Milusia wreszcie w swoim domku na Śląsku:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 14, 2013 20:59 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Dzisiaj znów Milusia spotkała się z Mikim i nie zauważyłam żadnej zmiany w ich kontaktach. Ciągle wygląda to tak samo, póki Miki siedzi na kolanach, to tak jakby dla niej nie istniał. Gdy stawiam go na ziemi, Milusia wyje jak lwica. Jednak jego nie atakuje, o ile nie zbliża się i za bardzo nie rusza :twisted:

Mam teraz chodzące odświeżacze powietrza, bo wszędzie unosi się zapach lawendy :lol: W końcu się te kociska do czegoś przydały.

Kabanosiki są 'mniam' zdecydowanie :D
Obawiałam się, że Mila oleje TOTW, a tu takie zaskoczenie. Męska część też stwierdziła, że dobre, ale oni zjedliby wszystko, więc ich opinia nie jest zbyt miarodajna.

Alyss

Od: Czw wrz 06, 2012 19:01

Post » Czw lut 14, 2013 21:20 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Paragon:
http://imageshack.us/photo/my-images/83 ... 400000.jpg

Dzisiaj Milusia nie za bardzo chciała pozować, może jutro nadrobimy ;D

Alyss

Post » Pt lut 15, 2013 8:29 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Czekam w takim razie na foto, pewnie będzie pięknie się prezentować w tej lawendowej obróżce.
Wykosztowałaś się trochę na te kociaki, ale w miarę możliwości pomogę :)

Ciekawa jestem jak te feromony wpłyną na pannicę i Kubusia :?:
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Od: Pon paź 31, 2011 10:32

Post » Nie lut 17, 2013 22:38 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Zrobienie Milusi zdjęć aparatem w telefonie, przy sztucznym świetle, to zadanie praktycznie niemożliwe. Do tego Mila odmawiała pozowania. Także na razie tylko zdjęcia na szybko. Muszę od kogoś pożyczyć jakiś normalny aparat.

Ostatnio mnie panna zaskoczyła, patrzcie gdzie wlazła:
Obrazek

A tutaj z serii "drap mnie jeszcze":
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Na "aż" tylu zdjęciach udało mi się uchwycić kotę:
Obrazek
Obrazek

Czas na sesję dobiegł końca:
Obrazek

Alyss

Post » Pon lut 18, 2013 6:52 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Milusia jest przecudna, a w obróżce wygląda :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lut 18, 2013 9:10 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

W tej obróżce pysio wydaje się takie pucołowate :P Ale jest śliczna :1luvu:
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Post » Pon lut 18, 2013 10:30 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Piekna jest, taka niebezpieczna:) Haha :twisted:

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

Post » Pon lut 18, 2013 15:44 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Uroku osobistego nie można jej odmówić. Ma taki pyszczek inteligentny i głębokie spojrzenie. A już ta biała kreseczka idąca wzdłuż prawego oczka, nic tylko kochać.
Już kilka osób mnie pytało, czy jest rasowa. Pewnie te jej gabaryty tak przyciągają i piękne gęste futerko.

WeraW, nawet na zdjęciach widać jaka niebezpieczna :twisted:

Cały czas byłam pewna, że Milusia jest raczej kotką naziemną. Ostatnio przyłapałam ją na blacie w kuchni i zapytałam ją jak tu się wdrapała, całkiem przyjaznym tonem, nie podnosząc głosu. Gdybyście widziały jej reakcję, zerwała się jak oparzona i schowała pod szafę. Normalnie nigdy tam nie wchodzi, nawet na "kociego pogromcę" (odkurzacz) tak nie reaguje. Musiała być w jakiś sposób karana za wchodzenie na meble, czy blaty. Teraz przyjęłam strategię, że "nie widzę" Mili, gdy wchodzi gdzieś wyżej. Jak widać nawet na szafę zaczęła się zapuszczać :D

Alyss

Post » Pon lut 18, 2013 16:36 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Biedna kotka :cry: , musiała naprawdę mieć ciężkie życie .Alyss, jak dobrze, że na Ciebie trafiła :1luvu: :piwa: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto lut 19, 2013 8:31 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Też uważam, że dobrze zrobiłaś, że nie krzyczałaś za "blatowanie":) Mila miała ciężkie życie i to się teraz na niej odbija. Poza tym nikt nad nią wcześniej nie pracował. Ja moich nie gonię z blatów czy ze stołu. Szczerze mówiąc, jak zobaczyłam Stanisława na blacie w kuchni to byłam zachwycona, bo muslałam, że może jest jakis opóźniony skoro jeszcze tam go nie było. Ale i tak się potem okazało, że Taś nie wskakuje na blat z podlogi, tylko kombinuje.

A Mila to pewnie, że rasowa jest! No czyż można być bardziej rasowym? :ryk:

WeraW

Post » Wto lut 19, 2013 9:01 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Biedna "malutka" :) Jak bardzo ucierpiała jej psychika - to widać przy takich zachowaniach, nic dziwnego że broniła się atakując tak na wszelki wypadek, żeby nie być skrzywdzoną znowu.
Nie mogę się na nią napatrzeć - jest po prostu gwiazdą :)
Kod:

lula11

Post » Wto lut 19, 2013 12:43 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

WeraW ja też już nie gonię, początkowo ścigałam chłopaków, ale to walka z wiatrakami. Prościej wyrobić sobie nawyk mycia blatu przed używaniem :lol:

Zresztą Kuba bardzo skutecznie wybił mi z głowy jakiekolwiek pomysły "ułożenia" kota. Jego ulubionym zajęciem było i jest ściąganie firanek. Przeczytałam "mądre" rady w internecie, że kota kiedy robi coś niepożądanego należy wziąć za skórę na karku i najlepiej wynieść z pokoju, w którym coś nabroił, żeby pobył trochę w samotności :roll: Może początkowo przynosiło to jakiś skutek. Jednak z czasem nauczył się, że ściągnięcie firanki = wyjście na korytarz. Ja głupia, z dużym opóźnieniem zdałam sobie sprawę, że dodatkowo na korytarzu jest jego karma, do której bardzo umiejętnie potrafił się dobrać. Pewnie bym na to nie wpadła, gdyby nie fakt, że Kuba, po zerwaniu firanki, sam biegł pod drzwi, nie mogąc się doczekać kary.

Z kotem nie wygrasz... :twisted:

Strasznie mi jej było żal, biedna tyle przeszła. Wyciągnęłam ją kabanosikiem i porządnie wymiziałam, żeby przekonać ją, że nie zrobiła nic złego. Jak sobie teraz pomyślę, że swobodnie biorę ją na ręce, jestem w stanie podać tabletkę, obciąć pazurki, czy wyczesać, to dopiero uświadamiam sobie jaki ogromny postęp zrobiła Milusia.

Alyss

Post » Śro lut 20, 2013 8:36 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Bo się okazuje prawdą- jaki służący, taki kot:) Trochę pracy, cierpliwości, wody utlenionej i duuuuuużo miłości i nagle się okazuje, że nie taka mordercza Mila jak malują:)

WeraW

Post » Śro lut 20, 2013 22:37 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Dotarła do mnie wpłata od WeraW i toz-police (50 zł). Bardzo dziękuję dziewczyny :1luvu:
Skoro obróżki już zakupione, to myślę, że najlepiej będzie jak spożytkuję je i rozliczę przy zamówieniu mokrego jedzonka dla Milusi :D Suchego mamy zapas na razie, a zasoby saszetek nam się skończyły ;P

Właśnie może ktoś nam poleci jakieś saszetki, najlepiej z galaretką, bo puszki w formie mielonej są be!

Alyss

Post » Śro lut 20, 2013 23:09 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

W sklepie internetowym zooart jest fajna promocja opakowanie 10 saszetek felixa w galaretce za 15 zl.

Cioteczki kochane moze sie zlozymy i kupimy troche Milusi ?

Bardzo prosze :1luvu:
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

[poprzednia][następna]