Potrzebna karma bezdomnym zwierzętom !!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 04, 2015 21:07 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

Kitce pięknie w kubraczku, ale Białego szkoda...uszka i ogólny koloryt nieszczególnie wyglądają :( Leczenie uszu nie pomaga?
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Wto lip 07, 2015 11:54 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

Hej no właśnie że jakimś cudem uszka wyglądają o niebo lepiej 8O czyżby po tym piekącym antybiotyku ze sterydem?? w każdym razie znów czarne uszy w środku od świerzbu, zobaczę czy uda mi się samej podłubać, jak nie to zapakuje w transporter i trzeba będzie się przejechać do weta, kotek ma apetyt, ale tylko na domowe przysmaki, typu gotowany kurczak, pachnąca szyneczka itp, wszelkie możliwe konserwy oprócz Gourmeta zagrzebuje skutecznie
nasze "dziewczyny" dalej go delikatnie mówiąć tłuką, ale coraz lepiej sobie radzi, i grunt że w słońcu się chowa do budki, albo pod belę telefoniczną potem wstawię fotki
a Lilly Miodek skutecznie próbuje ściągnąć kubraczek, ale dopiero w piątek zdjęcie szwów, także musi wytrzymać, poza tym wszystkie inne kotulki mają się dobrze, apetyty dopisują, :ok: w piątek będę musiała jeszcze wziąć dla Białaska maść bo się skończyła i coś na odrobaczenie dla wszystkich bezdomniaczków
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Śro lip 08, 2015 21:29 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

Obrazek dodany do serwisu iFotos.pl. http://ifotos.pl/z/waehneq
Tu Białasek wcina pieczone udko z kurczaka jak widać o niebo lepiej a dzisiaj sukces bo dał patyczkami do uszu wyczyścić od wewnątrz
Jak widać różnica jest daje mu same smakołyki tu np kończy gotowaną pierś z kurczaka
Obrazek dodany do serwisu iFotos.pl. http://ifotos.pl/z/waehnsa
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie lip 12, 2015 21:15 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

Dziękuję za udział w bazarku, dzięki zebranym pieniążkom udało się kupić worek 10 kg Sanabell Bosch z pstrągiem za prawie 130 zł, i jeszcze kilka fantów niesprzedanych udało mi się w pracy zbyć, i dzięki temu kupiłam maść o nazwie Belogent za prawie 30 złotych i mięsko dla Białaska, bo coś ostatnio słabo znów je, maścią smaruję mojej tymczasce Lilce uszko nacięte, które się nie goi, a po 3 razach tą maścią super poprawa, i od jutra zaczynam smarować Białaskowi, teraz kolejny bazarek wystawię na karmę mokrą i podroby.
Z nowości pojawiła się Tygryska i to nie wiem, czy nie jest ciężarna :? będę obserwować i jak się uda to łapać, bo kotka przychodzi o różnych porach niecodziennie i ja w tym tygodniu mam zmianę 12-20 więc będzie ciężko :( poza tym pojawiły nowe bezdomniaki pod moim blokiem, no i jeże z żonami dopisują tłumnie, tylko mój Tofik jest obrażony i nie nocuje w domu, przychodzi tylko na jedzenie :oops: :oops:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro lip 15, 2015 10:39 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

Kocia Lady pisze:a to takie miał Białasek uszy przed zabiegiem masakra po prostu
Obrazek
Obrazek

Co wet stwierdzil? U mojego kota uszy wygladaja podobnie, ale nie ma i nie mial nigdy swierzbu. Z zeskrobin wyszedł grzyb i w kierunku grzyba jest leczony.

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Czw lip 16, 2015 14:29 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

nie wiem był na kastracji i oczyszczaniu tych uszu, świerzb ma paskudny, ale na grzyb mi to też wygląda, bo na pyszczku i koło uszu są takie plamy jakieś łaciate które wyglądają jak grzyb, poza tym że sierść taka rzadka na całym ciele, niedługo mam mu podać Advocat, ale co do zeskrobin, to nie ma jak, bo kota trzeba przetransportować do lecznicy, a ja nie mam auta, ani funduszy na taksówki, mam niesprawną prawą rękę i ogólnie wskutek chorób swoich dźwigać nie mogę, a ostatnio z nim i Lilusią tymczaską byłam kilka razy u weta to na taksówki wydałam ponad 100 zł a wypłaty 1050 :( już nie mam puszek, ani żadnej mokrej karmy dla tylu kotów, trzeba będzie kombinować jakiś bazarek i tak w kółko :( :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw lip 16, 2015 16:25 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

PO wypłacie 25 lipca coś dołożę.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Czw lip 16, 2015 21:37 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

Jeśli możesz :( sporo kotów i jedzą niemało, niewyróbka, np dziś w pracy pół kilo wątróbki, udko z kurczaka dla Białaska, puszka 400 g i duży pojemnik chrupek, to na dzień, a w ogródkach puszka 400 gram i miska chrupek, od kilku dni błąka się przeraźliwie wychudzony kotek o maści Tygryska, tylko taki dymny, wczoraj zostało z obiadu skórek z kurczaka i chrupek zjadł całą mieseczkę
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pt lip 17, 2015 7:33 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

Kocia Lady pisze:nie wiem był na kastracji i oczyszczaniu tych uszu, świerzb ma paskudny, ale na grzyb mi to też wygląda, bo na pyszczku i koło uszu są takie plamy jakieś łaciate które wyglądają jak grzyb, poza tym że sierść taka rzadka na całym ciele, niedługo mam mu podać Advocat, ale co do zeskrobin, to nie ma jak, bo kota trzeba przetransportować do lecznicy, a ja nie mam auta, ani funduszy na taksówki, mam niesprawną prawą rękę i ogólnie wskutek chorób swoich dźwigać nie mogę, a ostatnio z nim i Lilusią tymczaską byłam kilka razy u weta to na taksówki wydałam ponad 100 zł a wypłaty 1050 :( już nie mam puszek, ani żadnej mokrej karmy dla tylu kotów, trzeba będzie kombinować jakiś bazarek i tak w kółko :( :(

Mój ma podobne, choć świerzbu nie ma. Z zeskrobin wyszedł grzyb i w tym kierunku jest leczony, ale obawiam się, że nie on jest przyczyną, bo białe uszy są wrażliwe na słońce i może to być już nowotwór :/ Widziało go 4 wetów i każdy, co innego mówi :roll:

a Białasek oswojony? Może warto spróbować poszukać dla niego domu? Choć szanse na dom niewielkie, bo dla kociaka ciężko znaleźć, a co dopiero dla dorosłego, chorego kota :(

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Pon lip 20, 2015 9:14 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

Białasek jest bardzo oswojony, to kochany kocurek, tylko Czarnula go okłada z liścia :oops: dobrze byloby mu znaleźć domek wychodzący, jak trochę jeszcze się podgoi to poproszę fundację Kotkowo, aby wystawić go do adopcji, bo tak ciężko zadbać o jego zdrowie w takich warunkach, choć staram się jak mogę, na bieżąco czyszczę mu uszy i smaruję, a także na dniach ma zapodać na kark Advocat, mam nadzieję że u niego nie będzie zmian nowotworowych chociaż pani dr rozważa takie przypuszczenie, jedno ucho już się wygoiło, zobaczymy co dalej, najważniejsze że chłopak ma apetyt, i na razie ma ciepły domek z siankiem, z którego z chęcią korzysta, woli leżeć tam, niż wylegiwać się na słońcu....
Natomiast ochroniarz powiedział mi że oprócz tych wszystkich kocich gości odwiedzających regularnie naszą stołówkę, pojawił się NOWY :strach: :strach: :strach: taki chudy ponoć że tylko skóra i kości, ochroniarz powiedział, że już różne koty widział, ale takiego chudego to jeszcze nie, będę obserwować rozwój wydarzeń
oprócz tego taki sam tylko mniej chudy pojawił się pod moim blokiem, oprócz tego Czarnisia która była dokarmiana przez biedną sąsiadkę(dostarczaliśmy z koleżanką karmę) została przegnana przez wrednego sąsiada i nie wiadomo, gdzie jest ani jak ją złapać, Rudzias Tygryska Czarno Biały ten nowy chudzielec i kilka jeży nawiedzają regularnie moje dwa ogródki, natomiast Tofik mój w dalszym ciągu nie może nawiązać sympatii z tymczaską Lilly Miodek i nie mieszka w domu :( ku mojej rozpaczy, tylko Pysia Seniorka siedzi po staremu w ogródku kwiatowym i suszarni, i zadowolona jak zawsze z życia,
także gdzie się obrócę same koty :201461
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon lip 20, 2015 18:52 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

Widziałam dzisiaj z daleka nowego kota w pracy nie wiem co z nim jest ale tragedia nie wiem czy ma oskalpowany ogon czy łapę oberwaną w każdym razie jak biegnie coś za sobą ciągnie potworny widok trzeba go złapać jak najszybciej
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto lip 21, 2015 20:11 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

Kot ma oskalpowany cały bok i może brzuch z sierści i wlecze ją ze skórą za sobą nie daliśmy rady dzisiaj go złapać
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto lip 21, 2015 20:14 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

cholera... :(
kupiłam 18 kg karmy takiej zwykłej suchej josery dla kotów, powinnaś dostać kurierem we czwartek.
Jest w uszkodzonym opakowaniu dlatego było taniej ale zawartość jest ok.
Daj proszę znać, jak dojdzie.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto lip 21, 2015 20:50 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

O to super dzięki akurat suchej mi brak bo na puszki i mięsko mam od Doroty z Anglii więc oby tylko złapać tego biedaka no i z Bialaskiem pojadę jeszcze do weta z uszami i ogólnie
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro lip 22, 2015 19:05 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

jutro powinno dojść kurierem DPD. ma Twój nr telefonu.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

[poprzednia][następna]