ŚLEPACZKI CZ.VII -DO ZAMKNIĘCIA. dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto maja 27, 2014 13:05 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -nowe maluszki na dt str.48

lista wsparcia w maju:

1. dzika koteczka pod opieką ewa_mrau Obrazek
leczenie /zabieg
koteczka będzie szukała domu z ogrodem prawdopodobnie, na razie jest w lecznicy
kotkę odbieram jutro, bo dopiero od jutra będę mogła ją przetrzymać w zaprzyjaźnionej (specjalnie wynajętej przez kolegę-kociarza i przystosowanej do przetrzymywania dzikich kotów) piwnicy
leczenie
forma rozliczenia : faktura z lecznicy

2. dwa maluszki dt Albus ObrazekObrazekObrazek

wątek viewtopic.php?f=1&t=162448
diagnoza /leczenie
forma rozliczenia:

Żuczek Obrazek białaczkowy kotek niedowidzący, pozostał po zmarłej - objęty specjalnym patronatem Klubu Ślepaczków w kwocie 60zł /miesiąc -dt Bożena z Wiśniewa
Ostatnio edytowano Pon cze 02, 2014 12:35 przez Klub Ślepaczkowy, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Wto maja 27, 2014 14:44 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -mały elf, str. 48

Albus podała link do wątku maluszków -zapraszamy Dobre Ciocie o zaglądanie i porady i kciuki za maluszki :ok: :ok: :ok: , bo coś ten katarek nie chce przejść :?
viewtopic.php?f=1&t=162448

Względem ogłaszania i szukania domków, nie ma sprawy, gdy maluchy będą gotowe, poprosimy o zdjecia i tekst oraz nr tel. kontaktowy do Ciebie i puścimy na fb , moje pytanie brzmi: czy wpisać kotki na listę wsparcia w maju ?[/quote]

Jeżeli jest taka możliwośc prosilibyśmy o wpisanie maluchów na listę, sama zafundować im wizyty u oczkowego specjalisty nie jestem w stanie.

Albus

Od: Pon maja 26, 2014 7:04

Post » Czw maja 29, 2014 13:46 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -nowe maluszki na dt str.48

Takie znalazłam ogłoszenie, zaginęła kotka bez oczka.

http://olx.pl/oferta/zaginal-kot-bez-ok ... e36a499c57

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pt maja 30, 2014 16:39 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -nowe maluszki na dt str.48

OlaLola pisze:Takie znalazłam ogłoszenie, zaginęła kotka bez oczka.

http://olx.pl/oferta/zaginal-kot-bez-ok ... e36a499c57

ogłoszenie jest na fb, oby sie udało odnależć :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt maja 30, 2014 16:43 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -nowe maluszki na dt str.48

Rolfik życzy wszystkim opiekunom ślepaczków i im samym słonecznego, ciepłego weekendu i dobrego wypoczynku :D
Obrazek
Obrazek

alessandra

Post » Pt maja 30, 2014 18:43 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -nowe maluszki na dt str.48

A ten ktoś wew tej wnęce czy co to tam jest to kto? Tulinek? Bo jakoś w ciemne tło wpasowany..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt maja 30, 2014 20:52 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -nowe maluszki na dt str.48

Ślepaczki da się uratować oczko? :(
michalinadzordz pisze:A u mnie wylądowała 5-cio tygodniowa Śliwka.
Znalazła ją tydzień temu Edyta, która 2,5 roku temu adoptowała ode mnie koteczkę. Zabrała małą do weta i przez tydzień jest na lekach. Jedno oczko wygląda już prawie normalnie, ale drugie w ocenie weterynarza prowadzącego nadaje się do usunięcia. Nie poddajemy się jeszcze i malutka była dziś u innego weterynarza. Będę przez tydzień dawać lekarstwa i kropić oczy w sumie 13 razy dziennie... Będzie ciężko, ale będę walczyła o wzrok malutkiej do upadłego. Kicia będzie u mnie przez tydzień, aż do kontroli. Miała być tylko na weekend, bo Edyta wyjeżdża, ale lepiej jeśli zostanie dłużej. Muszę za tydzień pojechać na kontrolę z Sansą, więc wezmę też małą Śliwkę.. Po tym czasie będzie wiadomo jakie są szanse na uratowanie oka...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

To zdjęcie z dziś:
Obrazek

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Sob maja 31, 2014 10:49 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -nowe maluszki na dt str.48

Kochani -stałam sie jakaś "nadwrażliwa"ostatnio -nie moge juz patrzeć na te biedaki :oops: ,nie piszę...
U nas moje ślepki maja sie różnie-troche chorują,ale nie jest źle.

Napisze o tymczasku Żuczku białaczkowym.
Zuczek z małego chorowitego "zdechlaka"staje sie kocurem pełna gebą :) Zmężniał,nabiera masy w mgnieniu oka,ma piękne umaszczenie i miłe w dotyku futerko.Oczywiście ktoś kto go adoptuje musi mieć świadomość ,że jest to typ:"wiecznego gilarza".Żuczek uwielbia ganiac się z innym kolegą ,bawi się piłeczkami sam nawet,ale najbardziej kocha siłowanie się z piórkami na patyku :) Nie wchodzi sam na kolana,ale kiedy jużgo"przechwycę"wtula sie w szyje i przytula całując po twarzy.
Bardzo się ciesze,że przezyłi ,że go wzięłam do siebie.Terazna pewno bedzie dobrze :) Niedługo czeka nas wydatek -badania i kastracja,bo juz napada towarzystwo i dostaje "ciegi" młokos :lol:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob maja 31, 2014 11:44 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -nowe maluszki na dt str.48

Biedne te koty ale i tak piękne.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Pon cze 02, 2014 11:16 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -nowe maluszki na dt str.48

Meteorolog1 pisze:Biedne te koty ale i tak piękne.

a pewnie ,że piękne i rozpieszczane maksymalnie, bo to im się należy :ok:

Meteorolog1 nie widziałeś naszego konkursu :wink: , przypomnę dla pooglądania nasze futra ślepinkowe :1luvu: tak niewiele trzeba, aby z bidulka , z boleści, był piękny puchatek, wesoły- wystarzy tylko aby człowiek się nad stworzeniem pochylił-często w przypadku oczek to po prostu życie , zapraszam tutaj :

viewtopic.php?f=1&t=153998

Bożenko w sprawie Żuczka pisze pw odnośnie formy wsparcia- bo wypada teraz za maj i czerwiec

Michalino, Śliwka bezapelacyjnie dostanie wsparcie- juz zapisuję na listę czerwcową , z Dag juz rozmawiałam odnośnie pilnego szukania chociaż tdt od lipca do października, bo jak wyczytałam , potem przejmiesz maluszka -jesli jest tekst-puścimy na fb , nie wiem tylko gdzie maluszek sie znajduje-aby tdt także było w miarę blisko

Jesli ktoś może w jakiś sposób pomóc, zapraszamy do wsparcia maluszka :ok:

morelowa-to czarne wielkie 8 kilowe to Niki vel czarna gnida -najlepszy kumpel Rolfika :mrgreen:
Ostatnio edytowano Pon cze 02, 2014 11:33 przez alessandra, łącznie edytowano 3 razy

alessandra

Post » Pon cze 02, 2014 11:24 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -nowe maluszki na dt str.48

lista wsparcia czerwiec

1. Śliwka -pilne dt lub tdt od lipca do października ObrazekObrazek pod opieką michalinadzordz

watek viewtopic.php?f=1&t=158213&start=420
leczenie/zabieg

Żuczek Obrazek białaczkowy kotek niedowidzący, pozostał po zmarłej - objęty specjalnym patronatem Klubu Ślepaczków w kwocie 60zł /miesiąc -dt Bożena z Wiśniewa

alessandra

Post » Pon cze 02, 2014 16:32 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -nowe maluszki na dt str.48

alessandra pisze:Michalino, Śliwka bezapelacyjnie dostanie wsparcie- juz zapisuję na listę czerwcową , z Dag juz rozmawiałam odnośnie pilnego szukania chociaż tdt od lipca do października, bo jak wyczytałam , potem przejmiesz maluszka -jesli jest tekst-puścimy na fb , nie wiem tylko gdzie maluszek sie znajduje-aby tdt także było w miarę blisko

Bardzo dziękuję :) Mała jutro zostanie ślepaczkiem. Jutro o 11 usunięcie oczka. Dziś oczko zaczęło się rozwarstwiać, a właściwie ta galareta, która na nim wyrosła... Jutro będę mogła podać więcej szczegółów. Kotkę znalazła dziewczyna, która ode mnie adoptowała kotkę 2,5 roku temu, opiekowała się Śliwką przez tydzień i wyjeżdżała na weekend, więc ja zaproponowałam, że wezmę do siebie na weekend malutką. Edyta zostawiając mi Śliwkę powiedziała, że oczko będzie raczej do usunięcia, ale może nie koniecznie. Mała dostawała tylko 2 rodzaje kropelek. Stwierdziłam, że skonsultuję ją jeszcze z moją zaufaną Panią wet, która na początku dawała szansę, że przy mocnym ataku antybiotykami i kroplami może jeszcze uda się uratować oczko. Umówiłam się z Edytą, która ją znalazła, że mała zostanie u mnie troszkę dłużej, aż do wizyty kontrolnej, a później do niej wróci, ale stwierdziłam, że lepiej będzie jeśli ja zaopiekuję się Śliwką i tym sposobem na razie będę dla Śliwki DT. W piątek dostałyśmy leki, krople, ale z dnia na dzień oczko wyglądało gorzej, dziś zaczęło się łuszczyć. Jutro operacja. U mnie mała może zostać tylko do końca czerwca, bo później wyjeżdżam na 3 mies. i nie mogę jej zabrać ze sobą. Po cichutku wierzę, że weźmie ją do DT koleżanka, ale na razie to nic pewnego. W razie czego tdt potrzebny od lipca do końca września, w październiku wracam i gdyby do tej pory nie znalazła domu, to mogę ją znów przejąć.

Śliwka jest we Wrocławiu.
Ostatnio edytowano Wto cze 03, 2014 10:40 przez michalinadzordz, łącznie edytowano 1 raz

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Pon cze 02, 2014 19:13 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -pilne tdt dla małej Śliwki od VII-X s.

Takiego niedowidzącego kocurka znalazłam na FB.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 798&type=1

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Wto cze 03, 2014 8:27 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -pilne tdt dla małej Śliwki od VII-X s.

OlaLola pisze:Takiego niedowidzącego kocurka znalazłam na FB.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 798&type=1

Homer ma już DS :D
viewtopic.php?f=1&t=161122&start=555
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Wto cze 03, 2014 10:35 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -nowe maluszki na dt str.48

Klub Ślepaczkowy pisze:lista wsparcia w maju:

1. dzika koteczka pod opieką ewa_mrau Obrazek
leczenie /zabieg
koteczka będzie szukała domu z ogrodem prawdopodobnie, na razie jest w lecznicy
kotkę odbieram jutro, bo dopiero od jutra będę mogła ją przetrzymać w zaprzyjaźnionej (specjalnie wynajętej przez kolegę-kociarza i przystosowanej do przetrzymywania dzikich kotów) piwnicy
leczenie
forma rozliczenia : faktura z lecznicy[...]

Moi kochani!
obecałam, więc piszę
proszę zdjąć z listy pomocy majowej moją burą kotkę
Zośka, bo takie nadałam jej imię, nadal jest u w/w kolegi-kociarza Krzysztofa
jest bardzo wystraszona i raczej nie agresywna
wciska się w kąt i nie patrzy na człowieka...
Obrazek
Obrazek
oko jest w niezłym stanie i, jak powiedziała kotolożka z lecznicy gdzie Zośka była leczona i sterylizowana, jego stan nie powinien się pogarszać
ma na stałe wysuniętą trzecią powiekę i niewielkie zamglenie
na to oko ma lekkie niedowidzenie
pilnie szukam jej domu, ale nadal nie udało mi się zrobić jej fajnych zdjęć, ani uchwycić aparatem jej zepsutego oka
Obrazek lekko zepsute, to prawe oko
przekazuję więc miejsce Zosi bardziej potrzebującmu kotu
dziękuję i pozdrawiam serdecznie!
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

[poprzednia][następna]