Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 08, 2012 11:33 Re: ZwyrodnialcyGDN/transport 3miasto-WAWA od połowy lutego !!!!

no kurrr... nie jedziecie :(
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro lut 08, 2012 16:48 Re: ZwyrodnialcyGDN/transport 3miasto-WAWA od połowy lutego !!!!

:oops: :oops: :oops:

no i wszyscy za wcześnie się ucieszyli - tak to jest :cry: :cry: :cry:

No rzesz no :twisted:

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Śro lut 08, 2012 21:47 Re: ZwyrodnialcyGDN/transport 3miasto-WAWA od połowy lutego !!!!

Na stronie 1 wstawiłam rozliczenie za Garfiego (jeszcze niepełne, gdyż nie pamiętam ile w zeszycie jest zapisane za 1 wizytę - odpchlenie, odrobaczenie, biochemia - cukier, profil nerkowy, wątrobowy)

- kastracja 30.01. - 70zł
- I dawka felisvac 1.02. - 40 zł
- II dawka felisvac będzie 15.02 - 40 zł

Jeśli ktoś z podczytujących wątek zwyrodnialców, kibicujących nam i przede wszystkim :kotek: :kotek: , chce się dorzucić do któregoś z zabiegów Garfiego, albo np. zrobić bazarek - wielkie dziękować :D

------------------------------------------------------------------------------------------

Byłam dziś z Tadeo w mojej lecznicy i fajnie bo akurat trafiłam na dr Zalew., którego ogromnie cenię i ufam niemal bezgranicznie :wink:

Odrobaczę młodego ponownie - Optivermin 1/2 tab ( przez 3 dni )
Dostał jakąś karmę dla alegrików pokarmowych i na atopowe zapalenie skóry (Pro-vet, Hyper Sen) nigdy nie widziałam takiej karmy. Jak ją wygooglowałam wyskoczyły mi jakieś czeskie strony 8O Ma jeść tylko to. Dziś w nocy wszystkie włamały się do składziku i wyjadały w nocy karmę 8) Banda Drombo :mrgreen:

Na uspokojenie CalmAid na min 2 tyg., docelowo dłużej.

- Pchły i uczulenie na pchły wyeliminowaliśmy
-grzybica (raczej nie, ale jest po II dawce felisvaca tydzień temu. robienie wymazu po szczepionce jest bez sensu więc musimy czekać ).

Pozostaje:

-alergia pokarmowa
-tło nerwowe
-pasożyty (optivermin powinien załatwić sprawę)

Uznaliśmy z TŻem , że Tadeo się wylizuje, iska - obstawiam alergie pok., albo tło nerwowe :roll:

adzi

Post » Śro lut 08, 2012 21:47 Re: ZwyrodnialcyGDN/transport 3miasto-WAWA od połowy lutego !!!!

:evil:
Dzisiaj wraz z adzią byłyśmy na cmentarzu zobaczyć koty o których wiemy od dawna.zawsze było coś ważniejszego tzn skórki i parszywe dolne miasto :roll:
Jest tam kilka kotów które żyją na tym cmentarzu bez żadnych budek.Administracja cmentarza zabroniła stawiania budek,kartonów,czegokolwiek.Zabrałam piękną młodą koteczkę,wyglądała na chorą,nie reagowała na jedzenie.Jest maluch taki ok 4 miesiące,uciekał One nie mają gdzie się podziać są przeganiane,ludziom koty strasznie przeszkadzają
Wśród tych kotów jest piękny prawie cały biały wielki kocur.CUUUUUUUUUUUUDO miziasty tak go szkoda
Kładł się na śniegu brzuchem do góry dawał się głaskać,ocierał się o nogi no nie mogę przestać o nim myśleć :(
Postaramy się o zdjęcia bo dzisiaj z powodu mrozów wysiadła nam cała aparatura
Są tam piękne kotki prawie całe białe,perełki zmarznięte wystraszone,spragnione domu :( :( :(
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Śro lut 08, 2012 22:00 Re: ZwyrodnialcyGDN/transport 3miasto-WAWA od połowy lutego !!!!

Adzi coś mi wspominała wczoraj, ponoć coś z długimi kłakami się pałęta?

Garf szczun, nasiusiał na swoje poslanie :roll: Oczywiscie wbil sie za pralkę, jak weszłam, ale chwilę później już go miałam przed sobą, leżącego kołami do góry i ugniatającego łapkami powietrze z rozkoszy ;]

Mniamujemy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Śro lut 08, 2012 22:55 Re: ZwyrodnialcyGDN/transport 3miasto-WAWA od połowy lutego !!!!

F*** coś nie pasi mu z kuwetą - inny żwir na pewno jest, u nich miał Cat's Best dużo drobniejszy. Mogłam zabrać całą jego kuwetę z zawartością z TDT 1 :twisted: myślenie nie boli czasami 8)
inne siuuu było do kuwety? czy tylko zrobił to jedno i to na posłanie ???

Jak ugniata łapkami w powietrzu , to aż serce rośnie :1luvu: Edit. no i of course zapomniałam dodać, że pięknieje w oczach :1luvu:, ja obstawiam docelowo 6,5 kg puchatego rudego kocurrra :lol:

--------------------------------------------------------------------------------------------
Jak tylko będziemy miały foty z cmentarza to podzielimy się , no worries :wink: Dziś miałyśmy wycieczkę z moim 85 letnim sąsiadem zbieraczem :cry: nie wiem sama cieszyć, się smucić, brakuje mi optymizmu i organizacji mojej imienniczki :mrgreen: Mam swoje pięknego białego faworyta z czarnymi 3 plamkami z których wychodzi biały przedłużony włos. Tego dziadek zgłaszał jako domowego, drugiego dzisiaj nie było.

adzi

Post » Czw lut 09, 2012 0:29 Re: ZwyrodnialcyGDN/transport 3miasto-WAWA od połowy lutego !!!!

Obrazek

Rudas w domku. :piwa: KaleidoStar wygłaszcz chłopaka ode mnie.
Oby chłopaczysko trafiło do dobrego domu. Należy mu się. :ok:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Czw lut 09, 2012 1:14 Re: ZwyrodnialcyGDN/transport 3miasto-WAWA od połowy lutego !!!!

mój Promyczek który był z ulicy przez kilka miesięcy walił poza kuwetę(był zbyt chory abym mogła go odjajczyć bo go otruto i ledwo go za uszy z zaswietów wyciągnęłam.
po odjajczeniu bardzo powoli zaczęło mu przechodzić aż przeszło całkiem i od ponad pół roku jest już 100% kulturalnym kotem (tfu,tfu,tfu,-odpukać)
Takze i garfi się ogarnie :D
Gimli po postawieniu drugiej kuwety ze żwirkiem z lidla trafił bardzo ładnie po śniedanku-teraz jeszcze nie wiem-aż się boję sprawdzić..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw lut 09, 2012 14:47 Re: ZwyrodnialcyGDN/transport 3miasto-WAWA od połowy lutego !!!!

Drugie sioo było w kuwecie. Kupale lądują gdzie trzeba :) On chyba po prostu jest zagubiony na początku i stąd kłopoty.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Czw lut 09, 2012 15:12 Re: ZwyrodnialcyGDN/transport 3miasto-WAWA od połowy lutego !!!!

melduję że Gimli ma 100% trafień :kotek:

za to dziś wielkie panie,po dwudniowym moczeniu,posłanek skórków-a głównie Maciusia :oops:

2 dni moczenie w domestosie-płukanie,moczenie w capturine-efekt-dalej sztynkuje ze hej :oops: :oops: :oops:
teraz piorę w domestosie i w płynie a potem zobaczymy-moze jeszcze jedno pranie będzie konieczne lub od razu kierunek :arrow: śmietnik :mrgreen:

smarti

Post » Czw lut 09, 2012 15:41 Re: ZwyrodnialcyGDN/transport 3miasto-WAWA od połowy lutego !!!!

jezu :lol: :lol: :lol:

jak Gimli i Radar są dżentelmenami, to Skórki pokazują kompletny brak manier 8) 8) 8) Wcześniej było wszystko ok, czy coś mnie ominęło ?

@Smarti - Gimli ma ogłoszenia ? nie wiem czy jest jeszcze szansa na pierwotny domek, ale może coś w back upie mu warto szukać ? czuję , że będzie wczesny wysyp maluchów w tym roku - będą marcowe mioty, przez ten ciepły grudzień, kotki nieciachnięte w zeszłym roku już są w ciąży mam wrażenie - na "skórkowych" miejscach są na pewno 3(może 4) nieciachnięte - najbardziej uparte cholery, które już łapiemy i łapiemy i nic :twisted: Przy tych największych mrozach - wszystkie były, ale jak wypuścić takiego kota od razu po zabiegu na dwór na -15 :roll: a weci nie trzymają niestety.

Jutro będę się widziała przed pracą z Teodorkiem - u chłopaka bez zmian nakolankowy, nakołdrowy, jak ma ochotę robi z dziećmi jogging za ulubioną wełenką, ew. myszką, a jak nie ma ochoty to se idzie :1luvu: jedyne czego jeszcze nie przezwyciężył to nieśmiałości przy obcych, ale i to pewnie się zmieni z czasem :?

adzi

Post » Czw lut 09, 2012 15:44 Re: ZwyrodnialcyGDN/transport 3miasto-WAWA od połowy lutego !!!!

aaa Iwona - myślisz , że to chodzi o żwirek, czy hormony pokastracyjne ? tak sobie myślę, że ten żwirr lidlowy to taki najzwyklejszy, podobny chyba do tego z biedronki, tesco, auchan i innych. Może do takiego był przyzwyczajony w tej pato dzielnicy. Wątpię, żeby tam ktoś kupował silion albo brykiet 8) albo to inna jakaś kocia fiksacja - grunt, że trafia gdzie trzeba :mrgreen:

adzi

Post » Czw lut 09, 2012 15:50 Re: ZwyrodnialcyGDN/transport 3miasto-WAWA od połowy lutego !!!!

moim zdaniem zwirek i odpowiednio duża kuweta. I to ze już się tam czuje na luzie :D

smarti

Post » Czw lut 09, 2012 23:56 Re: ZwyrodnialcyGDN/transport 3miasto-WAWA od połowy lutego !!!!

Dziewczyny, melduję się naforum, nie było mnie parę dni przez totalny zapiernicz w pracy.

Pani Marzena, która ma być DS dla Garfiego najchetniej przyjmie go wlasnie 17-go lutego. Widziałam po wcześniejszych wpisach, że ktoś oferował transport w tym dniu do Wawy?
@Kaleido - daj znać jaki żwirek i papu jest dla Garfiego vel Radara najulubieńsze, żeby DS się mógł zaopatrzyć, bo już miałam pytania o to:)

Gryzio i Drapcia rosną jak na drożdżach. W piątek dzwonię do Koterii pytać czy mi je ciachną jak nadejdzie na to czas.
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Pt lut 10, 2012 0:06 Re: ZwyrodnialcyGDN/transport 3miasto-WAWA od połowy lutego !!!!

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

[poprzednia][następna]