Siostrzyczka i Fuczek - już u siebie!!! :))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 27, 2010 14:47 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka chora :(((

mocz złapany
PP i FIP - nie wygląda na to, nie zachowuje sie na to i wyniki na to nie wskazują
Kaliciwiroza - wszystko wskazuje na to, a to - wbrew pozorom - była by b. dobra wiadomość
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Sob lis 27, 2010 15:02 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka chora :(((

Oby się jak najszybciej wyjaśniło i oby jak najszybciej malutka wróciła do zdrówka :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob lis 27, 2010 15:17 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka chora :(((

kiche_wilczyca pisze:Inguś, podałam im numer Wieśka, może zadzwonią...

nie ma sprawy. Ja tylko na chwilę, bo ze szkoły i zaraz do nauki o kurach siadam, ale przyleciałam zobaczyć co i jak. I wiesz, że ja tez pomyślałam o kalici w momencie kiedy napisaliście, że małej "siada" tylny napęd... to samo miały moje "samochodziki" z zeszłego roku. Z drugiej strony powiększona(?) nerka i słabe wątrobowe mogą wskazywać, że ona się po prostu podtruła - zeżarła coś, co jej zaszkodziło. Zrobiliście amylazę?
Satyr, żółtaczka nie jest chorobą, jest tylko objawem. Wątroba dość łatwo się regeneruje, pod warunkiem, że zwierzę (człowiek też) jest młode, zdrowe i silne.
Mała wyzdrowieje :ok:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Sob lis 27, 2010 15:23 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka chora :(((

Też rozważaliśmy możliwość podtrucia, tylko nie mamy pojęcia czym. Kwiatków nie mamy, więc żadnego trującego zielska nie jadła, z Fuczkiem cały czas w jednym pokoju jedzą to samo, więc karma trafiona też nie była. Poza scanomune innych leków nie dostawała.....

WarKotka

Post » Sob lis 27, 2010 15:28 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka chora :(((

nie miałam na myśli karmy, raczej coś, co jest mało jadalne, albo w ogóle albo przynajmniej dla kotów... jakiś środek chemiczny? ludzka zapomniana tabletka? psikacz do mebli? pasta do podłogi? kawałek cebuli? na upartego mogła się nawet podtruć kremem do rąk, który najpierw zastosowałaś, a potem podałaś ręką immunodol. Albo niekoniecznie zjadła, wystarczyło się "napawać zapachem"... One wrażliwce są, te koty :roll:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Sob lis 27, 2010 15:33 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka chora :(((

ciała stałe - obmacywanie, usg nic nie wykazały
chemia, kremy - wszelkie środki są trzymane w łazience, gdzie koty mają kategoryczny zakaz wstępu i tam nie wchodzą. Nawet płyn do naczyń trzymamy w szafce. Kremów nie stosujemy, nie wiem jak Krzysiek, ale ja właśnie przez to, że nie chcę wykremowanymi rękoma dotykać się kota,
psikacze do mebli, pasty do podłogi - nie używamy
zapomniana tabletka - w sypialni z tego co wiem nie ma czegoś takiego. Cała apteczka jest w szufladzie w kuchni i w dużym, tez ukryta

WarKotka

Post » Sob lis 27, 2010 17:30 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka chora :(((

Malutka jakby lepiej. Mruczy, przytula się, ślimta, próbuje zdjąć wenflon. Porusza się troszkę sprawniej - pewniej trzyma się na łapkach. I podjada.

WarKotka

Post » Sob lis 27, 2010 17:59 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka chora :(((

oby tak dalej :ok:
a żadnej torebki foliowej nie wchłonęła?
no zresztą....oby przeszło po prostu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob lis 27, 2010 18:05 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka chora :(((

Mam nadzieję że kryzys zażegnany i Mała będzie wracała do formy :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob lis 27, 2010 18:10 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka chora :(((

Madziu, nic nie wykazało obecności ciała obcego. Ani obmacywanie, ani usg, ani rtg. Kupę weci oglądali, jakby tam coś było, to by nam powiedzieli.

A i jeszcze jedno - węzły chłonne nie są powiększone. I nie były, bo w czwartek wetka bardzo dokładnie obmacała

WarKotka

Post » Sob lis 27, 2010 18:10 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka chora :(((

no to musi być dobrze i już!!!! :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Sob lis 27, 2010 18:12 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka chora :(((

Dobrze gada magdaradek :ok:

najmysia

Od: Pt lis 04, 2005 14:43

Post » Sob lis 27, 2010 18:13 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka chora :(((

najmysia pisze:Dobrze gada magdaradek :ok:

powinno być:

dobrze gada Radek Magda :ryk:
głupoty gadam, rymować mi się zachciało :twisted:
Obrazek

magdaradek

Post » Sob lis 27, 2010 18:15 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka chora :(((

Trochę częstochowski ten rym, ale może być :ok: :ryk:

najmysia

Od: Pt lis 04, 2005 14:43

Post » Sob lis 27, 2010 18:17 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka chora :(((

wiesz, najmysiu nie wymagaj ode mnie w sobotnie popołudnie polotu mickiewiczowskiego :ryk:
Obrazek

magdaradek

[poprzednia][następna]