DT Smarti5-...no i kolejna setka?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lip 27, 2011 22:25 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Marzenia11 pisze:Magija ja Cie prosiłam o aukcje cegiełkową dla Carlito? Osobiście Cie prosiłam?

o, czyli jednak jesteś
cieszę się
czyli czytasz, tylko nie chcesz odpowiedzieć
dlaczego?

ja nie wypominam, staram się w jakikolwiek sposób dowiedzieć się prawdy
czasami warto zaryzykować i zarzucić haczyk
nie wiem, ale czy to ma jakieś znaczenie? daleka jestem od roztrząsania czy to Ty czy nie Ty, jakie to ma znaczenie
odpowiedz po prostu na moje pytanie
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Czw lip 28, 2011 7:48 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

szkoda, ze nadal cisza, przykre to i świadczy o braku szacunku dla tych wszystkich osób, które gdzieś Carlitka miały w sercu - na pyskówki, przepychanki siła jest a kiedy trzeba po prostu porozmawiać to brak siły i ochoty - smutne
tak jak trudno jest z Wami współpracować pod względem faktur tak trudno i porozumieć się na innych płaszczyznach - przykre

Carlitku, jeśli juz Cię z nami nie ma, to biegając po zielonych łąkach pewnie spotkasz taką kotkę na krótkich nóżkach, ona Ci wszystko już tam powie
Obrazek

Magija

Post » Czw lip 28, 2011 8:05 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Magija, może nie tam czekasz i prosisz, gdzie trzeba? (gorzki sarkazm)

viewtopic.php?p=7764429#p7764429

Marzenia11 pisze:Rozumiem że sprawa jest nadal w prokuraturze.

Jeśli chodzi o Carlita to zostałam poproszona o przekazanie informacji.
Udzielać informacji mogę jedynie o kotach którymi się osobiście opiekuję.

To jest żenada.
Kłamstwo to kłamstwo. Kropka.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw lip 28, 2011 8:06 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Czy można prosić o wyjaśnienie, czemu Marzenia11 skłamała w sprawie Carlita. I przede wszystkim kiedy kłamała - w SMS-ach, czy na wątku?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw lip 28, 2011 8:08 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

o SMS-ach pierwsze słyszę.
Czy można ujawnić ich treść? Bo jak rozumiem różniły się od wpisu na wątku?

DT smarti jest dla mnie absolutnie niewiarygodny i będę przed nim ostrzegać kogo tylko będę mogła...
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw lip 28, 2011 8:20 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

casica pisze:
Marzenia11 pisze: ...ciach...

dobrze, że się pojawiłaś, skomentujesz to jakoś?

ruru pisze:
Marzenia11 pisze:Rozmawiałam godzinę temu ze smarti - ciągle nie ma internetu i nie wiadomo kiedy bedzie miała, gdyż maluchy nie tylko przegryzły kable, ale też tak się zepsuła cała instalacja, ze trzeba wymieniać kable doprowadzające internet do domu :!: Przedsięwzięcie spore i pracochłonne plus drogie.

Dlatego smarti prosiła mnie o przekazywanie informacji nt tego co się dzieje w dt. To na razie jedyny sposób kontaktu.

1. Carlito jest pod najlepszą opieką jaka jest możliwa i znów czuje się świetnie.
smarti bardzo dziękuje wszystkim za troskę i zainteresowanie kocurkiem.
Ciągle uważa, że dr neska jest cudotwórcą i jest jej bardzo wdzięczna za opiekę.

(...)

20.07.11 dostałam wiadomość o śmierci Carlita :( :( :( :(
a teraz czytam, że czuje się świetnie
to jakaś groteska...

Duszek686 pisze:Ja również dostałam informację, że Carlito ['] odszedł 19 lipca o godz 7 rano w obecności smarti i jej tż-eta...
Strasznie mi smutno... Bardzo był mi bliski ten kić...
Nie rozumiem wpisu, zacytowanego przez ruru...
Sugeruje, że Carlito['] żyje i czuje się świetnie...
Nie rozumiem, czemu miał służyć...
Dla mnie to kłamstwo...

:?: :?: :?: :?: :?:

Może nie SMSy tylko maile. Nie wiem - istoty sprawy to nie zmienia :(
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw lip 28, 2011 8:27 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

aaaa ok, nie to były wiadomości prywatne na miau....

ale fakt kłamstwa w takiej sytuacji i w okolicznościach, które opisała Magija jest po prostu co najmniej nie na miejscu......
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw lip 28, 2011 8:37 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

joshua_ada pisze:Magija, może nie tam czekasz i prosisz, gdzie trzeba? (gorzki sarkazm)

viewtopic.php?p=7764429#p7764429

Marzenia11 pisze:Rozumiem że sprawa jest nadal w prokuraturze.

Jeśli chodzi o Carlita to zostałam poproszona o przekazanie informacji.
Udzielać informacji mogę jedynie o kotach którymi się osobiście opiekuję.

To jest żenada.
Kłamstwo to kłamstwo. Kropka.

być może i pytam nie tutaj, nie rozumiem tylko jednego - jeszcze 2 dni temu Marzenia11 udzieliła informacji właśnie o tym kocie i wtedy była do tego upoważniona :arrow: viewtopic.php?f=1&t=129795&p=7757854#p7757854
Marzenia11 pisze:
1. Carlito jest pod najlepszą opieką jaka jest możliwa i znów czuje się świetnie.
smarti bardzo dziękuje wszystkim za troskę i zainteresowanie kocurkiem.
Ciągle uważa, że dr neska jest cudotwórcą i jest jej bardzo wdzięczna za opiekę.

a teraz nagle nie jest?
czyli jak to jest na prawdę? Carlito żyje czy zmarł? A jeśli zmarł, to dlaczego jest to informacja dla wybranych? Czy osoby, które wpłacały na niego pieniążki lub opiekowały się kotem zanim trafił do Smarti nie mają prawa wiedzieć o jego śmierci tylko mają żyć w przeświadczeniu, że żyje, ma się świetnie? Dlaczego wprowadza się nas w błąd?
Obrazek

Magija

Post » Czw lip 28, 2011 8:50 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Tak się zbierałam, zastanawiałm ale jednak głos zabiorę i czy się to komuś podoba czy nie

Chciałam odnieść się do postu 'Magija', że prywata kończy się, kiedy ktoś łożył na kota lub chociaż w jakiś sposób pomógł. Masz rację! Nie rozumiem jednak dlaczego cała rzesza fanów chce poznać prawdę? Rozumiem, że wszyscy tutaj w tym momencie obecni byli w Carlita wielce zaangażowani od samego początku jak trafił do Smarti - wozili do weterynarza, robili kroplówki, pomagali finansowo... W tym momencie to czy Smarti lub ktoś z jego ramienia poinformuje Was, że kot za przeproszeniem sra, rzyga, nie żyje, żyje świetnie, urwało mu łapę jest tylko ich dobrą wolą... Czy to jest coś dziwnego? Może to ja jestem jakaś dziwna ale nie podoba mi się wyjątkowo taka ingerencja w czyjeś życie, sprawy... Te spekulacje, plotki, dociekania... Obrzydliwe to jest! i nie mogę tłumaczyć tego ludzką naturą bo przecież nie wszyscy tak mają...
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Czw lip 28, 2011 8:52 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Dziwne dla mnie jest to, że informuje się na wątku, że kot ma się dobrze, podczas gdy tak na prawdę on nie żyje.
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Czw lip 28, 2011 8:56 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Tylko, że tak jak już tu ktoś napisał... to jest forum publiczne! Tu można napisać wszystko... wydawało mi się, że jesteśmy wszyscy tu dorośli i potrafimy zachować dystans do wszystkiego.. ale tu jest zupełnie jakoś wszystko od dupy strony!
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Czw lip 28, 2011 8:58 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Jus87 pisze:Tak się zbierałam, zastanawiałm ale jednak głos zabiorę i czy się to komuś podoba czy nie

Chciałam odnieść się do postu 'Magija', że prywata kończy się, kiedy ktoś łożył na kota lub chociaż w jakiś sposób pomógł. Masz rację! Nie rozumiem jednak dlaczego cała rzesza fanów chce poznać prawdę? Rozumiem, że wszyscy tutaj w tym momencie obecni byli w Carlita wielce zaangażowani od samego początku jak trafił do Smarti - wozili do weterynarza, robili kroplówki, pomagali finansowo... W tym momencie to czy Smarti lub ktoś z jego ramienia poinformuje Was, że kot za przeproszeniem sra, rzyga, nie żyje, żyje świetnie, urwało mu łapę jest tylko ich dobrą wolą... Czy to jest coś dziwnego? Może to ja jestem jakaś dziwna ale nie podoba mi się wyjątkowo taka ingerencja w czyjeś życie, sprawy... Te spekulacje, plotki, dociekania... Obrzydliwe to jest! i nie mogę tłumaczyć tego ludzką naturą bo przecież nie wszyscy tak mają...

Jus87 - na prawdę nie rozumiesz czy nie chcesz? 2 dni temu padła informacja o tym, że kot czuje się świetnie, tymczasem 2 osoby kilka dni wcześniej otrzymują informację o tym, że ten sam kot nie żyje. Pewnie, dobra wola by informować - ale informacja pada, tyle, że sprzeczna, więc rodzą się podejrzenia, że coś jest nie tak. To chyba logiczne. Kiedy ktoś mówi Ci jedno, a innej osobie drugie i spotykasz tą osobę i obydwie macie inne informacje to zaczynają się rodzić wątpliwości, która z podanych informacji jest prawdziwa.
Mnie ie obchodzą sprawy Smarti, nie pytam o jej życie osobiste, pytam o kota o którym padły dwie sprzeczne ze sobą informacje, że żyje i ma się doskonale i że nie żyje. Interesuje mnie, która jest prawdziwa. Tymczasem osoby, które coś na ten temat mogą wiedzieć milczą lub też próbują w różny sposób wymigać sie od odpowiedzi - czy to nie wzbudza niepokoju?
Obrazek

Magija

Post » Czw lip 28, 2011 9:02 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Jus87 pisze:Tylko, że tak jak już tu ktoś napisał... to jest forum publiczne! Tu można napisać wszystko... wydawało mi się, że jesteśmy wszyscy tu dorośli i potrafimy zachować dystans do wszystkiego.. ale tu jest zupełnie jakoś wszystko od dupy strony!

tak, to forum publiczne, można napisać wszystko, czyli rozumiem, że nie ma nic złego w tym, że pisze się o zmarłym kocie, że żyje, utrzymując zainteresowanych jego losem w przeświadczeniu, że ma się świetnie, albo też, wprowadza się w błąd 2 osoby, że kot nie żyje, podczas gdy ten czuje się świetnie - czemu to ma służyć jak nie sianiu wątpliwości u wszystkich?
Obrazek

Magija

Post » Czw lip 28, 2011 9:03 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Można napisać wszystko, pewno, ale kłamstwo w takiej kwestii płatnego domu tymczasowego jest chyba sporym ryzykiem. Bo można pomyśleć, że skora zataja się śmierć jednego zwierzaka, to może z innymi też do końca nie jest w porządku. Niestety, taki myśli się mogą nasuwać, bo ja nie rozumiem, jak można się tak bać umieścić info o śmierci kota, że się tak groteskowo kłamie.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Czw lip 28, 2011 9:06 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Zwłaszcza ostatnio, w związku ze sprawą Cameo, kwestia wiarygodności jest na forum mocno dyskutowana. I o to tu chodzi - nie o rozliczanie smarti (która nota bene milczy w tej sprawie), tylko o ewidentne kłamstwo. Kto i po co kłamał. Tylko tyle.
Obrazek

Zofia.Sasza

[poprzednia][następna]