraj wrzuciłam Tolę na kilka portali, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Pon paź 06, 2008 9:22

Waldemar pisze:Myślę, że p. Sylwia z Pruszcza nie oferuje dobrego domku dla Izis. Jeśli natomiast masz życzenie, możesz nawiązać z nią kontakt telefoniczny. Podaję Ci numer telefonu do niej na pw.

rambo_ruda pisze:Waldemar, nie ma sensu kontaktować się z kobietą skoro jej nie zależy. Już o tym rozmawialiśmy.

To ja wysunęłam propozycje ponownego kontaktu z p. Sylwią, ale nie wiedziałam o waszej rozmowie ;)
Zapowiadał się dobry domek, więc miałam nadzieję, że może coś tej kobiecie tylko wypadło i dlatego się nie odezwała do mnie (a do Waldemara się dodzwonić nie można) ;)
Obrazek

Magomi

Post » Pon paź 06, 2008 9:35

nie mam czasu na codzienne śledzenie wątku :( , ale wyślę rambo_rudej dzisaj fotki z Kuznicy - ja mam cały czas problem z ładowaniem zdjęć, więc umówiłyśmy się, ze je wstawi w moim imieniu. na dworcu był przesliczny kociak, burasek, bardzo oswojony, dawał się głaskać - zresztą zrobiłam tez mu fotki.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pon paź 06, 2008 9:39

Musimy znaleźć tym kotkom domki!
Duża to spokojny miziak. Gdyby tylko nie bała się brania na ręce/kolana, byłboby idealnie 8) Ona nadaje się zwłaszcza dla ludzi starszych, którzy nie chcą mieć w domu szalejącego diabełka, tylko spokojnego kota do głaskania 8)
Pinka jest podobna z zachowania do Marcysi :) Przytulas, miziak i wielki mruczas 8) Czasem tylko, jak za bardzo podpatrzy Izis, udziela jej się "strach przed ludźmi" i ucieka jak się podchodzi. Ale jak już da się pogłaskać, to zaraz nadstawia grzbiecik, ogon idzie w górę i ociera się zadowolona lub przewraca i wystawia brzuchola :P
Jedynie Izis jest taką Zosią-Samosią. Czasem podchodzi, niby coś chce ale zaraz ucieka. Wydaje się, że też pragnie zainteresowania i bliskości, ale jednak strach przed zakraplaniem jest większy ;). Tylko w łazience przy Dużej przestaje się bać, a dzisiaj nawet podczas głaskania zaczęła mruczeć i w pomieszczeniu słychać było już trzy, a nie jak dotychczas dwa, głosy :D
Obrazek

Magomi

Post » Pon paź 06, 2008 9:54

rambo_ruda pisze:jak idzie robienie ogłoszeń? ja wczoraj wrzuciłam Tolę na kilka portali, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Ja wrzuciłam Melę na kilka portali (lista tutj http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=81230&start=90 aby nie powtarzały się) i dzisiaj będę wrzucać dalej, gdzie się da.

Ale czy nie dałoby się porobić takich superwypasionych zdjęć kociaków? Takich najpiękniejszych z najpiękniejszych. Wiadomo, że podstawą skutecznej reklamy jest dobry packshot ;) Ludzie zazwyczaj są wzrokowcami i takie przeslodkie zdjęcia będą dużą zachętą.

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pon paź 06, 2008 10:20

yammayca pisze:Ale czy nie dałoby się porobić takich superwypasionych zdjęć kociaków? Takich najpiękniejszych z najpiękniejszych.

Ja się staram ;), ale:
1. Mój aparat do najlepszych nie należy i robi wyraźne, ładne zdjęcia tylko przy dobrym oświetleniu (najlepiej wychodzą na słońcu :roll:)
2. W mieszkaniu jest jeszcze dosyć pusto - nie ma za bardzo sprzętów, na których kotki mogły by pozować (nie licząc sprzętów łazienkowych, dostepna jest praktycznie kanapa ;)), światło jest kiepskie (tylko żarówki na sufitach, lamp jeszcze brak), a mieszkanie ma okna pólnoc-zachód :roll:
3. Koty albo są zbyt ruchliwe i zdjęcia wychodzą rozmazane (patrz pkt.1) albo siedzą w jakichś kartonach lub innych zakamarkach albo śpią, a wtedy nie widać całego ich piękna :P
Obrazek

Magomi

Post » Pon paź 06, 2008 10:25

Magomi, w razie czego mogę Ci pożyczyć mój aparat - jest calkiem niezły. Na kanapie fotki kotów będą piękne, światlo zastąpi lampa błyskowa :) Co do ruchliwości kociaków to nie mam rady :D Ale otoczenie mogę zawsze wymazać/podciągnąć w Photoshopie :twisted:

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

[poprzednia][następna]