nerkowy kochany Dyzio Torcik [*] :( :( :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 30, 2014 18:09 Re: nerkowy Dyzio Torcik zostaje u Agnieszki :) dziękujemy :

A czy o Dyzio-Torciku i Jego rodzinie coś wiadomo :oops: ?
baku1986 strasznie dawno się nie odzywała...

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Czw sty 30, 2014 19:49 Re: nerkowy Dyzio Torcik zostaje u Agnieszki :) dziękujemy :

wczoraj napisałam maila do Agnieszki, jak tylko odpisze dam znać
a jeśli przez kilka dni będzie cisza napiszę do niej sms-a :) zazwyczaj wtedy Aga odpisuje :)
mam nadzieję, że wszystko jest w porządku tylko jest zabiegana między studiami, pracą i kotami
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Czw sty 30, 2014 21:41 Re: nerkowy Dyzio Torcik zostaje u Agnieszki :) dziękujemy :

pewnie tak właśnie jest. Ja też nie mam czasu siedzieć non stop na forum, a zabiegana nie jestem.
Fajnie by było, gdyby znalazła czas i podesłała choć jedno zdjątko :oops:

Aia

Post » Sob lut 01, 2014 20:27 Re: nerkowy Dyzio Torcik zostaje u Agnieszki :) dziękujemy :

:1luvu: jestem za :D . Też zaglądam co i nich słychać i cisza :( . Aga!!!! daj znać co u Was :?: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Sob lut 01, 2014 23:07 Re: nerkowy Dyzio Torcik zostaje u Agnieszki :) dziękujemy :

dostałam maila od Agnieszki :1luvu:

Cześć Renatko :)
Piszę tutaj bo korzystam z internetu w komorce i tu jest mi latwiej zaladowac zdjecia.
Jesli chcesz mozesz oczywiscie wrzucic tego meila wraz ze zdjeciami na forum.
I co z kotkiem Małgosi? Udalo się go złapac?

U nas ciezko. Od sierpnia wyniki morfologii rosly, a w grudniu przed swietami wg badan wyszlismy z Dyzkowej anemii.
I faktycznie Dyziek byl wtedy w formie. Zreszta zauwazyl to lekarz bo mowil, ze wyglada jak zdrowy kot.

I tak po swietach cos sie zaczelo dziac. Dyziek zaczal unikac towarzystwa, stracil apetyt i lapka majstrowal w pyszczku.
Okazalo sie, ze porobily mu sie nadzerki na dziaslach.
Lekarz to oczyscil, a ja kupilam dzis zel solcoseryl i tym smaruje mu te nadzerki bo po jednej stronie robi mu sie na nowo ;/
z tego powodu nie chce jesc i musze go karmic strzykawka.
Mam nadzieje, ze pomoze bo po posmarowaniu sam zjadl troche suchego.

Okazalo sie rowniez, ze morfologia znow spadla.
Hematokryt mial 14% i reszte ponizej norm i dlatego zdecydowalismy sie uzyc Aranesp od Agi z forum (z calego serca dziekuje Tobie Aga i Alessandrze).
Dyziek jest po dwoch zastrzykach. Juz zakupilam kolejna porcje i w srode dostanie znow zastrzyk.
Dyziek mial tez robione badanie na zelazo i jest grubo ponizej normy mimo ze byl suplementowany przed podaniem Aranespu.
Tak wiec teraz zwiekszylismy dawke zelaza (dyziek dostaje chela ferr bio complex jak polecalyscie).
Mam nadzieje, ze to nie spowoduje zaparc bo dojdzie nam kolejny problem.

Tak wiec jak widzicie nie jest wesolo, ale walczymy.

U Bomby nic sie nie zmienia, kryzysow brak.

Fifi po usunieciu oka stala sie bardziej towarzyska.
Nie boi sie juz wskakiwac na lozko i spac mimo tego ze ja jestem, a ostatnio nawet czesciej pozwala sie glaskac. Potem ucieka...i za chwile wraca, zeby znow ja poglaskac :)

Dorzucam zdjecia aktualne Torcika i trzymajta za niego kciuki, zeby sie przestal wyglupiac i napedzac mi stracha
;)
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Sob lut 01, 2014 23:08 Re: nerkowy Dyzio Torcik zostaje u Agnieszki :) dziękujemy :

zdjęcia Dyzia :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:1luvu: :kotek: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Sob lut 01, 2014 23:51 Re: nerkowy Dyzio Torcik zostaje u Agnieszki :) dziękujemy :

Dyziek biedny.
Aranesp jest bardzo drogi, kiedyś kupowałam dla kogoś za ok. 300 zł.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lut 02, 2014 0:00 Re: nerkowy Dyzio Torcik zostaje u Agnieszki :) dziękujemy :

biedny ale najważniejsze, że ma Agnieszkę :1luvu:
dołączam się do podziękowań dla AgiPap i alessandry za aranesp :1luvu:
i proszę o rady dla Agnieszki
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie lut 02, 2014 15:41 Re: nerkowy Dyzio Torcik zostaje u Agnieszki :) dziękujemy :

Reniu, przekaż Adze, że trzymamy mocno kciuki. Dyziunio jest silny i poradzi sobie z tym kryzysem i przy takiej cudne opiece . Aguś bardzo dziękujemy Ci za troske opiekę nad Dyziuniem i jeśli potrzebujesz pomocy finansowej to proszę daj znać. Myślę, ze wspólnymi siłami możemy wiele a leki kosztują. Ściskam mocno, Dyzia i dziewczynki również.

Dyziuniu kochany bardzo Cię proszę, weź sie w garść i nie napędzaj nam wszystkim stracha... Wszyscy bardzo martwimy się o Twoje zdrówko więc do dzieła i walcz ze słabościami. Proszę :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Pon lut 03, 2014 11:40 Re: nerkowy Dyzio Torcik zostaje u Agnieszki :) dziękujemy :

Buziaczki, dzielny Dyziulku :1luvu:
I za zdrówko mocne :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lut 03, 2014 12:12 Re: nerkowy Dyzio Torcik zostaje u Agnieszki :) dziękujemy :

śliczny Dyziaczek.
Również dołączam swoje ciepłe myśli i dużo pozytywnej energii :ok:

Aia

Post » Pon lut 03, 2014 12:27 Re: nerkowy Dyzio Torcik zostaje u Agnieszki :) dziękujemy :

Skoro dostaje epo to teraz tylko trzeba dać trochę czasu żeby organizm załąpał właściwy rytm :ok: :ok: :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro lut 05, 2014 15:23 Re: nerkowy Dyzio Torcik zostaje u Agnieszki :) dziękujemy :

a Dyzio mimo ciągłego podawania tabletek i kroplówek bardzo kocha Agę :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Śro lut 05, 2014 16:22 Re: nerkowy Dyzio Torcik zostaje u Agnieszki :) dziękujemy :

Kochani zapraszam na bazarek na karmę nerkową dla naszej domowej kotki Afruni :kotek:

moja przyjaciółka Grażynka :1luvu: wykonała i podarowała na bazarek

cudną dużą chustę z angory musztardową ciepłą i mięciutką :)

zachęcamy do zakupu : viewtopic.php?f=20&t=160291&p=10419703#p10419703

=^..^=
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Śro lut 12, 2014 14:00 Re: nerkowy Dyzio Torcik zostaje u Agnieszki :) dziękujemy :

chusta została szczęśliwie sprzedana borosi :1luvu:

Kochani, zapraszam wszystkich na totalnie odlotowy i przezabawny bazarek pomocowy dla kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=20&t=160465
koniecznie zaproście znajomych :)
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

[poprzednia][następna]