Żonka jest na dyżurze, Arletka raczej żle próbuje jeść ale nie może, widać że powiększone węzły są problemem, jest osowiała, mała Inka raczej żle, Dropsik oczka bez zmian ale je.
Pytanko czy ktoś może zastrzyki Kociastym dziś podać?
ARO

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Madziula pisze:mam dla was ręczniki i takie tam do używania materiałowe rzeczy
Dorotko daj mi znać jak pracujesz ... przyniosłabym ci jakoś
to są dwa worki więc jak masz jakieś duże siatki to weź do pracy.
Witam serdecznie !
Jest mi bardzo miło donieść, że Trisia ( vel Fiona ) zadomowiła się u nas w tempie wręcz błyskawicznym ! A z moim kocurkiem Frodo to jest wręcz miłość od pierwszego wejrzenia)
Trochę bałam się tego dokocenia, przyznaję, nie wiedziałam jak zareaguje mój 2,5 miesięczny kociak - rezydent, który - zabrany z ulicy - nie miał bliskiego kontaktu z innymi kotami. Ale obydwa futrzaki doszły bardzo prędko do porozumienia, wczoraj - w ten pierwszy dzień - było trochę przepychanek,gonienia, pofukiwania, ale wieczorem oba kotki spały przytulone do siebie w transporterku ! Mój Frodo jest wręcz Trisią zafascynowany, nie odstępuje jej na krok, chodzi za nią jak cień, wzajemnie się wylizują , a Trisia zachowuje stoicki spokój i łaskawie pozwala się adorować, jak już Frodo jest zbyt nachalny, to pacnie go łapą (!). Wygląda to przekomicznie
Apetyt Trisi dopisuje, nie smakują jej tylko chrupki ( Purina ), a jakie dostawała u Państwa w KCh - to kupię jej takie same ? Ze zdrowiem jak na razie w porządku, nic niepokojącego się nie dzieje, jutro jedziemy pokazać się u weterynarza, odrobaczyć i zdecydować o szczepieniu. Jest strasznie przytulna, miziasta, najchętniej nie schodziłaby z kolan, dopomina się o pieszczoty, bez problemu dała sobie obciąć pazurki. Jak na razie nie "ssie", ani Froda, ani nas. Śpi najchętniej w tym wiklinowym transporterku w którym ją przywieźliźmy.
Dołączam kilka zdjęć, można zamieścić na Forum, mam nadzieję że Biedronka równie dobrze zniosła rozstanie z siostrą.
Pozdrawiam i dziękuję za wspaniałą koteczkę,
Agnieszka
The Szops pisze:Żonka jest na dyżurze, Pytanko czy ktoś może zastrzyki Kociastym dziś podać?
ARO
Dorota Wojciechowska pisze:A tu wieści z domku Trisi
[i]Witam serdecznie !
Jest mi bardzo miło donieść, że Trisia ( vel Fiona ) zadomowiła się u nas w tempie wręcz błyskawicznym ! A z moim kocurkiem Frodo to jest wręcz miłość od pierwszego wejrzenia)
Trochę bałam się tego dokocenia, przyznaję, nie wiedziałam jak zareaguje mój 2,5 miesięczny kociak - rezydent, który - zabrany z ulicy - nie miał bliskiego kontaktu z innymi kotami. Ale obydwa futrzaki doszły bardzo prędko do porozumienia, wczoraj - w ten pierwszy dzień - było trochę przepychanek,gonienia, pofukiwania, ale wieczorem oba kotki spały przytulone do siebie w transporterku ! Mój Frodo jest wręcz Trisią zafascynowany, nie odstępuje jej na krok, chodzi za nią jak cień, wzajemnie się wylizują , a Trisia zachowuje stoicki spokój i łaskawie pozwala się adorować, jak już Frodo jest zbyt nachalny, to pacnie go łapą (!). Wygląda to przekomicznie
Az milo patrzec jak kociaki w nowych domkach sie maja dobrze![]()
A tu zdjęcia - mozna kliknać i otworza sie większe![]()
+
+
+
+
+
Mara S pisze:Ponawiam swoje pytanie (jedno z kilku ale mniejsza z tym) bo zostało niezauważone: CZY WCZORAJ BYŁO JAKIEŚ SPOTKANIE I ZAPADŁY JAKIEŚ DECYZJE
Dorota Wojciechowska pisze:Mara S pisze:Ponawiam swoje pytanie (jedno z kilku ale mniejsza z tym) bo zostało niezauważone: CZY WCZORAJ BYŁO JAKIEŚ SPOTKANIE I ZAPADŁY JAKIEŚ DECYZJE
MARA ODPOWIEM NA JEDNO Z TWOICH NIEZAUWAŻONYCH PYTAŃ. TAK ODBYŁO SIĘ WCZORAJ SPOTKANIE - BYŁO BARDZIEJ TOWARZYSKIE BO TAKIE JEST Z ZAŁOŻENIA.
oCZYWIŚCIE TEMATEM GŁÓWNYM BYŁA KOCIA CHATKA - KTO NIE BYŁ NIECH ZAŁUJE![]()
WIELE RZECZY DYŻUROWYCH SOBIE WYJAŚNIALIŚMY I OBGADALIŚMY.
A DECYZJE CÓŻ -
- MAMY NOWEGO ZDEKLAROWANEGO NA PIŚMIE CZŁONKA![]()
- PONOWNIE ZATWIERDZONA KONIECZNOSC BUDOWY I MIEJSCA WOLIERY
I TAKIE TAM INNE BZDURY.
terenia1 pisze:Przypominam o dyżurach![]()
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 07.11.-13.11.2011 r.
07.11. pon. rano Beatka wie. Teresa
08.11. wt. rano Marta wie. brak
09.11. śr. rano Beatka wie Ewa
10.11. czw.rano Marta wie. brak
11.11. piat rano Cookie wie. Agata
12.11. sob. rano brak wie. brak
13.11. niedz. rano Dorotka wie. Agata
Kocia Mama Ewa pisze:Witam,
Bardzo żałuję, że nie mogłam być na wczorajszym spotkanku, ale kolejnego już nie opuszczę!
Dzisiaj mam dyżur w Chatce zamiast jutrzejszego i jeśli ktoś zorientowany mógłby napisać jakie leki podawać kociakom wieczorem, będę bardzo wdzięczna. Mam na myśli Arletkę i Dropsa, nie wiem jak z Paulinką i Dzikuską.
wolontariusz pisze:Do KCh dowiozłem dzisiaj klatkę po fretce i pudełko niespodzianek.... więcej nic nie wiem - ja tylko transporutuje
Dorota Wojciechowska pisze:wolontariusz pisze:Do KCh dowiozłem dzisiaj klatkę po fretce i pudełko niespodzianek.... więcej nic nie wiem - ja tylko transporutuje
Piotrek a zajżaleś na przedsionek zdrowej tam były wory dla schronu zostawione
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, MruczkiRządzą i 107 gości