Daj SENIOROM ciepły DOM na zimę i całe życie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 01, 2011 21:22 Re: Wiosna za oknem, wiosna w sercu - a DOM dla seniorów ?

a co więcej możesz powiedzieć o Dyni? Jaki kontakt? Ma wątek? Skąd jest?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt kwi 01, 2011 21:32 Re: Wiosna za oknem, wiosna w sercu - a DOM dla seniorów ?

Myślę, że chyba założę jej wątek, więc za chwilę podeślę adres :)

Wątek Dyni i kontakt do mnie :)
viewtopic.php?f=1&t=126127
Dynia jest ze Szczecina, trochę niesmiała ale jak się ją zaczyna głaskać to aż się ślini ze szczęście :lol:
Ostatnio edytowano Pt kwi 01, 2011 22:08 przez Szelka, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Szelka

Od: Pon maja 31, 2010 0:04

Post » Pt kwi 01, 2011 21:39 Re: Wiosna za oknem, wiosna w sercu - a DOM dla seniorów ?

Zdrapka- ok 10 lat - Rybnik - "jakiś kąt, na wsi, w stodole, ot - wolności trochę i życia..." - kontakt: bluerat bluerat@wp.pl tel 506 717 698 :kotek:
viewtopic.php?f=1&t=126090

Morfinka- 10 lat - Kalisz - "zdrowa, rezolutna, nieduża ciałem, wielka duchem - czekam na nową miłość i dom! " - kontakt: dagmara-olga :kotek:
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=126053
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt kwi 01, 2011 21:39 Re: Wiosna za oknem, wiosna w sercu - a DOM dla seniorów ?

Morfinka jest u mnie na DT :-)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie kwi 03, 2011 18:07 Re: Wiosna za oknem, wiosna w sercu - a DOM dla seniorów ?

dobra inicjatywa RC, wreszcie ktoś pisze o starszakach
http://kotydojrzale.royal-canin.pl/
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon kwi 04, 2011 9:15 Re: Wiosna za oknem, wiosna w sercu - a DOM dla seniorów ?

dagmara-olga pisze:Morfinka jest u mnie na DT :-)

super! :piwa:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon kwi 04, 2011 19:52 Re: Wiosna za oknem, wiosna w sercu - a DOM dla seniorów ?

Uprzejmie prosimy o dopisanie naszej uroczej Chili.

Obrazek

Kotka Chilli trafiła do opolskiego schroniska końcem lutego tego roku. Od osoby, która przyniosła Chilli wiemy, że kotka przybłąkała się w okolice jednego z opolskich szpitali. Głodna, zmarznięta i wystraszona, ufnie podchodziła do ludzi i prosiła o pomoc. Nie wiemy, ile czasu tak się błąkała po mieście, ale któregoś dnia trafiła na człowieka, który na krótki czas zaopiekował się nią. Niestety, niesprzyjające okoliczności sprawiły, że kotka musiała zostać oddana.

Wszystko wskazuje na to, że Chilli musiała mieć kiedyś dom. Jest ufna, bardzo garnie się do ludzi, nie boi się ich. Dlaczego straciła dom, dlaczego wylądowała na ulicy? Konkretnego powodu pewnie nie poznamy, ale na pewno miało to coś wspólnego z ludzką nieodpowiedzialnością.

Chilli jest bardzo kochaną i oswojoną kotką. Przemiłą i uroczą rozmruczaną gadułą. Nawet kiedy je, grucha i opowiada nam swoją historię. Tuli się do człowieka i chce być blisko niego. Nie odstępuje go na krok. A głaskom mogłoby nie być końca. Bardzo przyjacielska i miziasta przylepka.

Dla Chili szukamy dobrego domu. Domu, w którym już nigdy nic złego jej nie spotka.
Kotka ma około 5-6 lat.
Jest wysterylizowana, zaszczepiona i odrobaczona.

Koteczka ma już zrobione ogłoszenia.

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Pon kwi 04, 2011 20:01 Re: Wiosna za oknem, wiosna w sercu - a DOM dla seniorów ?

Buffy, proszę o wątek - prosiłam także przy dopisywaniu Sorena, może Ci umknęło.
Chilli jest śliczna...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon kwi 04, 2011 20:33 Re: Wiosna za oknem, wiosna w sercu - a DOM dla seniorów ?

dagmara-olga pisze:Buffy, proszę o wątek - prosiłam także przy dopisywaniu Sorena, może Ci umknęło.
Chilli jest śliczna...

Na razie nie będzie wątków indywidualnych. :(

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Pon kwi 04, 2011 21:17 Re: Wiosna za oknem, wiosna w sercu - a DOM dla seniorów ?

Jako posiadaczka dwoch starszych dam - ciesze sie, ze trafilam na ten watek :1luvu: Dziwie sie dlaczego ludzie nie chca seniorkow - to takie madre i zupelnie bezproblemowe koty - oby byla pelna miseczka, cieply i miekki kacik do spania (a spia wiecej jakk mlokosy) troszke mizianek i zabawy i kotek jest szczesliwy :catmilk: :cat3:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Wto kwi 05, 2011 8:50 Re: Wiosna za oknem, wiosna w sercu - a DOM dla seniorów ?

Kolejna kocia bieda w schronisku:

mj_liberian_girl pisze:Kotek jest cudowny, ale niestety "za brzydki" na adopcje, zostanie przeniesiony do inego pomieszczenia żeby ludzie nie musieli Go oglądać... bo przecież nikt Go nie zaadoptuje a po co ma psuć wizerunek i odstraszać... chyba nikt Go nei głaskał dawno... bo jak wziełam Go na kolanka początkowo nei wiedział o co mi chodzi a później już nei chciał zejśc gdy chciałam już wyjśc odłożyłam Go a On spojrzał na mnie oczkami które mówily no halo.... czy ja pozwoliłem Ci mnei sciągnąc z kolan... mówiłem, że to koniec głaskania..? no chyba nie??? i wszedł na kolanka i nei chiał już zejśc... co chwilka podnosił głowke do mojej twarzy i cmokał mnei w nos:) hehe to było cudne:) tak bardzo mnei urzekł że muszę po prostu muszę znaleźć Mu domek... kooniecznie!!!
Jestem w stanie DT wspomóc finansowo na weterynarza nawet i dom stały byleby Maluch wyszedł do domu....

Obrazek Obrazek

mj_liberian_girl pisze:zmiana nowe info:) wstyd mi ale jest to Kotka nie Kocurek tak jak myślała, kotka około 10 lat w schronie ponad 3 lata.... nie doczeka się domku...nikt jej nie chce... musi iśc do domku naprawdę...

viewtopic.php?f=1&t=125789

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto kwi 05, 2011 11:58 Re: Wiosna za oknem, wiosna w sercu - a DOM dla seniorów ?

Bardzo przykro czytać o takich biednych seniorach, wyrzucanych z domów przez pseudoludzi. :evil:

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Wto kwi 05, 2011 12:00 Re: Wiosna za oknem, wiosna w sercu - a DOM dla seniorów ?

Morfinka, która jest u mnie na DT nie jest po zmarłej osobie - po prostu ludzie ją oddali... zwyczajnie wynieśli do schroniska 10 letnią kotkę.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto kwi 05, 2011 12:27 Re: Wiosna za oknem, wiosna w sercu - a DOM dla seniorów ?

u nas był taki burasek 2 miesiące temu. Pani 11 lat mieszkała z kotem i jej się znudził. :evil: Schronisko nie przyjmuje zwierząt od właścicieli więc zostawiła kota w reklamówce niedaleko wejścia :cry: Na szczęście znaleźliśmy już nowy dom, ale zwyczajnie nie mieści mi się w głowie jak można zrobić to DOMOWNIKOWI, z którym spędziło się tyle czasu w czterech ścianach...
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto kwi 05, 2011 17:51 Re: Wiosna za oknem, wiosna w sercu - a DOM dla seniorów ?

Kotka - 10 lat - Trzcianka - "schronisko to nie jest miejsce gdzie piękno rozkwita, a ja mam chorą skórę, jestem za brzydka, by mnie pokochać...?" - kontakt: mj_liberian_girl :kotek:
Obrazek Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=125789

Chilli- 6 lat - Opole - "śliczna, zdrowa, niezbyt stara... ale czemu już mnie nie chcą?" - kontakt: Buffy :kotek:
Obrazek

Dynia - 8 lat - - "no zabawy mi w głowie, nie chcę kociej samotnej starości...no pokochaj...." - kontakt: Szelka
Obrazek Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=126127
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]