PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 27, 2010 18:26 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Stosuje tenże dywanik,ale i tak silikon "wychodzi " do przedpokoju.
O mojej dzisiejszej wpadce pisałam na wpadkach na KŁ.Im bardziej analizuję,tym bardziej się wstydzę.
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Sob lis 27, 2010 19:19 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

mamaja4 pisze:Stosuje tenże dywanik,ale i tak silikon "wychodzi " do przedpokoju.
O mojej dzisiejszej wpadce pisałam na wpadkach na KŁ.Im bardziej analizuję,tym bardziej się wstydzę.

Coś przeoczyłam? 8O O jakiej wpadce mowa? 8O I po co ci silikon - ty przeciez normalnie zbudowana jesteś? :roll: nie to co ja... :(
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Sob lis 27, 2010 19:39 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

skrót:Mamo Pompona i innych-dziś byłam na zakończeniu tarrgów zębowych we Wrocku.Przy wychodzie natknęłam sie na bardzo byłego,do którego chyba większą sympatia ja wykazywałam(było-minęło,najdalej w 2000).Od 2003 jestem w szczęśliwym związku z obecnym TŻ.I dzis na NAGŁY widok ex-niedoszłego pozwoliłam sobie na niewinne żarty...
I okazało się,że jego obecna ślubna żona jest fAJNA,to jeszcze dziecię blond, z niebieskmi oczkami nosi MOJE imię. raczej satysfakcja,niż załamka(bo to także imię Twojego dziecia),ale i zonk.
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Sob lis 27, 2010 20:12 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

mamaja, że się zapytam na czym polegały te niewinne żarty ? :mrgreen:

Etiopia, mam nadzieję, że z psiunią (jak mam na imie ?) to tylko przejściowy kryzysik :ok:

Czuję nową, świezutka krew, dużo .... witam nowe Siostrunie :1luvu: Czarne prze-cu-dne :1luvu:

jasdor, może warto kartę zastrzec telefonicznie ? Ja bym chyba z nerwów zeszła, wszak wypłata własnie przyszła 8O

Baby, przybliżcie co to za dywanik przykuwetowy macie ? Bardzo zainteresowana ... :roll:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Sob lis 27, 2010 20:17 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

A ja potrzebuję porady sióstr. Otóż używam żwirku Cats Best (nie ja, tylko moje koty ofkors :twisted: ) który to żwirek roznosi sie po całym mieszkaniu skandalicznie. Potrzebuję dobrego (CZYT NIEŚMIERDZĄCEGO I DOBRZE WCHŁANIAJĄCEGO ZAPACHY) żwirku zbrylające3go, który się tak nie nosi na łapkach kotffforów. No i było by miło, gdyby mnie nie wykonczył ów żwirek finansowo... Jakieś propozycje?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob lis 27, 2010 20:19 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Wszystkie się noszą. Żwirek to piąty żywioł :roll:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Sob lis 27, 2010 20:21 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Nie, no musi być jakaś alternatywa...
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob lis 27, 2010 20:23 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Mój , koci znaczy żwirek kupuję w InterMarsche, po wielu próbach z różnymi żwirkami ten właśnie mi leży - kotom też. Nazywa się on Filuś, fajnie się zbryla, z kuwety nie wychodzi. Kosztuje mniej niż 10,00 za 5 l. ostatnio był w promocji za 5,00.

Psiamo - na moim koncie pustki prawie, wypłaty jeszcze nie było, w razie czego w poniedziałek zdążę zastrzec, jak nie odnajdę. A jaka adrenalina :smokin:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob lis 27, 2010 20:25 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Wycieraczki do butów przed kuwetą- pomaga Ja wypróbowałam większość, zbrylają sie i owszem tyle że nie roznoszą żwirku tylko błotko na łapkach i som ciapki na podłodze
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob lis 27, 2010 20:28 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Ja mam przed kuweta taką wycieraczkę z taka wyciąganą kratką, przez którą maja wpadać wyniesione ziarenka żwirku. Pomaga naprade bardzo, bo wytrzepuje z niej straszne ilości żwiru, ale to wciąż nie wystarcza :?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob lis 27, 2010 20:36 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Jak ja rozłożyłam przed kuwetą dywanik, to miałam na tenże dywanik nasiurane, co oczywiście natychmiast skończyło jego karierę.
Żwirek chyba każdy się roznosi, te o większych ziarenkach w całości a te o mniejszych - tak jak pisze majencja - w postaci ciapków.
Nie wiem czy jest na to rada, ja na stałe zawiesiłam obok kuwetki zestaw miotełka+śmietniczka i zawzięcie zamiatam za każdym razem. Ale fajnym rozwiązaniem jest tez mieć tak taki mały odkurzaczyk samochodowy, który wciąga ten nieszczęsny rozsypany żwirek.
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Sob lis 27, 2010 20:36 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Psica ma wiele imion : Dzika, Dziunia, Zaraza a najczęściej wołam na nią Córcia :oops:

Help czy któraś czarownica zna dietetyka zajmującego się żywieniem zwierząt lub ma dostęp do mądrych ksiag ?

Mam Młodej obniżyć białko w jedzeniu -zalecenie weta...

Kreatynina 1,7 mg/dl ( norma od 1 do 1,7)

Bun 9 mikro mol/l (norma od 9 do 21)

Sunia to owczarek ważący 36 kg po sterylizacji - aktywność od średniej do dużej

Do tej pory dostawała 350 gram mięsa + 350 gram ryżu lub makaronu + 350 gram warzyw + algi + olej

Wertuje internet i kiszka.....

Albo nie ma opisu dla jakiego psa proporcje albo jest to dieta dla psa z PNN.
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Sob lis 27, 2010 20:39 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Ja próbowałam juz dywaników łazienkowych, prysznicowych, bawełnianych. Generalnie zdają egzamin, ale jedna dzidzia mi raz na jakis czas leje na to (nie mam pojecia dlaczego). Dlatego musze miec cos co łatwo wyprac. Wycieraczka brzmi ciekawie ale całkowicie nie do prania :twisted: Jak tam od CBE+ się nie odseparuję, chyba, że mnie stan konta zmusi :mrgreen: Własnie zamówiłam 100 litrów za 190 zł :roll: Starczy na jakieś 4-5 miechów na moje 4 ogony :D

jador, nie ma tego złego, adrenalinka =podniesione cisnienie, czyli o to chodziło. Podziwiam za spokój 8O

Etiopia, za córcię mocne mocne !!! :ok:
Poszukaj karm weterynaryjnych z obniżoną wartością białkową. Na pewno RC takie ma, ale ta firma nie ma juz dobrej renomy ... A myśłałas o psim BARFowaniu ? To rozwijająca się filozofia karmienia zwierząt surowiznami + odrobinę warzyw i dodatków niezbędnych psiemu organizmowi. Wątek o psim BARF na pewno jest mna dogomanii :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Sob lis 27, 2010 20:51 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

psiama pisze:Ja próbowałam juz dywaników łazienkowych, prysznicowych, bawełnianych. Generalnie zdają egzamin, ale jedna dzidzia mi raz na jakis czas leje na to (nie mam pojecia dlaczego). Dlatego musze miec cos co łatwo wyprac. Wycieraczka brzmi ciekawie ale całkowicie nie do prania :twisted: Jak tam od CBE+ się nie odseparuję, chyba, że mnie stan konta zmusi :mrgreen: Własnie zamówiłam 100 litrów za 190 zł :roll: Starczy na jakieś 4-5 miechów na moje 4 ogony :D

jador, nie ma tego złego, adrenalinka =podniesione cisnienie, czyli o to chodziło. Podziwiam za spokój 8O

Etiopia, za córcię mocne mocne !!! :ok:
Poszukaj karm weterynaryjnych z obniżoną wartością białkową. Na pewno RC takie ma, ale ta firma nie ma juz dobrej renomy ... A myśłałas o psim BARFowaniu ? To rozwijająca się filozofia karmienia zwierząt surowiznami + odrobinę warzyw i dodatków niezbędnych psiemu organizmowi. Wątek o psim BARF na pewno jest mna dogomanii :D

Karma sucha odpada ( karma premium lub super premium koszt około 200 zł za 13-15 kg [a Dziunia zjada tyle przez miesiąc] ) dlatego szukam proporcji do gotowania.

A co do barfowania nie jest zalecane przy jakichkolwiek problemach od strony nerek.

Moja poprzednia psica była na barf przez jakiś czas.
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Sob lis 27, 2010 20:57 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Zastrzegłam :twisted: nie będę ryzykować. Ciśnienie wyższe by mi sie przydało, ale nie do tego stopnia.

Co do dywaniku pomyślę, bo pomysła mam fajnego . Jak zrealizuję to się pochwalę :mrgreen:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

[poprzednia][następna]