ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Pt gru 02, 2011 19:08 Re: ŚLEPACZKI cz.V- i nastał słoneczny grudzień...

Co do dofinansowanie, żeby nie było, że sama dzielę proponuję:

Dla Blackiego u Bozeny i dla Pimpusi u Ani po 130 złotych, a dla jopopowych maluchów 300.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt gru 02, 2011 21:48 Re: ŚLEPACZKI cz.V- i nastał słoneczny grudzień...

alessandra pisze:Zaczynamy zatem wpisy na listę grudniową:

1. Koteczka Oczko z cmentarza - brak dt
wątek: viewtopic.php?f=1&t=134134&p=8274834#p8274834
osobę do kontaktu uzupełnię po otrzymaniu odpowiedzi

alessandra pisze:
koteczkę wpisujemy na listę pomocowa w grudniu, proszę podać , kogo mam wpisać jako opiekuna (komu przekażemy pieniażki pomocowe) na wątku ślepaczków, dziękuję

czy jest jeszcze jakiś kotek z kłopotami okulistycznymi, bo Alysia wspomina coś o Ślepku, czy mógły ktoś przybliżyć temat?

To my się meldujemy na wąteczki i bardzo dziękujemy za oferowaną pomoc dla koteczki z cmentarza wolskiego Oczki :D

tu filmik z dzisiejszego dnia już po operacji

http://www.youtube.com/watch?v=Ii2zgNoaxIs
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Nie gru 04, 2011 20:21 Re: ŚLEPACZKI cz.V- i nastał słoneczny grudzień...

jezeli moge prosic to prosze zaznaczyc ze 'moje' bazarki sa nie tylko moje, jeden jest z fantow od paula_t a drugi czesciowo z moich a czesciowo od TWQ :)

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Pon gru 05, 2011 20:45 Re: ŚLEPACZKI cz.V- i nastał słoneczny grudzień...

meggi 2 pisze:tu filmik z dzisiejszego dnia już po operacji

Meggi, biedna koteczka, jest koszmarnie przestraszona :cry: :cry: :cry:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Wto gru 06, 2011 12:01 Re: ŚLEPACZKI cz.V- i nastał słoneczny grudzień...

meggi 2 pisze:
alessandra pisze:Zaczynamy zatem wpisy na listę grudniową:

alessandra pisze:
koteczkę wpisujemy na listę pomocowa w grudniu, proszę podać , kogo mam wpisać jako opiekuna (komu przekażemy pieniażki pomocowe) na wątku ślepaczków, dziękuję

czy jest jeszcze jakiś kotek z kłopotami okulistycznymi, bo Alysia wspomina coś o Ślepku, czy mógły ktoś przybliżyć temat?

To my się meldujemy na wąteczki i bardzo dziękujemy za oferowaną pomoc dla koteczki z cmentarza wolskiego Oczki :D

tu filmik z dzisiejszego dnia już po operacji

strasznie biedniutka :(

meggi2, jeśli z jakiś powodów nie może lecznica poczekać z zapłatą, zgłoś na pw Adze (AgaPap), postaramy się pieniażki przesłać możliwie jak najszybciej, jak spłyną pierwsze składki-zaraz wpłacam moją

AprilRain, wiem,ze działasz z dodatkowymi dobrymi duszkami :wink: - jeszcze raz podziękowania dla paula_t i TWQ :1luvu:

delfinko, a cóż to za straszny wpis u Ciebie w podpisie widzę 8O Ty nas nie strasz wypadkami :strach: , Tobie po prostu nie wolno-pomyśl o futrach, które na Ciebie liczą :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto gru 06, 2011 14:45 Re: ŚLEPACZKI cz.V- i nastał słoneczny grudzień...

e tam, takie wypadki. No po prostu są. Gwiazdy mówią, że tak aż do wiosny będzie.
No, w końcu i na mnie trafiło.
W każdym razie o składkach postaram się pamiętać :lol: bo głowa jeszcze cała :smiech3:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Nie gru 11, 2011 18:13 Re: ŚLEPACZKI cz.V- już nie taki słoneczny ale trzymamy się :-)

delfinka napisała:
""- wizyta w lecznicy dra Garncarza + braunol - 48 zł
- difadol, floxal, tobrex, immunoactiv 65 zł
- wizyta w lecznicy i linco spectin w zastrzykach 45 zł

Łącznie to kwota: 158 zł.""

Pieniążki wysłałam 5.grudnia-200zł(chciałam troche za transport dorzucić)
Prosiłam delfinke na pw o potwierdzenie mojego przelewu za opieke nad Czarnuszkiem na jego watku.Nie zrobiła tego,mimo,że odebrała moje pw.Dlatego tutaj napisałam.Chce ,żeby było jasne.Pieniadze z mojego konta zeszły,więc domniemam ,że są na koncie delfinki
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon gru 12, 2011 18:45 Re: ŚLEPACZKI cz.V- już nie taki słoneczny ale trzymamy się :-)

Przelewy dla kotków własnie poszły :D

Na koncie w tej chwili mamy około 400 złotych z tego co pamietam, bo oczywiście wylogowałam się zanim utrwaliłam sobie sumę w pamieci :oops:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon gru 12, 2011 20:33 Re: ŚLEPACZKI cz.V- już nie taki słoneczny ale trzymamy się :-)

Jakby ktoś chciał kota z jednym oczkiem o idealnym charakterze, to polecam mojego tymczasika Pipi :) :)

Obrazek

Obrazek

viewtopic.php?f=13&t=136136
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Wto gru 13, 2011 11:53 Re: ŚLEPACZKI cz.V- już nie taki słoneczny ale trzymamy się :-)

Chciałabym bardzo podziekować za przyznanie pomocy Czarnuszkowi-pieniazki sa juz na moim koncie.
Mały niestety jeszcze nie jest zdrowy,ale nie jest źle.Oczka wygladaja coraz ładniej,prawe gorzej,ale widzi i na nie....Walczymy z odnawiajacym sie gilem.Apetyt ma duży,dostaje "wzmacniacze"ładnie rośnie i strasznie rozrabia :)
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto gru 13, 2011 14:03 Re: ŚLEPACZKI cz.V- już nie taki słoneczny ale trzymamy się :-)

Ja również bardzo dziękuję Klubowi Ślepaczków za pomoc :1luvu:

Tygodniowo zużywamy dla szóstki "bezoczków" 4-5 opakowań kropli, więc miesięczną kurację mamy opłaconą :piwa:

Maluszki rosną jak na drożdżach i szaleją na całego :D

Pozdrawiamy wszystkie Ciocie :1luvu:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Wto gru 13, 2011 14:43 Re: ŚLEPACZKI cz.V- już nie taki słoneczny ale trzymamy się :-)

Na Paluchu jest taki Ślepak:
jamkasica pisze:ŚLEPAK Kolejna czarna, niedowidząca ślicznota... Ech..
Obrazek

Bardzo potrzebuje DT.
To dziecko, ma zaledwie kilka miesięcy.
Coś tam widzi, ale będzie na pewno wymagać leczenia i konsultacji okulistycznej.
Bardzo, bardzo proszę o DT dla Niego!
Ostatnio edytowano Pt gru 16, 2011 13:20 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto gru 13, 2011 19:57 Re: ŚLEPACZKI cz.V- już nie taki słoneczny ale trzymamy się :-)

Pipi :1luvu: Niemożliwe cudeńko!
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro gru 14, 2011 10:43 Re: ŚLEPACZKI cz.V- już nie taki słoneczny ale trzymamy się :-)

aktualna lista grudniowa

dostałam wiadomość od meggi2:
"Bardzo dziękuje za zaproponowaną pomoc dla cmentarnej kotki, ale prosze o przekazanie innej potrzebującej biedzie. Nam udało się załatwic na fundacje.
Pzdrawiam"

zatem lista grudniowa jest pusta, moze gdzieś na forum jest potrzebujący kotek - proszę o informacje,jesli ktoś znajdzie kandydata

proszę o więcej informacji na temat kotków, które szukają dt lub ds - kordoniu, magaaaa

ZASADY ZGŁASZANIA ŚLEPACZKÓW W POTRZEBIE- prosimy stosować podajac jak najwiecej danych zwiększamy szanse kotka na domek [/b][/color]
- zdjęcie małe lub link do zdjęcia np. imageshack, fotosik itp.
- imię (jeśli posiada) lub "bezimienny"
- płeć (jeśli b. mały kociak można napisać, że jeszcze nie określona)
- stan zdrowia: opis wady wzroku tj. przed operacją, po operacji, utrata stała, niedowidzenie, usunięcie gałki ocznej, wszystko co najważniejsze co dotyczy wzroku.
Plus inne informacje zdrowotne przydatne dla potencjalnych DT czy w przypadku pomocy finansowej, np. inne urazy, brak łapek, schorzenia neurologiczne, cukrzyca, padaczka, nerki itp. Po prostu to co o kocie wiadomo. Jak wiadomo niewiele (bo np. kot ze schroniska) to można wpisać, że w trakcie diagnostyki
- schronisko/szpital/ulica (jeśli określona data, kiedy kot traci schronienie np. musi być wypisany ze szpitalika to podać datę)
- miejscowość (plus w przypadku małych miejscowości województwo) - to dla potenjalnych DT, które chciałyby kotu pomóc
- link do wątku na miau lub innej strony np. dogomania, facebook itp.
- kontakt: w przypadku osób z miau - nick; w przypadku osób z zewnątrz (karmicielek, weterynarzy itp.) imię i telefon lub e-mail. W każdym razie jakiś kontakt
- wsparcie finansowe: tak/nie
- informacje pozostałe: np. relacje z innymi kotami, psami, charakter, bojaźliwość, coś co jest ważne w przypadku poszukiwania DT lub DS.

W jakim stanie są oczka tego czarnuszka ze schronu?- jesli dt byłby jakis chętny, proponowałabym umieścic go na liście pomocowej, a tak, w schronie raczej marne ma szanse na to, aby ktoś się nim zajął :(

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

[poprzednia][następna]