Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).. Witus szuka ds...sektor 3 :/

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 11, 2021 14:29 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

jolabuk5 pisze:Okropne z tym samochodem :(

No niefajnie. Tym bardziejzemy mamy jeszcze skomplikowana sytuacje formalna.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw mar 11, 2021 14:31 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

SabaS pisze:Fatalna sytuacja w kontekście dojazdów do Olsztyna. Ale znając Cię Marzenia, to rzęsach staniesz, a pojedziesz. Oby frekwencja dopisała i żeby się potwierdziło, że to "wasz" Kamysz, a nie kolejny kot w stadzie. Potrzymam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok:

Na ten weekend pozyczymy od znajomej.
Plus mamy jeszcze 8 dni samochod zastepczy, aleteopcje trzymamy na czarna godzinę.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie mar 14, 2021 1:11 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Bylysmy bardzo pozno na dzialce. Polowe drogi na przemian ulewa z gradem. Na dzialce okropne bloto. I ulewa.
Byly starszaki i nowy caly czarny kot, z dlugimi lapami i dlugim ogonem.

Marzenia11

Post » Nie mar 14, 2021 1:16 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Tak mi się skojarzyło w związku z samochodem - czasem człowiek myśli, że sytuacja już nie może być trudniejsza, a okazuje się, że może :(
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie mar 14, 2021 6:58 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Marzenko ale masz jazdy :strach: Kiedy to się skończy? Choć patrząc na to co się dzieje u mnie to niestety jak ktoś wsiąkł w pomoc kotom to nigdy :( U mnie ciągle jakiś nowy się pojawia, już nie wyrabiam psychicznie przez to.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Nie mar 14, 2021 21:29 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Nowy czarny to kocurek i to bardzo ahresywny. Atakuje wszystkich po drodze do jedzenia. Chwytal kawalek miesa i uciekal pod tuje. Strasznie agresywny. Biedak. Lodzie ganial, a ta biedna ma cala lapke lysa. Trzeba jej jakos pomoc nastepnym razem.
Plamki, Noski i Pippi juz nie bylo kolejny tydzien. Dzisiaj same kocury: Bengal, Ojczulek, Nowy i starszaki: Tadzio i Kosiniak.
Strasznie przemarzlam.

Marzenia11

Post » Nie mar 14, 2021 21:31 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

aga66 pisze:Marzenko ale masz jazdy :strach: Kiedy to się skończy? Choć patrząc na to co się dzieje u mnie to niestety jak ktoś wsiąkł w pomoc kotom to nigdy :( U mnie ciągle jakiś nowy się pojawia, już nie wyrabiam psychicznie przez to.

Aga tu jest ogrom kotow. To bardzo rozlegly teren tuz poza granicami miasta i dlatego wszyscy sie wypinaja na te koty..

Marzenia11

Post » Nie mar 14, 2021 21:32 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

jolabuk5 pisze:Tak mi się skojarzyło w związku z samochodem - czasem człowiek myśli, że sytuacja już nie może być trudniejsza, a okazuje się, że może :(

Zawsze moze. Byc lepiej albo gorzej. Prawda..

Marzenia11

Post » Nie mar 21, 2021 18:53 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Dzis mija miesiac odkad Bella pojechała do dt. Ciagle siedzi glownie pod wanna, wychodzi do kuwety i na jedzenie, troche gada z D.ale nie przychodzi do niej.
Nie spodziewalam sie takiej jej reakcji, w najgorszych scenariuszach. Wiem jak lubi byc glaskana, jak wtedy mruczy glosno jak traktor . I ze lubi sie bawic.
Ciezko mi z tym bardzo.
Na dzialce Lodzia wyglada fatalnie. Cale tylne lapy, brzuch wogole caly tyl lysy. Tak zle jeszcze nie bylo. Ma apetyt, jest zwawa, oczka ladne, ale nie wiadomo co w kocie siedzi.
A za tydzień nie bedziemy miec auta.

Marzenia11

Post » Nie mar 21, 2021 19:04 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Smutno się robi, gdy czyta się takie wieści g m domowych i o działkowych. Mam nadzieję, że już wkrótce nadejdzie dzień, kiedy Bella zaskoczy Dużą swoim zachowaniem. No ileż można pod wanną siedzieć, gdy wokół tyle ciekawych rzeczy? Bella daj juz spokój i wyjdź na pokoje :201461
Martwi mnie Lodzia, oby jakoś to przetrwała. Niech już będzie wiosna, bo bez samochodu kicha :( jak sobie poradzą bez jedzenia kolejny tydzień? Trzymam kciuki, żeby się wszystko poukładało po Twojej myśli :ok:

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Nie mar 21, 2021 19:16 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Ojej,jaka szkoda ze Bellutek tak sie nadal chowa. A bylas moze u niej w odwiedzinach? Jak sie zachowywala?
U mnie ostatnio jedna z wolnozyjacych tak sie zaczela wylizywac strasznie kompulsywnie. Tak sie to jakos zbieglo z tym, jak zaczelam im dawac po troszku suchego jako przysmak. Brzuch wlasnie, lapki tylne, w niektorych miejscach az do krwi wylizane. Jakims cudem udalo mi sie jej podac kropelki przeciwkleszczowe/przeciwpchelne na karczek. A takze zaprzestalam dawac jej chrupy i od tego czasu nie ma juz ran, ale jeszcze nie zarosly calkiem te miejsca. Wyglada ze juz sie tak kompulsywnie nie myje. Nie jestem ekspertem w tych tematach, wiec tak tylko pisze, co u siebie zaobserwowalam. Moze u Lodzi to alergia na suche? Glod, alergia, jeszcze wieksze zimno przy takim brakujacym futerku, straszne to wszystko i co tu robic :-(
Fredziu, Fredziulku
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Nie mar 21, 2021 19:21 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Może to jest myśl, żeby zmienić suche? Maluchów nie ma, to i większy wybór jest. Żal takiego kota, który dodatkowo musi się zmagać z jakąś chorobą :(

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Nie mar 21, 2021 20:11 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Zostala garstka suchego wiec musze zamowic nowe i chce zmirnic tylko co wybrac? I kupi kropelki...teraz zapomnialam, przyxnaje sie bez bicia..

Marzenia11

Post » Nie mar 21, 2021 20:31 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Marzenia11 pisze:...
Na dzialce Lodzia wyglada fatalnie. Cale tylne lapy, brzuch wogole caly tyl lysy. Tak zle jeszcze nie bylo. Ma apetyt, jest zwawa, oczka ladne, ale nie wiadomo co w kocie siedzi.

Może to uczulenie na ugryzienia pcheł czy kleszczy. Spotkałam się z takimi objawami u kotów wolno bytujących. Pomogło zakropienie na kark odpowiednich preparatów. Wet decydował jaki. Po 30 dniach powtórka. Mam dzikie koty i tylko podczas jedzenia (po wielu przymiarkach) udawało się prysnąć na sierść. Bez odchylania futerka. Z góry. Bo nie dały się dotknąć. Ale pomagało.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Nie mar 21, 2021 20:35 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

ASK@ pisze:
Marzenia11 pisze:...

Może to uczulenie na ugryzienia pcheł czy kleszczy. Spotkałam się z takimi objawami u kotów wolno bytujących. Pomogło zakropienie na kark odpowiednich preparatów. Wet decydował jaki. Po 30 dniach powtórka. Mam dzikie koty i tylko podczas jedzenia (po wielu przymiarkach) udawało się prysnąć na sierść. Bez odchylania futerka. Z góry. Bo nie dały się dotknąć. Ale pomagało.

Nie wiem ktorego weta mam o to zapytac.

Marzenia11

[poprzednia][następna]