Orzeszki (i nie tylko) w Zalesiu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 27, 2009 22:34 Re: Orzeszki w Zalesiu, Karol chore serce.Stefcio [*]

A wlasnie, cos nam sie banerek do watku "zbiesil" ... czy jakis spec w temacie moglby zerknac i jesli czasu starczy, podreperowac go ciutenke? :oops:
Prosimy ladnie :mrgreen:
[*]BlankaObrazek, [*]Znajdek/Merlin,
[*]OsiołekObrazek, [*]StasiuObrazek, [*]CocoObrazek

Gocha17_

Od: Czw sie 09, 2007 14:53

Post » Śro paź 28, 2009 22:04 Re: Orzeszki w Zalesiu, Karol chore serce.Stefcio [*]

:oops: Ja nie umiem.
Wczoraj na weta załapała się Zuzka - oczy i uszy do leczenia; Rulon - uszy do leczenia; Pink - oczy do leczenia i Perła - do synuloxu ma dołożony betamox, dziś powinnam była zadzwonić po wynik badania krwi ale nie miałam czasu.
:( Karol dziś wpadł na garnek z psią wodą, który stoi na podłodze w kuchni.
Pusia jest jakaś niewyraźna.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Śro paź 28, 2009 22:30 Re: Orzeszki w Zalesiu, Karol chore serce.Stefcio [*]

Olu, trzymam kciuki.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Czw paź 29, 2009 7:52 Re: Orzeszki w Zalesiu, Karol chore serce.Stefcio [*]

rany... kciuki wielkie... z mojej strony największe kciukacze za Pusinkę...
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Czw paź 29, 2009 8:56 Re: Orzeszki w Zalesiu, Karol chore serce.Stefcio [*]

Kciuki szczególnie za Perełkę :ok:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Sob paź 31, 2009 11:38 Re: Orzeszki w Zalesiu, Karol chore serce.Stefcio [*]

Wszystkim. Duzo. Mocno sciskanych. Kciukow :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
[*]BlankaObrazek, [*]Znajdek/Merlin,
[*]OsiołekObrazek, [*]StasiuObrazek, [*]CocoObrazek

Gocha17_

Od: Czw sie 09, 2007 14:53

Post » Wto lis 03, 2009 19:08 Re: Orzeszki w Zalesiu, Karol chore serce. Perła chore nerki :((

Dzięki za kciuki. Do grona chorych kotów dołączyła MałaBura z ropiejącym okiem. Wczoraj miałam duży problem żeby ją złapać na wpuszczenie kropli i podanie interferonu. Nabieram ostatnio do strzykawek z interferonem trochę mleka. Mam nadzieję, że stado przestanie uciekać na i widok i mleko je nastawi pozytywnie. Pink jak może unika wpuszczania kropli do oczu. Tylko wielką "niedźwiedzicę" Zuzkę udało mi się nieco przekonać bo jej kropelki nie pieką tak jak Difadol.
:roll: Pusia jest w dalszym ciągu niewyraźna ale nic gwałtownego się nie dzieje. Stoi pierwsza w kolejce do weta ale dopiero mogę pomyśleć o wyjeździe we czwartek bo dziś i jutro pracuję do nocy. :(
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Wto lis 03, 2009 20:57 Re: Orzeszki w Zalesiu, Karol chore serce. Perła chore nerki :((

O rany, kciuki wielkie za wszystkich i za Ciebie Olu :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Wto lis 03, 2009 22:09 Re: Orzeszki w Zalesiu, Karol chore serce. Perła chore nerki :((

Dużo zdrowia dla wszystkich :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt lis 06, 2009 15:37 Re: Orzeszki w Zalesiu, Karol chore serce. Perła chore nerki :((

Pokazałam wczoraj Pusię specjaliście. Dodatkowo zaordynowałam badanie krwi pod kątem białaczki. W sumie wyniki są nie najgorsze poza hematokrytem, który w porównaniu do badania w zeszłym roku spadł o połowę. Hemoglobina jest w normie, krwinki też.
Na razie podajemy unidox i krople do oczu. W oskrzelach i płucach na szczęście nic nie ma.
:cry: Nie lubię jesieni.
Zeszłotygodniowe badanie Perły pokazało, że znów podniósł się mocznik i kreatynina. Nie jest dobrze.

reszta stada na szczęście jako tako, oczy Pinka, Puchatka i MałejBurej leczą się powolutku. Nawet Zuzka przestała tak strasznie walczyć ze mną przy wpuszczaniu kropli bo jej nie szczypią. Całe szczęście, bo walka z 60-kilogramowym psem była bardzo trudna. :twisted: W konkurencji "wpuszczanie kropli do oczu" zaczynam nabierać prawie cyrkowej wprawy.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Nie lis 08, 2009 12:30 Re: Orzeszki w Zalesiu, Karol chore serce. Perła chore nerki :((

:cry: Któryś kot ma sraczkę. Znalazłam "prezenty" na podłodze na górze. Głównym podejrzanym jest Karol ale kilka innych kotów też tam chodzi.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Pon lis 09, 2009 15:37 Re: Orzeszki w Zalesiu, Karol chore serce. Perła chore nerki :((

Jak się czuje Pusia? Wyszło już coś może w testach? I czy może przyznał się którykolwiek to tego prezentu sraczkowego? niefajny ten miesiąc :(
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Post » Wto lis 10, 2009 11:32 Re: Orzeszki w Zalesiu, Karol chore serce. Perła chore nerki :((

Pusieńka po tolfedynie w lecznicy i unidoxie w domu czuje się znacznie lepiej. Ma lepszy apetyt i więcej się rusza a przede wszystkim wyniosła się z poduszki elektrycznej, co chyba dobrze świadczy o jej stanie zdrowia.

Sraczka była chyba wyłącznie z powodu mleka, które koty dostały jako ogrzewać interferonu bo jakoś nie znalazłam następnych śladów.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Wto lis 17, 2009 15:08 Re: Orzeszki w Zalesiu, Karol chore serce. Perła chore nerki :((

Co słychać u towarzystwa? czy u Pusi są już ostateczne wyniki testu? Jak się panna czuje? Jak się trzymacie?
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Wto lis 17, 2009 16:04 Re: Orzeszki w Zalesiu, Karol chore serce. Perła chore nerki :((

:( Pusi wznowił się stan zapalny w oczkach. Niestety Pusia jest dodatnia, jeśli chodzi o białaczkę i myślę, że tak już zostanie :( martwią mnie te jej oczka. Jak tylko złapiemy oddech to chyba je znów skontrolujemy u dr Buczek. Nie może ciągle dostawać Difadolu i Tobrexanu. Kontynuujemy unidox.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

[poprzednia][następna]