PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 27, 2009 19:04 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

Satoru pisze:u nas normalnie podlubali w pupie i z tego test zrobili..

Ona jeszcze na tyle zdrowa, że mogłaby sobie nie dać grzebać w pupie ;)

Poza tym wczoraj Małgosi test z kału wyszedł jeszcze ujemny.
Ostatnio edytowano Nie gru 27, 2009 19:07 przez avild, łącznie edytowano 1 raz
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Od: Wto lis 17, 2009 23:28

Post » Nie gru 27, 2009 19:05 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

Tweety pisze:mimo podanego caniserinu warto podać surowicę z krwi tam gdzie największe zagrożenie.

Wydaje mi się, że albo albo, bo przeciwciała i tu i tu. Jasiowi mogłam podać Caniserin rano a surowicę wieczorem...
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Post » Nie gru 27, 2009 19:17 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

Jaś w dobrej formie, zaczyna kombinować przy klatce, planuje wielką ucieczkę ;)

Wygląda, jakby nic mu nie dolegało...

Małgosia siedzi przestraszona w kąciku. Zjadła pół porcji, kupy nie było, pan doktor zaraz zmierzy temperaturkę. Poza tym z nią nie jest źle. Jeśli okaże się, że się przytkała, może poda jej kroplówkę.

A mnie pozostaje trzymać kciuki. Eh.

Obrazek

avild

Post » Nie gru 27, 2009 20:03 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

avild pisze:
Tweety pisze:mimo podanego caniserinu warto podać surowicę z krwi tam gdzie największe zagrożenie.

Wydaje mi się, że albo albo, bo przeciwciała i tu i tu. Jasiowi mogłam podać Caniserin rano a surowicę wieczorem...

tzn inaczej, podanie caniserinu nie wyklucza podania surowicy, która jest od niego lepsza (bo kocia) dlatego w ciężkich przypadkach jeżeli jest możliwość to warto ją podać mimo wcześniejszego caniserinu. W druga stronę bez sensu
Ostatnio edytowano Nie gru 27, 2009 23:52 przez Tweety, łącznie edytowano 1 raz

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie gru 27, 2009 22:38 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

avild pisze:

Pokręciłam - mogłam podać Caniserin wieczorem, a surowicę dopiero następnego dnia i nie byłam pewna, czy będzie. W każdym razie chwilowo jest ok. Mam nadzieję, że do gorszego stanu nie dojdzie...

Obrazek

avild

Post » Pon gru 28, 2009 7:59 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

mocno trzymam kciuki :ok:
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Pon gru 28, 2009 9:57 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

Dziś rano również dobrze. :)

Może one nie są chore? 8O

Głupieję, za łatwo poszło...

Obrazek

avild

Post » Pon gru 28, 2009 16:02 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

Siedmiotygodniowa koteczka z Gagarina, która od kilku dni walczyła z pp została uśpiona...

Zostały dwie fiolki TFXu. Dzwoniła pani Ania z pytaniem, czy chcę odebrać. Na razie mam jeszcze kilka fiolek i receptę. Ktoś chce (nie daj Boże, potrzebuje)? A może zostawić u nich, na wszelki wypadek?

Obrazek

avild

Post » Pon gru 28, 2009 16:21 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

Proponuję, żeby kotów z pp nie leczyć na Gagarina, bo jak widać kompletnie sobie nie radzą :?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon gru 28, 2009 16:33 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

Tylko gdzie je leczyć? Białobrzeska nie jest całodobowa :(
Ostatnio edytowano Pon gru 28, 2009 18:45 przez AnielkaG, łącznie edytowano 1 raz
AnielkaG

Post » Pon gru 28, 2009 16:33 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

zróbmy listę gdzie leczyć pp - ja bym pewnie pojechała na Białobrzeską, ale na szczęście nie mam doświadczenia w tym temacie
czy są jakieś procedury wejścia do lecznicy z kotem z pp żeby innych kotów nie narażać?
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Pon gru 28, 2009 16:57 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

Transporterek najlepiej zostawić w aucie i wejść z kotem dopiero, jak przyjdzie czas wizyty. Jeśli nie ma jak zostawić transporterka w aucie, bo np. przyjeżdżamy autobusem, trzeba w lecznicy "zajmować jak najmniej miejsca", starać się nie przemieszczać i dotykać jak najmniej rzeczy. Nie stawiać transporterka na podłodze czy krzesełkach, tylko cały czas trzymać go przy sobie. Nie dawać innym dotykać kota czy transporterka.
Tak mi na szybko przyszło do głowy.
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Pon gru 28, 2009 18:44 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

ja po prostu czekalam na zewnątrz ale bylo cieplo:(
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Pon gru 28, 2009 19:35 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

Czy możliwa jest tak łagodna postać pp? To wpływ podanych leków, czy może błąd diagnozy?

Obrazek

avild

Post » Pon gru 28, 2009 19:39 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

Możliwa, chociaż nie spodziewałabym się tak łagodnej postaci u kotów, które nie były szczepione.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

[poprzednia][następna]