PAKT CZAROWNIC XXVII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 02, 2011 12:12 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Asia_Siunia pisze:AniHili - a nie masz skanera żeby np. z dyplomu czy innego dokumentu ze zdjęciem zeskanować ?

Psiama...no ja właśnie straszną miłością pałam do soku z kiszonej kapusty. Swego czasu ciężko było go dostać bo moje okoliczne sklepiki nie dostawały kapuchy w beczce tylko w plastikowych wiaderkach :( Jak więc kiedyś dorwałam takowy w butelce - nie ma zmiłuj - to moja ambrozja, podręczna piersiówa w lodówce-lubię sobie łyknąć :mrgreen:

Selya - pomyślałam, że może byś zdjęcia Rogera porozwieszała we wszelkich łódzkich gabinetach weterynaryjnych? Może być i tak, że ktoś sobie przygarnął na własność Rogerka ? Może jakiś wet go widział lub właściciel innego czworonoga?

Niestety nie mam :| Chyba wycieczka do fotografa mnie czeka...arghh...tego zaś nienawidzę :evil:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pt wrz 02, 2011 12:16 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

A z innej beczki, czy było już oficjalne przyklepnięcie ekipy decydującej 3/5 oraz nowego regulaminu ? :D
Jak coś przegapiłam przepraszam, tutaj jest mega szybki przepływ informacji :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pt wrz 02, 2011 12:27 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Coalla :ok: dziś sterylkowy dzień - ja przed chwilą odebrałam moją młodszą po ciachaniu. Uff, no to obie panny mam z głowy :) (aż do następnego kota :twisted: )

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Pt wrz 02, 2011 12:34 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Psiama - nie było.
Ja wczoraj byłam troszku chorutka a jak się Siostry Prezes nie ściągnie za pirze to rzadko zagląda bo z telefonu :twisted:

Już się poprawiam :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt wrz 02, 2011 12:36 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Nemi pisze:
selya pisze:A ja Aleksa utłukę... w nocy nasikał przy szafie i na koszulkę TŻ... nigdy tak nie robił, kuwetka brudna nie była, ani jedna ani druga (mamy dwie, nie sprzątam drugiej, bo wiem, że Roger wróci, a z dwiema było im fajnie :D )
Mam wrażenie, że po złości łajza to zrobiła... (...)

Myślę, że zwierzęta nie robią nic "po złości" :wink: Jakaś przyczyna musi być - ja bym z nim poszła do weta.

Roger raz zrobił mi po złości jak miał za mało piasku w kuwecie... Przylazł mi na łóżko dość blisko mnie (ale nie miałam szansy sięgnąć go ręką) zrobił siusiu spojrzał na mnie wzrokiem "Zrobisz coś z moją kuwetą, czy bawimy się dalej?" i uciekł. To był jego jednorazowy wybryk, a dzisiaj Aleks ;/

selya

Od: Pon sie 22, 2011 16:18

Post » Pt wrz 02, 2011 12:57 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

W wyniku dyskusji oraz głosowania ustaliłyśmy następujące zasady Paktu :

1. główny fundusz przeznaczamy dla kotów bezdomnych czyli DT, podopieczni karmicielek i małe, niemedialne fundacje
2. powtórne zgłoszenie może mieć miejsce nie częściej niż - 1/2 roku
od otrzymania ostatniego wsparcia
3. skarpeta na cele "nagłe i niespodziewane" uzupełniana całkowicie dobrowolnie i spontanicznie w miarę możliwości lub fantazji zrobienia bazarku "na cel"
4. sytuacje losowe dotyczące ludzi a nie kotów pozostawiamy wolnej woli i chęci Sióstr, które w danym wypadku chcą udzielić pomocy
5. Fundusz "skarpetowy" przyznaje grono 5 Sióstr większością 3/5 czyli minimum 3 Sióstr trzeba do decyzji
6. "Strażniczki skarpety" to Villemo5, Trinity36, babajaga, jasdor, AYO
7. Równolegle do głosowania głównego typujemy bidę potrzebujacą pakietu ogłoszeń

Siostro Prezes !!!
Do roboty !!!
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt wrz 02, 2011 14:10 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Zaglądam przelotem!!!!
Dzis nie dam rady z roboty pisać...
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt wrz 02, 2011 15:53 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Miało być, że zgłaszamy od pierwszego, więc dzisiaj jak jest drugi to ja zgłoszę kociaka jako pierwsza

Kacper - Gorzów Wielkopolski. Mały kociak skatowany przez jakiegoś żula ;/ Kotek jest w bardzo ciężkim stanie, operacja poskładania go to koszt 800 zł. Kacperek ma połamaną miednice w kilku miejscach,uszkodzenie rdzenia (nie jest przerwany),otwarte złamanie tylnej łapy. Jest szansa na poskładanie go.
Chciałabym żebyśmy pomogły Kacperkowi gdyż padł on ofiarą bestialskiego czynu człowieka. Nie był to wypadek, ale świadome znęcanie się nad Kacperkiem.
Link do wątku o Kacperku

selya

Od: Pon sie 22, 2011 16:18

Post » Pt wrz 02, 2011 17:33 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Uff, na razie po strachu... Ruda leży poobkładana butelkami z ciepłą wodą i dochodzi do siebie. Mam nadzieję, że wszystko będzie OK, ale podobno malutka miała stan zapalny macicy i torbiele 8O W samą porę ta sterylizacja...

Asia_Siunia, ja odrobaczałam Milbemaxem i Ruda to bardzo dobrze zniosła (a ona ciężko "przeżywa" wszystkie leki).

Coalla

Od: Wto kwi 12, 2011 12:05

Post » Pt wrz 02, 2011 17:40 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

AniHili pisze:Jestem postacią tragiczną :evil: Potrzebuję fotki do cv, przejrzałam kompa i mam kilkaset fotek kotów, i żadnej, ale to żadnej swojej, która nadawałaby się do tego celu...zastrzelić to za mało :evil:

heh, mam to samo, Anni TO SAMO. ostatnio w panice przeszukiwalam wszystkie zakamarki laptopa plus wirtualne galerie. koty owszem moga miec portfolio lepsze niz Dzoana Krupa ale ja... pfff.
co z ta praca w Krakowie? cos kiedys pisalas i udalo sie?

ja blogoslawie piatek ze jest piatkiem i ide sie polozyc. glowa mi peka a gardlo mam starte na proszek. na szczescie powrot do domu - naszego cyganskiego obozu ;) - rekompensuje wszystkie niedogodnosci swiata. za oknem piekne slonce i pejzaz powoli sie robi jesienny... a ja kocham uwielbiam jesien na Slasku, to jest moj czas po prostu :)

jakie mom gardinki piekne na oknie ach wczoraj umylam okna i powiesilam, napatrzec sie nie moge :D

Coalla, bedzie dobrze! dobrze ze sie udalo ja ciachnac. Kciuki za Wiewiorke :ok:

Dzyska, moze tak byc ze to przez wysuszenie rogowki, posluchaj rady mamai, dobrze prawi. A Wojtuska kochanego wymiziaj od Cioci Sol. Teraz to juz bedzie z gorki! :ok:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt wrz 02, 2011 18:36 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Później doczytam, teraz nie ma czasu. Siostrzyczki pomoc potrzebna na wczoraj :(
viewtopic.php?f=1&t=128306
Chłopak, 15 latek, dzielnie opiekuje się wieloma bazdomniakami. Cudem wydarte maluszki z rąk nie bardzo odpowiedzialnej osoby, która oprócz przeszkód nic nie robiła giną jeden po drugim. Było ich trzy. Jeden najsłabszy niestety nie przeżył. Teraz okazało się, że dwa nastepne maja PP. Słabsza dziewczynka jest w bardzo złym stanie.
Uns wychodzi ze skóry, ale jest bezsilny i bezradny :( Nie ma nic. Nie ma pieniędzy, bo wszystko poszło na długi i leki, nie ma żadnego transportu, a kociaki trzeba by dowieźć do Wrocławia, nie ma leku, który tez trzeba by załatwić. Kociaki potrzebują dobrego weta i pewnie całodobowej lecznicy. Ten 15 latek jest niesamowity ! Mieszka w Sycowie, małej miejscowości koło Wrocławia. Może jest ktoś od nas, kto mógłby pomóc. Pomoc jest potrzebna bezpośrednia.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt wrz 02, 2011 18:38 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

I to jest właśnie kandydat, którego planowałam zgłosić na wrzesień... Chłopak góry przenosi. Warto mu pomóc.

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Pt wrz 02, 2011 18:39 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Wojtek to po prostu chce mnie zabić :evil:

Wczoraj pisałam o tym oku. Dzisiaj rano, pierwsze co, to skontrolowałam jak to oko wygląda i stwierdziłam, że dużo lepiej, trzecia powieka się cofnęła, źrenica trochę reagowała. No to uff. Już miałam odetchnąć, a nagle patrzę na lewą łapę (miał na niej wenflon) a ona 2 razy większa od prawej 8O Spojrzałam uważniej, bo może mi się z rańsza przywidziało - nie, nie przywidziało się, spuchnięta. No to panika, oboszeświętyjezusicku musiałam mu za ciasno owinąć wenflon (w domu go owijałam, już po powrocie od weta). No to łapię za nożyczki i zdejmuję jak najszybciej (użarł mnie przy tym, teraz mam palec spuchnięty i przekonuję się, że przeciwstawne kciuki to faktycznie fajna rzecz, bez nich jest trudno). Okazało się, że to nie ja za ciasno owinęłam, tylko wet plastrem za ciasno przyczepił :? Po południu do weta, wenflon ściągnięty, oko obejrzane - wetka stwierdziła, ze to nie wysuszenie i wygląda niegroźnie, więc na razie obserwujemy i nic z tym nie robimy. I teraz Wojtek ma nową ksywę - Szalonooki :mrgreen:

Dzyśka

Od: Wto cze 09, 2009 8:39

Post » Pt wrz 02, 2011 18:57 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Pasibrzucha pisze:I to jest właśnie kandydat, którego planowałam zgłosić na wrzesień... Chłopak góry przenosi. Warto mu pomóc.

Ja też chciałam zgłosić Marcina. Jasdor już napisała o nim to, co najważniejsze. Mogę tylko dodać, że chłopak jest niesamowity: choć chyba nie ma za dużo wsparcia od najbliższych, walczy o te kociaki - poświęcił dla nich całe wakacje, zrezygnował z wyjazdu. Jest o wiele bardziej dojrzały i odpowiedzialny niż ta pi*da z działek, od której przejął koteczki. Poziom jego dyskusji o niebo przewyższa ten, który przedstawiają niektóre "stare" forumowiczki. Uważam, że zasługuje na naszą pomoc i potrzebuje jej bardziej, niż ktokolwiek inny, bo nie ma własnych dochodów.

Coalla

Od: Wto kwi 12, 2011 12:05

Post » Pt wrz 02, 2011 19:02 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

solangelica pisze:
AniHili pisze:Jestem postacią tragiczną :evil: Potrzebuję fotki do cv, przejrzałam kompa i mam kilkaset fotek kotów, i żadnej, ale to żadnej swojej, która nadawałaby się do tego celu...zastrzelić to za mało :evil:

heh, mam to samo, Anni TO SAMO. ostatnio w panice przeszukiwalam wszystkie zakamarki laptopa plus wirtualne galerie. koty owszem moga miec portfolio lepsze niz Dzoana Krupa ale ja... pfff.
co z ta praca w Krakowie? cos kiedys pisalas i udalo sie?

ja blogoslawie piatek ze jest piatkiem i ide sie polozyc. glowa mi peka a gardlo mam starte na proszek. na szczescie powrot do domu - naszego cyganskiego obozu ;) - rekompensuje wszystkie niedogodnosci swiata. za oknem piekne slonce i pejzaz powoli sie robi jesienny... a ja kocham uwielbiam jesien na Slasku, to jest moj czas po prostu :)

jakie mom gardinki piekne na oknie ach wczoraj umylam okna i powiesilam, napatrzec sie nie moge :D

Coalla, bedzie dobrze! dobrze ze sie udalo ja ciachnac. Kciuki za Wiewiorke :ok:

Dzyska, moze tak byc ze to przez wysuszenie rogowki, posluchaj rady mamai, dobrze prawi. A Wojtuska kochanego wymiziaj od Cioci Sol. Teraz to juz bedzie z gorki! :ok:

Dopiero będę cv wysyłac ;) Do Lufthansy :mrgreen:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

[poprzednia][następna]