Marcelibu pisze:Faktycznie - białe się schowało. Już wiem!

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Marcelibu pisze:Faktycznie - białe się schowało. Już wiem!
Fredziolina pisze:Marcelibu pisze:Faktycznie - białe się schowało. Już wiem!
Marcelibu pisze:Fredziolina pisze:Marcelibu pisze:Faktycznie - białe się schowało. Już wiem!
Zenio?![]()
Ale na pewno nie Fred
.
Fredziolina pisze:Marcelibu pisze:Fredziolina pisze:Marcelibu pisze:Faktycznie - białe się schowało. Już wiem!
Zenio?![]()
Ale na pewno nie Fred
.
Zeniu![]()
![]()
Kiedy do nas wpadniesz?![]()
Fredziolina pisze:Pogoda nie ma znaczenia![]()
Bardzo się cieszę, że w końcu siem spotkamy!
Sylwka pisze:Stosunek albuminy/globuliny u zdrowych kotów powinien byc powyżej 0.8. Niższy wynik może wskazywać niestety na FIP. Do tego:W przypadku FIP wysięk jest jałowy. Badanie hematologiczne ujawnia z reguły limfopenię, neutrofilię z przesunięciem obrazu białokrwinkowego w lewo oraz niedokrwistość. Badaniem biochemicznym surowicy krwi stwierdza się podwyższony poziom bilirubiny i zwiększenie aktywności ASPAT.
ariel pisze:Jadziu, ale od białka całkowitego trzeba odjąć albuminy. I wtedy wyliczamy stosunek a/g, u Czesia to 0,59
galla pisze:ariel pisze:Jadziu, ale od białka całkowitego trzeba odjąć albuminy. I wtedy wyliczamy stosunek a/g, u Czesia to 0,59
Dokładnie, oblicza się stosunek albumin do globulin, nie do białka
Wynik 0,59 nie jest może w tym bezpiecznym zakresie, ale nie jest zły.
aga9955 pisze:zwariowali
Jadziu ja w mojej lecznicy za test na fiv i bialaczke razem place 50 zl z usluga weterynaryjna
Jak chcesz to kupie i ci wysle
Fredziolina pisze:aga9955 pisze:zwariowali
Jadziu ja w mojej lecznicy za test na fiv i bialaczke razem place 50 zl z usluga weterynaryjna
Jak chcesz to kupie i ci wysle
Aguś zapytaj czy sprzedają test z odczynnikiem?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 58 gości