KOTY z KORABIEWIC Do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 04, 2012 16:18 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

MariaD pisze:
ARKA pisze:
MariaD pisze:
ARKA pisze:
Zofia&Sasza pisze: A co ma prąd do sterylek? Przecież nikt nie postuluje, żeby robić je tam na miejscu...

Ma o tyle, ze prosciej, latwiej i taniej a przede wszystkim mniej stresu dla zwierzaka jest robic zabiegi na miejscu. Tak, tam jest sztab ludzi nudzacych sie, nie majacych co robic i czekajacych aby cokolwiek robic. :wink:

Czy w tym sztabie ludzi jest lekarz wet. mogący te zabiegi dobrze zrobić? Są warunki, sprzęt, leki?

Mario, napisalam, ze NIE MA szatabu ludzi. Lek. wet, ktory tam zajmuje sie zwierzetami nie znam go, nie wiem jak zabiegi robi. Podstawowy problem to PRAD, oswietlenie stolu operacyjnego itd!!

Nie, IMHO,podstawowym problemem w kastracjach NIE jest prąd tam na miejscu do kastracji. (abstrahując od powodów dla jakich go nie ma - dług? warunki techniczne? - ponowne jego podłączenie nie jest kwestią ani dni ani tygodni)
Wg tego co czytam o tamtym miejscu - tam nie ma stołu operacyjnego, warunków, środków, leków.

TVN pokazywal gabinet: byl stol, lampa do operacji, poszukam tego programu..
Jesli lekarz jakis robilby zabiegi to reszte; materialy itp mialby ze soba, tak sobie to wyobrazam.
IMHO - koty trzeba wyłapać i zawieźć na kastrację, a fundusze na to powinna wyłożyć organizacja jaka tam działa.

Nie slyszalam aby tam dzialala jakakolwiek organizacja..
Marzec; Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt,niższe ceny zabiegów

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

Post » Śro sty 04, 2012 16:20 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

ARKA pisze:TVN pokazywal gabinet: byl stol, lampa do operacji, poszukam tego programu..
Jesli lekarz jakis robilby zabiegi to reszte; materialy itp mialby ze soba, tak sobie to wyobrazam.

Ja natomiast słyszałam, że zwierzęta były wożone na kastracje. Kurczę, dlaczego ci ludzie nie są w stanie udzielać jasnych i konkretnych informacji???
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro sty 04, 2012 16:46 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

Zofia&Sasza pisze:
ARKA pisze:TVN pokazywal gabinet: byl stol, lampa do operacji, poszukam tego programu..

Ja natomiast słyszałam, że zwierzęta były wożone na kastracje. Kurczę, dlaczego ci ludzie nie są w stanie udzielać jasnych i konkretnych informacji???

A czy ktos mowil,ze nie wozą? Rozmowa jest o kotach "poldzikich".

ARKA

Post » Śro sty 04, 2012 16:47 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

ARKA pisze:
Zofia&Sasza pisze:

Tak, tylko że te niedzikie też płodne są...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro sty 04, 2012 16:50 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

MariaD pisze:
Femka pisze:tak
organizacje zostały wyproszone
bez możliwości organizowania adopcji

Ja nie piszę o adopcjach, ja pisze o KASTRACJACH i powrocie kotów do miejsca skąd zostały zabrane. Głównie kotów półdzikich.

Rozmawiał ktoś o tym z kierownictwem?

Nie wiem czy ktos rozmawial.

ARKA

Post » Śro sty 04, 2012 16:54 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

Zofia&Sasza pisze:
ARKA pisze:
Zofia&Sasza pisze:

Zofia skad to wiesz?!! gagata chyba zabrala KASTROWANEGO kocura, wiec? Moze nie wszystkie sa wykastrowane;kocury i kotki..

ARKA

Post » Śro sty 04, 2012 16:55 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

ARKA pisze:
Zofia&Sasza pisze:
ARKA pisze:
Zofia&Sasza pisze:

Zofia skad to wiesz?!! gagata chyba zabrala KASTROWANEGO kocura, wiec? Moze nie wszystkie sa wykastrowane;kocury i kotki..

Mały wróbelek mi to zaćwierkał wprost do uszka ;) Może niektóre są kastrowane. Większość - nie.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro sty 04, 2012 18:28 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

Pomysł o sterylce i kastrowaniu jest bardzo dobry, większość się z tym zgadza (innych pomijam), czy KIVI, gagata lub kto inny z wolontariuszy w Korabiewicach może porozmawiać o tych zabiegach wykonanych na zewnątrz na początek dla dwóch kotów, myślę że to jakiś początek. Jeżeli ludzie nie chcą wpłacać pieniędzy bezpośrednio to chyba jest jakieś wyjście, nawet jak po zabiegu okaże się że to nie bardzo dzikie koty i ktoś zechce je adoptować to chyba dobrze.
joanna3113

Post » Śro sty 04, 2012 18:41 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

ARKA - a może stowarzyszenie ARKA, zechce partycypować w kosztach kastracji tych kotów? Może uczyni styczeń miesiącem sterylizacji korabiewickich kotów?
Pisze całkiem serio.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro sty 04, 2012 19:08 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

MariaD pisze:ARKA - a może stowarzyszenie ARKA, zechce partycypować w kosztach kastracji tych kotów? Może uczyni styczeń miesiącem sterylizacji korabiewickich kotów?
Pisze całkiem serio.

Mario, ja juz nie jestem zrzeszona wiec trudno mi decydowac za Stow."ARKA".

ARKA

Post » Śro sty 04, 2012 20:06 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

ARKA pisze:
MariaD pisze:ARKA - a może stowarzyszenie ARKA, zechce partycypować w kosztach kastracji tych kotów? Może uczyni styczeń miesiącem sterylizacji korabiewickich kotów?
Pisze całkiem serio.

Ja nie proszę o deklarację, a o to byś spróbowała porozmawiać z ARKA w tym temacie. A może zechcą?
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro sty 04, 2012 20:19 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

aassiiaa pisze:Wątek został zmoderowany sporym nakładem sił i czasu moderatorów: aassiiaa oraz alix76.
Prosimy o uszanowanie tego.
Życzymy spokojnej i merytorycznej dyskusji.
aassiiaa

Usunęłam kolejne posty, których treścią były niemerytoryczne przepychanki. Jeśli dyskusja nie będzie merytoryczna, wątek zostanie zamknięty.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro sty 04, 2012 20:22 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

Przepraszam że w porę nie zauważyłam.
joanna3113

Post » Śro sty 04, 2012 22:14 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

MariaD pisze:
ARKA pisze:
Pisze całkiem serio.

Ja nie proszę o deklarację, a o to byś spróbowała porozmawiać z ARKA w tym temacie. A może zechcą?

Jest inny pomysl i moze uda mi sie go zrealizowac,dotyczy tych kotw "poldzikich". Poki co zaczelam na fb oglaszac koty adopcyjne do adopcji a kastracje mozna zrobic juz z domu, jesli kot niewykastrowany jest.
https://www.facebook.com/events/277015875689404/

ARKA

Post » Czw sty 05, 2012 6:59 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

Czy ktos będzie miał ochotę pomóc w ogłoszeniach , adopcjach korabiewickich kotów ?

Ten białasek jest do zabrania od zaraz. To kastrowany, roczny kotek, bardzo przyjazny i chetny na kolana...
Obrazek

A tu jest fajny rudzielec, o ile dobrze pamietam, tez kastrowany:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

gagata1

Od: Nie maja 18, 2008 7:34

[poprzednia][następna]